REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

PUHOI de LUME la HRAM, în CONSTANȚA! Video

PUHOI de LUME la HRAM, în CONSTANȚA! Video

Replica API 7 decembrie 2020 | 00:13 3327

Credincioșii constănțeni s-au îngrămădit, duminică, 6 decembrie, la biserică pentru a putea asista la slujba dedicată sărbătorii Sfântului Nicolae. Mai exact, la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Coiciu, unde a fost și hram, oamenii n-au mai ținut cont de distanțare.

Credincioșii constănțeni au dat năvală în biserici cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Aglomerație a fost și la hramul Parohiei Sfântul Nicolae ce este situată pe strada Răzoarelor, în cartierul constănțean Coiciu. Se pare că cetățenii nu au mai ținut cont de restricțiile aflate încă în vigoare și au decis să se îngrămădească.

Arhiepiscopia Tomisului invită oamenii la slujbe

Cu toate că s-a prelugit carantina în municipiul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului insistă și cheamă oamenii la evenimentele religioase, spunând că este ‘liber la slujbe în interiorul bisericii’. „La noi, ca să existe dialog, trebuie să fie un pic scandal înainte. Liber la slujbele religioase din interiorul bisericii! Recomandări de aplicare practică a măsurilor dispuse prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății nr. 1103/17.06.2020 și Ministerul Afacerilor Interne nr. 95/17.06.2020, avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașurile de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Iată care sunt regulile invocate de Arhiepiscopie

Reguli generale privind desfășurarea activităților religioase:

Activitățile religioase se desfășoară în mod liber, în conformitate cu principiile statutare și doctrinare proprii fiecărei comunități religioase, cu respectarea indicațiilor sanitare universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2.

Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

Persoanele care participă la activitățile religioase trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașurilor de cult și în locațiile unde se organizează activități religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

Copiii minori pot sta lângă părinți în locuri special amenajate în interiorul sau exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea distanței minime de siguranță față de ceilalți participanți.

Pentru personalul de cult (clerical și neclerical) nu este obligatorie purtarea măștii de protecție în timpul oficierii slujbelor religioase.

Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de respectarea de către participanți a distanței minime de siguranță, a purtării corespunzătoare a măștii la slujbele religioase cu caracter comun (public).

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse în timpul activităților religioase (mânerele ușilor, balustrade, scaune etc.).

Comunitățile religioase (culte, asociații religioase sau asociații și fundații care au și obiective religioase), în conformitate cu prevederile statutare și doctrinare, își stabilesc propriile norme de acomodare a vieții religioase la cadrul general de măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
uite asa ne rugam si in carrefour, mai ales in jumbo, auchan si maritimo. ce naivi !
3
1
Pe bune acum sunt stat in stat Cum sa cheme oamenii sa se Imbolnaveasca
5
6
Acesta e puhoi? Cautati in Dex sa vedeti ce scrie la puhoi va rog. Sinonimul inseamna ingramadeala. Vedeti asa ceva, unul lipit de altul ? Unul langa altul ? Eu nu.Numai dezinformati va rog.Ca nu e frumos.Si e pacat.Sanatate.
12
4
In loc sa mearga la vot au mers la biserica ----deci sa va conduca biserica pina la indobitocire totala
8
13
pentru cei de la tara mai mult de 20 de persoane inseana puhoi
11
2
dar sa aveti si bani la voi ca daca nu dati banu' la biserica si la popi te vede doamne-doamne si nu ti se mai indeplinesc dorintele ! Ti-ai draku de prosti ce sunteti. Daca nu exista biserica, religia si popii, omenirea era cu minim 1000 de ani mai avansata !
14
12
Imaginile contrazic textul scris la ordin, probabil . Jurnalism ?
15
3
Religia indobitoceste grav! Ce nu inteleg este de ce aceste moluste nu vor sa-si foloseasca creierele din dotare?! Sunteti mai rau ca in Evul Mediu!
14
14
Auzi matale fa Gherghino? Ia ghinaoa sa-ti bag o veste.Bucurie babana si mare pa acest pamant.Bine ca a castigat PSD ca putem sa andocam la biserica liber.Hai repede lele Gherghino ca cica se dau si pachete cu 100 gr. coliva cu bomboane fondante, si pachet de sarbatori format din : 1 lt ulei,1 conserva da rechin,1kg malai,1 kg zahar,1 prepelita congelata si 4 verze.
22
7
am ajuns sa murim de virusi executati la comanda, fara sa avem puterea de a face ceva!Ne balbaim , ne amagim aruncam vina unii pe altii si ce e mai rau uitam ca suntem majoritari crestini, un lucru ff rau!
17
4
mai mult de 25-30 de persoane, nu sunt. unde sta ascuns puhoiul de care vorbesti matale?
20
3
Ca in evul mediu! TEAMA, FRICA si IGNORANTA omului l-au creat pe dumnezeu. Cum poti sa pierzi vremea cu asa ceva si sa crezi ca cel de sus iti ofera ceea ce-i ceri...Iar cand dai de greu, zici ca bunul dumnezeu te incearca...Cata sulfarie!
15
25
Diana e putin cam necresina. Puhoi. au dat navala in biserici, s au ingramadit etc. Dar nu e singura. Mai sunt cateva shawormarese la fitzuica asta care mananca cacat cu gura plina
27
8

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407