REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

PSD joacă la derută în legătură cu prelungirea stării de urgență

PSD joacă la derută în legătură cu prelungirea stării de urgență

Replica API 16 aprilie 2020 | 00:00 1157

După ce liderii ALDE și PRO România, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv, Victor Ponta, au transmis un mesaj clar, că aceste două partide nu vor vota decretul președintelui României, Klaus Iohannis, prin care se dorește prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, se pare că PSD, prin vocea liderului, Marcel Ciolacu, nu mai este atât de convins de această măsură. Joi, 16 aprilie, Parlamentul va vota „pentru” sau „împotriva” prelungirii stării de urgență într-o ședință online.

Declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, în antiteză

Liderul social-democrat declara la începutul săptămânii că PSD va vota împotriva prelungirii stării de urgență. „Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, declara Marcel Ciolacu.

La doar câteva zile, discursul liderului PSD pare total schimbat. „A vota împotriva prelungirii stării de urgență, înseamnă, practic, ridicarea restricțiilor, mai ales în timpul sărbătorilor pascale, să accelereze transmiterea coronavirusului la nivelul populației, iar asta poate duce la mai multe cazuri severe și, din păcate, la mai multe decese. Este un risc enorm pe care nu îl putem ignora”, a spus Marcel Ciolacu.

Tabere PRO și CONTRA stării de urgență. PSD este cheia acestui vot

PNL, USR, PMP, UDMR și grupul minorităților vor vota noul decret emis de președintele Klaus Iohannis, însă toate aceste partide nu au majoritate în Parlament, în schimb, PRO România și ALDE se află în tabăra opusă. Nu vor prelungirea stării de urgență.

PSD pare în acest moment partidul care va da tonul unei hotărâri în Parlament, mai ales că în cadrul Legislativului, majoritari sunt parlamentarii social-democrați. Oare această decizie va afecta și mai mult situația tensionată între Guvern și Parlament sau România va beneficia de colaboare între Executiv și Legislativ?

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De fapt,PSD-istii se bucura ca nu mai sunt la guvernare in aceasta perioada!Doar mimeaza si ei cat de cat opozitia!Daca in afara de Dancila nu au gasit pe altcineva la alegerile prezidentiale,e clar unde se afla partidul!
2
1
muie pnl .sa va duce-ti dupa pntcd
1
1
PSD plus PNL egal LOVE
3
0
Pt ala care tot cere anulatea la nu stiu ce...mai prostule, crezi ca te baga cineva in seama? Nimeni cu acte care esti...hahahaha
2
7
daca conduceau tziganii economia . . . .era kn francia
3
2
Cerem anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit.
9
2
Ciumatilor! Ati distrus economia, ati dezinformat, mintit, tradat si furat. Va bagati in seama, sunteti carcotasi, aveti pareri ?? Hotilor! Dispareti cimatilor, langa Dragnea, acolo va este locul, hahalerelr!
9
7
niste jigodi.se sucesc precum curvele.
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108