REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.4° ConstanÈ›a Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Proiect de lege anunțat de Gorghiu: cei care fug de închisoare vor primi 3 ani în plus la condamnare

Proiect de lege anunțat de Gorghiu: cei care fug de închisoare vor primi 3 ani în plus la condamnare

Ana Maria LIPAN 9 octombrie 2023 | 16:16 934

Ministrul JustiÅ£iei, Alina Gorghiu, a anunÅ£at luni, după ÅŸedinÅ£a conducerii PNL, că va pune pe agenda guvernului un proiect de lege privind tematica fugarilor, care prevede că cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după ce au fost condamnaÈ›i definitiv vor avea o pedeapsă suplimentară, transmite digi24.ro.

Proiect de lege anuntat de Gorghiu: cei care fug de inchisoare vor primi 3 ani in plus la condamnare

Alina Gorghiu a declarat după ÅŸedinÅ£a conducerii partidului că È™i-a informat colegii că în prima ÅŸedinţă de Guvern vor reuÅŸi să suplimenteze resursa umană a secÅ£iei de antidrog, din cadrul DIICOT, cu 25 de posturi, în prezent fiind 16 persoane care se ocupă la nivel central, insuficient.

”Acest lucru este absolut necesar pentru a ataca frontal o problemă care este prioritate de agendă nu numai pentru România, ci ÅŸi pentru Europa, pentru SUA”, a arătat Gorghiu, adăugând că un raport al Departamentului de Stat al SUA arată că ”după terorism, SUA văd problema drogurilor ca cel mai important atac la securitatea internă”, ea precizând că acest lucru trebuie tratat ÅŸi în România, în egală măsură, pentru problema consumului ÅŸi a traficului de droguri este una de sănătate publică ÅŸi de securitate naÅ£ională”.

Ministrul JustiÅ£iei a mai spus că tot joi pe agenda ÅŸedinÅ£ei de Guvern se va afla ÅŸi un proiect de lege privind tematica fugarilor. ”La nivelul lunii septembrie, 110 persoane din România au fost date în urmărire internaÅ£ională. Ca atare, am identificat această modalitate de a reglementa suplimentar ÅŸi anume în condiÅ£iile în care în 7 zile după ce ai fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu executare nu te prezinÅ£i pentru a putea fi încarcerat, vei avea o pedeapsă de până la 3 ani, suplimentar, pentru această variantă nouă de reglementare a infracÅ£iunii de evadare”, a anunÅ£at Gorghiu.

Ea a precizat că este una dintre măsurile din proiect. Ministrul a mai spus că va prezenta în ÅŸedinţă ÅŸi Raportul privind persoanele fugite din România care încearcă să se ascundă de penitenciarele din România ÅŸi încearcă să îÅŸi îndulcească existenÅ£a prin alte jurisdicÅ£ii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa ceri unei blonde? Atat poate sa priceapa. Oare nu i a explicat nimeni ca nu e treaba condamnatului sa se predea? E treaba politiei sa puna in executare hotaririle judecatorului. Treaba condamnatului este sa incerce sa scape de executarea pedepsei. Sa incerce sa evadeze. Blonda asta a ajuns ministru fara sa stie cum functioneaza lucrurile. Vai de justitia noastra. L am mai auzit si pe Predoiu ca se duce la M I ca la film. In fiecare zi alt episod. Hahaha! Cred ca prezenta lui acolo va transforma filmele politiste in comedii politiste. Deja sunt tragedii politiste. Cu clovni in rol de ministrii. O amestecatura tip carpato danubiano pontic. Romania nu mai are posibilitatea sa si plateasca soldatii si politistii. Romania nu mai poate sa si descurajeze inamicii. Suntem la mila NATO care e in pericol sa dispara ca organizatie daca China India si orientul musulman se apuca de razboi.
0
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407