REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Profesorul universitar UNC: Altcineva are INTERESE să se aleagă RECTORUL așa REPEDE

Profesorul universitar UNC: Altcineva are INTERESE să se aleagă RECTORUL așa REPEDE

Replica API 24 iunie 2020 | 00:14 3759

Universitatea Ovidius din Constanța se pregăteşte astăzi pentru cele mai importante alegeri pentru ciclul 2020-2024: desemnarea rectorului. Toți cei trei candidaţi se simt încrezători în şansele pe care le au și speră că ”familia academică” să pună votul pe cel mai potrivit. Prof.univ.dr. Mamut Eden, conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu, prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc sunt cei trei care își doresc să conducă universitatea pentru următorii 4 ani. Cel din urmă a declarat, pentru Replica, că își dorește o schimbare care să conducă Universitatea Ovidius spre un loc onorabil în clasamente non academice și academice viitoare.

Alegeri la Ovidius. Unc: ”Interesul ar trebui să fie al universității și este al altcuiva”

Faptul că data de 24 iunie a fost stabilită pentru derularea acestui proces electoral nu a fost văzută cu ochi buni de către prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc, care a și încercat să obțină în instanță anularea hotărârii Senatului. Numai că, nu a reușit, acțiunea sa depusă la Judecătoria Constanța fiind declinată către instanța ierarhică. Luni, 22 iunie, Unc a depus alte două ordonanțe președințiale la Tribunalul Constanța, semn că își menține poziția semnalată recent, potrivit căreia se urmăresc alte interese, și nu cele ale universității. ”Interesul ar trebui să fie al universității, și nu este în acest moment”, după cum ne-a declarat doctorul Octavian Unc.

Totuși, indiferent de cine va câștiga, speră să readucă universitatea pe un loc fruntaș în clasamentele academice sau non-academice viitoare. ”Fiind de 30 de ani în Universitatea Ovidius, din 1990, am pornit odată cu înființarea Facultății de Medicină și a universității în forma actuală, am considerat că pot veni cu experiența profesională ca un posibil candidat. Încerc să produc o schimbare care vizează acel loc discutabil (n.red. stabilit de uniRank)”, a declarat, pentru Replica, Dumitru Unc, făcând referire la clasamentul publicat de Replica, recent, și care a stârnit agitație în rândul cadrelor didactice de la Ovidius. ”Au dreptate și cei care aprobă această situație și cei care o contestă. Aceste clasamente țin cont de criterii diferite. Este un clasament oficial pe care-l găsim pe Google”, a mai precizat Unc.

Dumitru Octavian Unc

Unc: Universitatea din Cluj a obținut 14 puncte, fiind de rang 1, Universitatea Ovidius a obținut 2 puncte, rang 7. Nu este o situație onorabilă

De altfel, însuși candidatul la funcția de rector a precizat, nu în urmă cu foarte mult timp, că universitatea, într-un clasament naţional, UOC se află pe locul 35, iar în Europa este pe locul 1337, ceea ce nu este normal. ”Ce susține conducerea UO, că se află pe locul 14, sunt date care pot fi nuanțate. De exemplu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care este pe primul loc, a obținut 14 puncte, fiind de rang 1, în timp ce Universitatea Ovidius a obținut 2 puncte, rang 7. Nu este o situație onorabilă”, a mai precizat Unc.

De asemenea, doctorul Unc a mai precizat că ”Universitatea Ovidius reprezintă cea mai importantă instituție de învățământ din Constanța, iar vizibilitatea calității se valorifică în funcție de familia academică, de cadrele didactice, ale căror viziune trebuie să meargă în direcția potrivită spre binele universității”. De asemenea, aspirantul la funcția de rector a mai precizat că alegătorii trebuie să meargă cu gândul la un viitor mai bun al instituției. ”iar peste 4 ani vor avea răspunsul”, a mai susținut Unc.

Calendarul stabilit pentru procesul electoral!

24.06.2020, orele 8:00 – 20:00 – alegerea rectorului;

01.07.2020, orele 8:00 – 20:00 – cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea Rectorului, dacă este cazul. Locația unde se va desfășura votul pentru cele 3 secții de votare stabilite prin Metodologia de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere ale Universității „Ovidius” din Constanța este Cantina Universității, etajul I, Bd. Mamaia nr. 124.

