REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Proprietarul agenţiei Paradis Tour estimează o creştere de 7% a tarifelor în turism şi încasări mai mari datorită voucherelor

Proprietarul agenţiei Paradis Tour estimează o creştere de 7% a tarifelor în turism şi încasări mai mari datorită voucherelor

Replica API 1 august 2019 | 00:00 365

Litoralul este locul perfect pentru a te relaxa și a te simți în largul tău, totuși nu oricine își permite să ajungă aici, iar acest lucru ar putea fi un impiediment pentru câștigurile hotelierilor.

Aurelian Marin, proprietarul agenției Paradis Tours, susţine că tarifele au crescut cu aproximativ 7% față de anul trecut, iar luna august va fi mai bună faţă de iulie, din punct de vedere al câştigurilor.

"De principiu, eu cred că sezonul estival actual va fi comparativ cu cel de anul trecut dacă ne referim la gradul de ocupare. Eu sincer mă așteptam ca numărul de turiști să fie undeva similar cu cel de anul trecut, din păcate în luna iulie, la fel ca și în anul trecut, nu a fost nici un 90% sau peste 90%... În continuare luna august va fi full, la fel ca și anul trecut, acesta este motivul pentru care cred eu că numărul de turiști va fi oarecum similar. Încasările vor sta ceva mai bine pentru că, pe de o parte, tarifele sunt ceva mai mari anul acesta decât anul trecut, iar pe de altă parte s-au cumpărat servicii suplimentare mai multe, în special servicii de masă și asta datorită voucherelor de vacanță, adică în afară de cazare sau cazare cu mic dejun, serviciile de masă cumpărate suplimentar sunt considerabil mai mari decât cu un an în urmă", spune Marin. În schimb, "forța de muncă este deficitară". "Ce este mai deranjant este însă faptul că migrează foarte usor și mâine nu-ți mai vine cineva la muncă... nu știi care sunt motivele, afli pe urmă că ceva nu a fost pe placul său. Nu vine cineva din angajați să-ți spună că are o problemă, că e salariul prea mic, că e programul prea mare, că s-a întâmplat ceva la muncă... te trezești că nu vin angajații la muncă, unii dintre ei sau că reclamă foarte ușor la ITM astăzi, mă mir cum de mai au oamenii aceia timp pentru că o parte din reclamații, din câte văd eu, sunt puerile şi neadevărate", mai susţine Marin

"Una peste alta, eu apreciez că e o creștere de aproximativ 7% a tarifelor față de anul trecut, justificată din trei puncte de vedere. Pe de o parte există o inflație în mod natural care asigură o creștere al prețurilor peste tot inclusiv în turism, în general în toată lumea au crescut tarifele în zona turistică și în alte destinații pentru că este o perioadă oarecum de creștere economică și atunci oamenii merg mai mult în vacanțe și stimulează creșterea tarifelor; nu în ultimul rând, la noi în mod special, cererea pe turismul intern a crescut odată cu voucherele și asta a influențat într-o mică masură această creștere, deci da, au crescut într-o medie de 7%, nu e ceva nemaîntâlnit, este totuși o creștere naturală", a declarat Aurelian Marin.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adica banii munciti de noi cu singe se dau pomeni izmene pe calator la asistati,bugetari,tiganime.Noi ju avem vouchere,dar se intoarce in schimb inflatie cit casa,euro la 4.8,inghesuiala peste tot,bugetari grasi.multumim pesede,dar mai bine muriti ba!
3
0
MAI MUISTULE PLATESTETI DATORIILE ...JEGOSULE ..SI UMFLATA AIA DE NEVASTATA , ASA ZISA DOCTOR ....
5
1
vezi ca dimineata ai uitat sa-ti iei pastilele!!!
3
1
Sa fie inlaturat PSD ciuma rosie cu PNL si USL si sa taie vaucerele de vacanta, trenuri gratuite si burse la studenti, salariile la medici si profesori dar mai ales salariile si pensiile nesimtite din magistratura si politie exact ca pe vremea lui Boc si Base. Nu vreau ca din impozitele pe care le platesc sa platesc decat investitii.
2
5
Fara psd, erai un nimeni. Nu ca asa nu ai fii. Un lingau oportunist.
10
1
Pesedisti ordinari
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108