REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Protest inedit al polițiștilor față de înghețarea salariilor: De luni, vor da doar avertismente, nu amenzi

Protest inedit al polițiștilor față de înghețarea salariilor: De luni, vor da doar avertismente, nu amenzi

Replica API 11 ianuarie 2021 | 00:22 2371

Fără amenzi, de luni, pentru nepurtarea centurii, vorbitul la telefon în trafic sau pentru traversări neregulamentare. Și nu e vorba de vreo schimbare legislative, ci de declanșarea protestului inedit la care vor recurge polițiștii nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Și cetățenii trebuie să se aștepte la controale excesive și la întârzieri la ghișee, tot ca măsură de protest. Iar acesta este doar un prim pas, spun sindicaliștii, din ceea ce va urma săptămânile viitoare, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu guvernanții, potrivit stiri.tvr.ro, citat de stiripesurse.ro.

În ultima zi a lui 2020, polițiștii, grefierii și lucrătorii din penitenciare au ieșit în stradă și au cerut renunțarea la înghețarea salariilor. Au amenințat că pot recurge și la alte forme de exprimare a nemulțumirilor, dacă guvernanții nu se răzgândesc. Pentru că negocierile au eșuat, patru sindicate din Ministerul de Interne recurg la o măsură inedită de protest. Vor da numai avertismente, fară amenzi.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatulului Poliţiştilor Europol: “Ordonanța de guvern care reglementează regimul contravențiilor prevede ca măsură principală amenda sau avertismentul. E clar că în condițiile în care cuantumul amenzilor reprezintă o sumă ce se varsă la bugetele locale, nu cred că vor fi colegi dornici să umfle bugetele locale".

Dacă o astfel de măsură i-ar favoriza pe cei dispuși să încalce legea, excesul de zel la care vor recurge polițiștii va crea multe neplăceri.

Transportatorii sunt direct afectați de protestul sindicaliștilor din poliție.

Am vrut să aflăm și ce spun oficialii din Ministerul de Interne despre acest protest.

Cât de mult va fi afectat Ministerul de Interne de ceea ce au anunțat că vor face polițiștii de luni începând, e greu de spus. Am încercat să obținem un punct de vedere dar, așa cum întâmplă în ultima vreme, nu ni s-a oferit niciunul.

Reprezentații sindicaliștilor amenință și cu alte măsuri în perioada următoare: nu vor mai face ore suplimentare, nu vor mai verifica persoanele aflate în carantină și promit să răspundă doar urgențelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Concediati din militieni ca s prea multi
0
0
Sa iti iau familia in pula si cu tot cu copii tai retardati sa iti dau la muie si tie si copiilor tai sa le bag pula in gura boule de militian tampit.De asemenea iti fut mortii matii de jeg ordinar si iti doresc in noul an ca toti plozii tai sa fie sodomizati.TU TI AI CAUTAT O
2
4
In Grecia mata produce pe trotuar 600 de mui pe ora ? Acelasi tratament il ofer si postacului frustat "roman" si muistului Jimmy. Toti in frunte cu roman sa sugeti pula militienilor care sa va futa nevestele si mamele alea curve care v-au fatat pe voi, idiotii pamantului.
3
5
Da politistul Subtirica care umbla cu BMW seria 7, cu folii negre pe geamurile laterale fata, parbriz si fara numere pe bara fata, lu asta tot avertisment ai dati? B666PRY
3
3
Ofi avut Dancu bubele lui,dar era un politist bun! L-am cunoscut in'93 cand era locotenent de politie la rutiera! Un bun politist bun dar poate s-a schimbat,nu stiu! Pe unii fuctia ii poate coplesi,ii tampeste,e posibil.Cu alte cuvinte ,societatea noastra e putred de corupta,e greu s-o aducem la normal!
6
1
Dati-va demisia!!! sa vedem cine va angaeaza,ca nu stiti sa faceti nimic! Hai,care-i primul. Nu va convine,afara,gasiti-va de lucru! pariu ca nimeni nu o face?
7
4
In afara politia vine doar daca este solicitata sau accident deosebit ...la noi sunt cainii sa platesti amenzi...
6
1
Poate ar trebui sa se umble si la pensiile politistilor poate nu dau amenzi nici in restul zilelor. Hahalere de 2 bani ce sunteti militienilor.
10
3
Procedati foarte bine,este dreptul vostru sa protestati!In tara asta nu sunt bani de salarii,pensii alocatii,sunt doar pt.guvernanti.Ei spera ca prin amenzile date sa creasca veniturile la bugetul de stat !
7
5
nu am nimic cu voi dar de ce opreati numai bmw.uri la tomis plus cand era carantina?
4
5
stie cineva citi bani iau in mina ? in grecia unu normal are 600 E
1
5
A6,bmw,de unde?
2
3
Hoti ,banditi,borfasi si oportunisti in marea pulitie,in loc sa angajati oameni ca lumea ,iar cu jmecherii din DNA e la fel salariu de peste 5k euroi si mai mult isi dau aere si fac nimic.
6
4
... Cand era DANCU "imparat" la I.P.J.Cta , facu-se norma la nr. de amenzi ! Ca sa fie Cta pe primul loc in tara si ca sa-l faca pe el Chestor . Nu a fost sa fie asa , a plecat la pensie ... discret ! Acum , toti baietii se bucura !
12
0
Ma intreb asa, cati dintre acesti politisti au studii si cati au fost facuti peste noapte? Unde este lidewrul voastra coarna?, este parlamentar- alti bani, alta distractie, pensie speciala- o concluzie- fara exceptie-fiecare individ platit din banii saracilor, prea saraci si tacuti,umili si cu credinta , lupta pentru propriul buzunar.Cum sa iti permiti tu politist care, fie vorba intre noi, ati lucrat cu doua masuri- cati dintre voi v-ati dat arama pe fata in urma spagilor-nu confundati munca ce sunteti obligati sa o prestati conform fisei tehnice cu protestele.Ce-ar fi sa iesim toti in strada
8
5
Va tine cineva cu forta in politie? Unii,ca semn de protest ar trebui sa nu mai ia spaga!Sunt o gramada de cazuri de coruptie in randul politistilor!
10
7
Politistii, jandarmii, pompierii si toti colegii lor din M Ap N sa intre in Parlament ca in vremea mineriadelor si sa-i culce la pamant pe bogatii Romaniei pana semneaza majorarea pensiilor militare si a salariilor cadrelor militare.
13
10
Mergeti la sapa,la prasit,la muls vaca.Si asa sunteti zero barat!!!...salarii marite muie for ever
19
20
Daca nu va convine , mergeti dragilor la sparanghel in germania , Se numeste reconversie profesionala . Nu e musai sa iesiti la pensie politisti ca nu v-ati nascut politisti .
21
20
Saracii de ei pulitisti si alti bugetari jegosi! Dupa ce ca iau o caruta de bani si freaca menta tot ei sunt ofticati! Salariile inghetate nu este suficient, acestea trebuie reduse!
22
21
Adica cum,diferenta intre avertisment si amenda e la decizia subofiterului de politie? Ma refer la rutina de zi cu zi. Stam la mana unei astfel de decizii,legea lasa loc de interpretari ?Sigur ca politistii au dreptate sa protesteze, dar la modul serios.
15
4
coruptiaucide
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212