Au drept de vot toate cadrele didactice angajate pe perioadă nedeterminată şi studenţii din Senatul UO și din consiliile facultăților.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daca un boschet gen epure a ajuns el rector care nu stia sa lege doua vorbe fara sa si bage si sa si scoata ce sa mai zicem de cei care au urmat...,,.cum au ajuns la conducere niste mediocritati gen rugina si aghiotantii......... Dar de ce a iesit rector tot un medic?!!!!! Alti oameni de valoare nu mai are universitatea asta din C-ta?!!! Neaparat de la Medicina?! Nu le mai ajung banii te pomenesti!!! Sa renunte la activitatea de medic si sa se dedice functiei de rector, nu sa si ia sutele de milioane ca celalalt de prin toate partile, si de la spital etc si sa nu si faca nicaieri treaba
6
2
Alegerile s-au terminat, a fost ales cu aproape 500 de voturi Iliescu. Nu da bine sa dai in judecata universitatea la care Vrei sa fi rector
5
1
Mai jigodie penala cu nume de cod Bobe! Ai uitat cand ai fost la un interviu cum aproape ai plans ca tu nu ai facut nimic, ca tu esti cinstit, ca nu-ti mai trebuie nimic! Vrei sa fii protector ca sa-ti acoperi furaciune din cei 4 ani! Jigodie umflata: sfarsitul nu e departe, Epure e mic copil pe langa tine! Poti s-o iieu cu tine si pe sfioasa de Vancica, prietena tuturor de prin oras, prietenii stiu de ce! Unsuros gras si plin de spaga
7
0
dupa alegerea lui rugina, asa-zisul informatician bobe se gudura pe langa rugina.mai o ieseala ca baietii la beraria nemteasca din centru, mai o plimbare pe jos prin centru. se puneau la cale idei si valori. cica idei! era inceputul lui bobe pe functii. usor-usor "steve jobs" al universitatii incepe sa isi arate muschii. da de pamant cu rugina, il jigneste, il face prost. Nu ca n-ar fi amandoi niste lepre. si iaca-ta ca ajunge un veritabil diplomat de cariera. in romanica orice e posibil.
10
0
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director juridic, ori director general
7
1
Ce vrei tu Unc?Alegeri?...........Cacat.Daca vei fi votat atunci inseamna ca intr-adevar medicina de Constanta s-a dus draku la cacat.Cei care te voteaza au auzit de cazul Tusa Maria din Lazu?Iar daca vei castiga cat i-ti va fi mandatu mai pune mana pe o carte si citeste cum se trateaza sanul unei femei care nu are cancer.Acest san nu se trateaza cu.......extirpatul total.Sa intre alegatorii tai pe net pe cazul Tusa Maria.Si cine stie pe cati ai mai nenorocit.Si ce vrei acum ma?Vrei alegeri?Repet.........cacat.
11
6
pentru "toata viata papagal". ai ramas de caruta fraiere! mai auzim de tine prin 2028 daca nu vei pleca la cele sfinte. pletosule, fa-ti un lifting la fata ca sperii lumea pe strada. AI FOST, ESTI SI VEI RAMANE UN PAPAGAL TOATA VIATA. mare prost mai esti
4
1
machidonilor, turcilor si tiganilor din U.O.C.!
5
1
si mersul il are de escroc. la aprox 30000 lei pe luna il doare undeva de invatamant. se face ceva pe ea de universitate. tac-pac cand era in china incasa banul si pe cursurile pe care le facea online de dinainte de covid. omu-i golan din comunism. le-a dat cu praf de mers la toti si si-a umflat veniturile nefacand nimic. asta da, smecherie! ar fi bine ca urmatorul rector sa scoata statuia din fata cladirii dezafectate si sa puna un portret cu Rugina. Ciupina a fost escroc, insa Rugina e tata escrocilor.
12
1
o adunatura de viermi care inoata in rahat sa ajunga la ciolane macar schimbati numele ca pangariti memoria poetului !!
6
7
EpuRector!!!
5
8
Umflatul ala spagar de Bobe mai traieste? Tot pe functii vrea?
13
0
FABRICA DE DIPLOME ANALFABETI PE BANDA RULANTA
12
5
Se doreste rector Anghel Panait cel mai destept profesor de la Ion Neculce incoace!
7
3
DOMNUL FAGADAU M-IA FACUT TROTOARUL E CINSTIT
3
6
Sa o votati rector pe Mariana Mitra care face meditatii cu studentii de la clasa si o sa va dea si voua ciubuc ca are de unde din gramada aia de bani
11
2
Cristi Vaslui iar este pe contra,inca 4 ani in umbra,degradarea este rapida si ireversibila.
6
4
De ce ar fi trebuit amanate alegerile? Ca sa mai fie platit degeaba alte cateva luni un individ obscur, dubios si hraparet, caruia nu-i ajunge cat a strans intr-o viata de om?!! Amanarile ar fi insemnat ca Rugina Sorin sa manjeasca in continuare reputatia acestei universitati grav afectata ca imagine inca de pe vremea lui epure!! Sper sa citesc in perioada urmatoare ca distinsele cadre de la Ovidius au ales sa fie conduse de un om cinstit si de buna credinta, daca mai aud de Rugina si gasca lui o sa spun doar ca UOC isi merita soarta!!
