REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PSD îi solicită public președintelui Klaus Iohannis să ia poziție în scandalul Florin Cîțu

PSD îi solicită public președintelui Klaus Iohannis să ia poziție în scandalul Florin Cîțu

Replica API 14 august 2021 | 00:00 790

Social-democrații îi solicită președintelui Klaus Iohannis să aibă o ieșire publică și să spună clar dacă a știut sau nu despre faptul că premierul Florin Cîțu a făcut două zile de pușcărie în SUA.

”PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîțu în momentul în care l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru al României. Această clarificare în fața opiniei publice este absolut necesară având în vedere că președintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîțu în funcția de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut.

Dacă a știut de această condamnare penală a lui Florin Cîțu, atunci președintele Iohannis are obligația să explice opiniei publice de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcția de premier o persoană condamnată penal, „indiferent de la cine vine propunerea”.

Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Cîțu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca președintele să anunțe public pe cine va trage la răspundere pentru această breșă majoră de securitate națională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României.

Referitor la propaganda susținătorilor lui Cîțu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulație, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîțu sunt infracțiuni care sunt sancționate penal inclusiv de legislația românească. Caracterul penal al sancțiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României.”, scriu cei de la PSD, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciolacu a luat deja pozitie.. de capra!
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108