REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Radu Mazăre: Sunt în discuţii cu ministrul Administraţiei, să reparăm Cazinoul cu bani guvernamentali

Radu Mazăre: Sunt în discuţii cu ministrul Administraţiei, să reparăm Cazinoul cu bani guvernamentali

Replica API 9 septembrie 2014 | 00:00 125

Soarta Cazinoului a ajuns din nou în prim - plan, o nouă şansă de reabilitare ivindu-se, după cum a precizat edilul de la malul mării. Acesta a spus că este în discuţii cu ministrul Administraţiei, pentru a preda clădirea Cazinoului spre a fi reabilitată cu bani guvernamentali. Va fi muzeu, salon de nunţi sau cazino. În plus, primarul a mai discutat şi despre etapa a doua a şoselei de coastă, despre un bazin de înot în Tomis Nord şi despre teleschiul din Mamaia.

Plimbat de colo - colo, după care, ajuns la administraţia locală, se anunţa că va fi reabilitat. Era martie 2013 când preşedintele de pe atunci al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spunea: "Cazinoul din Constanţa fusese luat de doamna Elena Udrea, ca ministru al Dezvoltării, în administrare şi a promis public că îl va reabilita cu bani de la minsiter. Din păcate, termenul de un an, dat de Consiliul Municipal Constanţa a expirat fără să înceapă măcar un studiu de fezabilitate, şi atunci, cu primarul Radu Mazăre, cu Primăria municipiului Constanţa, am solicitat noului ministru al Dezvoltării, domnului Dragnea, să prindă la finanţare, pe zona metropolitană 2007 - 2013, şi Cazinoul, lucru care s-a şi întâmplat, s-a aprobat ca pe lista de finanţare să intre, din lista de rezervă, Cazinoul, astfel încât cu 10 milioane de euro să ne apucăm să-l reabilităm". Timpul a trecut şi, din diverse motive, lucrurile au rămas în aer. Însă, marţi, 9 septembrie 2014, prezent la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru a da cu subsemnatul, Radu Mazăre a spus: "Sunt în discuţii cu Guvernul, mai exact cu ministrul Administraţiei, ca să-i predăm iar Cazinoul la compania de investiţii, să-l repare cu bani guvernamentali şi cred că se va întâmpla chestiunea asta foarte repede pentru că l-aţi auzit şi pe premier declarând că este un deficit foarte redus şi că sunt bani de cheltuit pentru autorităţile locale". În plus, primarul a a mai discutat şi pentru o sală de sport şi un bazin de înot în Tomis Nord, pe strada Badea Cârţan, dar şi pentru etapa a doua a şoselei de coastă. "Etapa a doua din şoseaua de coastă pentru că noi discutam până acum de prima etapă, care e pe bani europeni şi etapa a doua să fie finanţată tot de către Guvernul României, şi mai avem în discuţii şi teleschiul din staţiunea Mamaia", a adăugat primarul. Pentru renovarea Cazinoului este nevoie de circa 10 - 12 milioane de euro, după care se va decide ce va funcţiona în respectiva clădire: muzeu, salon de nunţi sau cazino.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108