8
3
Dezastru este cauzat si de lasitatea profesorilor care fac o prostitutie mizarsbila. Cum sa accepram astfel de impostori BOBE IPS si VANCEA. Cum sa acceptam un asemenea nivel. Rusine UOC. Locul 77 este prea bun.
14
1
Sa-mi spuna cineva cu cine voteaza Teodosie ca sa stiu sa votez impotriva...
9
3
Mi se pare amuzant faptul ca formatul a jumatate din comentariile de aici, in general majoritatea in care sunt aduse acuze nefondate, sunt scrise in stilul dlui Eugen Zaharescu. Nu doresc sa fac trafic catre site-ul dlui Epure, se poate dovedi foarte usor ca el e obisnuit doar cu trafic fake de prin alte tari cu inclinatii academice, Botswana, Uganda etc, dar si acolo se poate observa stilul acesta unsuros de postare. Cum mai merge dl Z? Tot coprofag?
3
7
Toti prostii cu diploma comenteaza aiurea despre domnul doctor Unc!le e frica de el pentru ca este un om integru,cinstit si corect!Sper sa castige alegerile si sa aduca U O acolo unde ii este locul! Nu are pe nimeni in spate,si a cladit cariera prin munca si studiu! Nu are nici o afacere cu Teodosie! "Universitar adevarat "si "aducere aminte"sunteti sclavi si pupincuristi...veniti cu dovezi cand mancati r..at...
11
2
Dl Unc nu are niciun articol si este ZERO la cerceare si se intreaba de ce nu este in varf universitatea!!! Un chirurc cu multe procese de malpraxis si papusat de Inalt PreaNecuratul cu nume de cod IPSe!
16
11
Posibil interesul sa fie si al fecalei RUGINA SORIN tutancamonul un Ovidius.
12
4
Inegalabilul Breaban Virgil mai este profesor universitar, sau este pensionar ?!....
4
5
Rezultatul? Epure Rector ales al Universitatii Ovidius din Constanta cu 10.000 de voturi. Cifrele arata intotdeauna adevarul. Majoritatea e majoritate mai nene. Succes pe mai departe Danut Epure. Sa conduci bine. Habemus Rector!
5
11
Cartile se fac la secretariat. Cele mai arogante si nesimtite secretare. Ele probabil stiu deja rezultatul. Haide UNC !!
18
4
degeaba se comenteaza, dar universitatea a facut un bine diviziei de paza cand a platit penalitati in cuantum de 80000 euro si 30000 lei pentru intarzieri la plata facturilor in 2017. asa e la statul roman, nu conteaza cum se gestioneaza banii, ci tertipurile legale de a sifona bani. totul curat si decent prin hotarare de instanta judecatoreasca ca sa nu raspunda nimeni pentru faradelegi. prinde orbul, scoate-i ochii. si cica nu e bine la bugetari. si toate acestea sub conducerea lui Rugina
23
2
UOC este pe locul 67 intr-un clasament al universitatilor din Romania. Asta si datorita calitatii slabe a profesorilor . Rusine!!
16
7
am furat 4 ani si prostii au dormit in bocanci, incepand de la rector in jos.atat de dobitoci au fost ca nu m-a verificat nimeni. ei erau tralala dupa salarii si prime, iar eu furam cu ei de fata.culmea, se faceau ca verifica incasarile, dar nu depistau nimic. cata incompetenta, crasa! o sa fac puscarie ceva anisori, pe buna purtare ies la jumatate de pedeapsa, dar prostia ramane pe veci. dragi colege,va dati mari profesioniste, dar aveti numai carbuni in cap. nici acum nu-mi explic cum nu m-a depistat nimeni in atatia ani cu atatea sefe pe cap. ce incompetente.
25
1
Stati acasa daca nu votati UNC. Vor iesi cu Iliescu toti cei care acum conduc facultatile si prorectorii rusinii. Dezastrul este asigurat, mai ramane desfiintarea, care e la usa. teodosie e ca butoane si pune sefii. Se alege praful!
10
9
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director juridic, ori director general
20
1
a nu se uita ca nici capra teodosie nu este de neglijat in a face bani, avand in vedere infractiunile din trecut. partener cu unc.
24
5
daca castiga UNC alegerile, Bologa de la DNA va avea mult de munca cu vasile sirbu si epure colcaind prin universitate. sunt anumite persoane care si-l doresc pe vasile sirbu manipuland fraudele din trecut.
26
5
Mustata lui Iliescu ma duce cu gandul la mica spaga balcanica, la o combinatie, la o invarteala, la un aranjament. Am o presimtire ca Ilici va fi noul Epure. Adica unul din putinele dosare ale DNA unde a fost obtinuta condamnare pe bune.
13
6
Iliescu este marioneta prof Bordei, este creatia sa. Odata iesit rector Iliescu, ginerele si fiica lui nenea Petrica vor ajunge pe cai mari. QED !
11
5
Cine draku sa te voteze pe tine, mos senil? Du-te acasa!
13
5
Clasamentul despre care vorbiti este numarul de accesari pe care il are o Universitate. Academic , sunt alte clasificari. Nu mai induceti in eroare !
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108