REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Proiect de lege: Sancțiuni drastice pentru angajatorii care îi primesc fără certificat verde pe angajați

Proiect de lege: Sancțiuni drastice pentru angajatorii care îi primesc fără certificat verde pe angajați

Replica API 17 noiembrie 2021 | 20:21 2059

Proiectul de lege privind introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă, care se află la comisiile de specialitate, include şi parlamentarii, existând şi amendamente referitoare la posibila suspendare a contractului de muncă sau sancţiuni pentru angajatorii care primesc persoane fără acest document, a declarat, luni, deputatul USR Adrian Wiener, vicepreşedinte al Comisiei de sănătate, arată Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

"Sunt prevăzute (sancţiuni) de către iniţiator - iniţial, suspendarea pentru 30 de zile şi, ulterior, sigur, poate intra în discuţie şi încetarea contractului de muncă", a explicat Wiener.

El a subliniat că şi angajatorii pot fi sancţionaţi dacă permit accesul la muncă al unor astfel de persoane: "Da, este o amendă sancţionatorie, pentru că vorbim de securizarea epidemiologică a fiecărui spaţiu închis, a fiecărui loc de muncă. Practic, asta e menirea legii. Încălcarea ei, practic, vulnerabilizează locul respectiv de muncă. În forma agreată acum, cea pe care o avem în comisie, există şi parlamentarii incluşi. Nu cred că ar trebui să aibă vreun privilegiu, din acest punct de vedere, nimeni", a afirmat deputatul USR.

Acoperirea cu testare COVID ca formă tranzitorie până la intrarea în vigoare a legii este foarte importantă, a evidenţiat reprezentantul USR. Potrivit acestuia, trebuie găsite soluţiile necesare pentru asigurarea fondurilor pentru testare, în jur de 100 de milioane pe lună, având în vedere importanţa legii. "Găsim de acolo de unde găsim pentru partidele politice sau pentru pensiile speciale", a menţionat Adrian Wiener. El a adăugat că USR spera ca votul final pe acest proiect să fie marţi. "Noi speram ca mâine să fie la votul final, să vedem, până la urmă depinde totuşi de PNL acest lucru, pentru că este important ca să fie în zona decizională. (...) Nu cred că sunt la concurenţă cele două priorităţi (proiectul şi învestirea Guvernului - n.r.) sau n-ar trebui să fie şi sper să nu fie o monedă de negociere", a arătat deputatul USR.

Adrian Wiener a susţinut, în condiţiile în care liberalii au decis să se abţină de la vot pe legea privind certificatul verde COVID, că orice neasumare din partea unui partid politic reprezintă, practic, este o vulnerabilizare a actului normativ. "Foarte important este şi mesajul politic pe care această instituţie, Parlamentul, îl transmite. Era mult mai bine să existe o legitimare a legii printr-un vot cât mai larg. Sper ca şi colegii de la PNL să se răzgândească şi să înţeleagă importanţa momentului pentru sănătatea publică", a argumentat deputatul USR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine sapa groapa altuia ,cade el in ea!Aveti grija ce votati ca si noi vom avea grija in 2024 ce vom vota!
3
0
Daca mai raman cretinoizii astia popo la guvernare aur o sa aiba 60 la suta la alegeri
5
0
Votati AUR ca o sa va poleasca cu AUR. Si rahatul e tot galben ! ha, ha, ha....
1
5
acest deputat USR nu il intreaba pe nicusor dan de ce nu s-a vaccinat?
6
0
Nu mai poti sa mori in ziua de azi decat daca ai certificat verde...
8
2
Usere la vale tare cu pietre pe spinare
8
2
Bagati legile astea restrictive si o sa vin la voi cu toti angajatii... o sa aveti dragoste cu sila
8
2
Deci la rahat cu USR votam AUR normal.
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108