REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Răzvan Florea: Şcoala 32 are bazin de înot de pe vremea lui Ceauşescu, dar n-a fost folosit!

Răzvan Florea: Şcoala 32 are bazin de înot de pe vremea lui Ceauşescu, dar n-a fost folosit!

Replica API 30 ianuarie 2019 | 23:41 1062

Fostul mare înotător, bilanţ la 2 ani şi jumătate de când este consilier municipal la Constanţa

Fostul mare înotător, bilanţ la 2 ani şi jumătate de când este consilier municipal la Constanţa

Retras din activitate de câțivi ani, singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc, Răzvan Florea, s-a implicat activ în viața sportivă constănțeană. A pus bazele unui bazin de înot, dar a înființat și un club de înot, prin intermediul căruia speră să scoată pe bandă rulantă campioni. Dorința de a face mai mult pentru sportivii din Constanța l-a determinat să facă un pas important și în viața politică.

Așa se face că, de doi ani și jumătate, Florea este consilier local municipal. Din 2016, este alături de primarul Decebal Făgădău, căruia îi arată necesitățile în domeniul sportiv, ajutându-l să implementeze proiecte benefice pentru Constanța.

Ce realizări a ”bifat” până acum Răzvan Florea, de la începutul mandatului?

”Cel mai important lucru, s-a semnat contractul care era de ceva timp în stand-by. Vorbesc despre Sala Polivalentă. E cea mai mare realizare care s-a întâmplat în mandatul meu. Înseamnă un mare plus, din multe puncte de vedere. Avem multe echipe care joacă, și-n divizia națională la handbal, și baschetul e revigoarat, și handbalul feminin e în divizia 1, avem și volei, ș.a.m.d. Constanța merita de mult o sală polivalentă. Sportivii trebuie să joacă într-o sală decentă!", a spus consilierul.

”Încerc să-l ajut pe domnul Făgădău și invers, vreau să fac și acel bazin olimpic de 50 metri. Am zis că-l termin în 2019, dar e mai greu decât pare, dar se va face. Însă, până atunci, se va reabilita bazinul de la Școala 32. Un bazin care nu a fost folosit niciodată, făcut pe vremea lui Ceaușescu. Am zis să incercăm să-l reabilităm pe acela până reușim să facem bazinul de 50 de metri.

Probabil anul acesta vor începe lucrările, cred că s-a făcut și procedura de licitație. Încercăm să-l reabilităm, înotul e un sport care atrage. Momentan, nu este decât cel de la Palatul Copiilor, singurul de stat din Constanța. De asemenea, am reușit să luăm la Consiliul Local Stadionul Farul. Nu mai sunt spațiile așa insalubre. Copilul meu tot acolo își desfășoară activitate, era urât. Acum, de când a fost preluat de CL s-a făcut curățenie, s-a creat un regulament de ordine interioară.

Stadionul are multe anexe, nu sunt momentan funcționale, dar se încearcă reabilitarea lor. Avem în vedere lucrul acesta, dar va dura”, a mai completat sportivul. Întrebat dacă se gândește să candideze pentru un al doilea mandat, acesta spune că nu s-a hotărât încă. ”Nu știu. Aș vrea să văd proiectele realizate în mandatul acesta, să nu rămână doar la stadiul de proiect. Aș vrea să văd că se demarează lucrările”.

În concluzie, consilierul a ținut să scoată în evidență câteva probleme cu care se confruntă sportul constănțean, și nu numai. În primul rând, spune el, sunt tot mai puțini sportivi acre vor să facă performanță.

”Vorbind la nivel național, nu numai la nivel local, sportul are nevoie de multe. De la infrastructură, până la nevoia de sacrificii pe care trebuie să le facă copiii, și, în final, performanță. Este foarte greu. Am bazinul de înot, oamenii vin, fac mișcare, dar sunt puțini dispuși să strângă din dinți și să-și aloce timp în acest domeniu. Nu e ușor, având în vedere programa școlară. Sunt meditații, diferite cercuri, olimpiade. Timpul lor este limitat.

Mai sunt și alte aspecte, viața de zi cu zi, jocuri, telefoane... E nevoie de un restart la nivel național. Este slab peste tot, în momentul de față. Ne mai agățăm de câte o medalie de la unul, la altul, dar realitatea este foarte dură. E nevoie de educație mai multă în acest domeniu. Orele de sport nu mai sunt făcute cum trebuie, lipsa educației fizice din școli... iar e o problemă, să faci sportul în clasă nu e indicat”, a conchis Răzvan Florea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un pampalau florea assta
0
0
Bag pula in Florea. Moarte tiganilor. Sa fac in pula mea poscina la mall.
3
3
Florea asta e un frecator de menta si un oportunist hai si ctir
3
2
Dar de bazinul olimpic din Mamaia bingo a uitat lumea?
6
1
cum isi permita sa puna colii la munca? rezultatele vin singure?
1
1
Domnule Razvan Florea la Scoala nr .37 nu mai exista sala de sport , sa trasformat in sala de cursuri , iar profesorul de sport tine ora jucindu - se pe telefon la fiecare ora da asta este adevarul , am specificat profesorul nu profesoara , poate cei de la inspectorat mai fac niste inspectii !!!!
5
0
Totala ce a facut ptr ca de fapt, nu are niciun interes sa se faca alt bazin, ptr ca altfel isi pierde clientii de la propriul bazin. A iesit cu declaratia asta, doar la misto, sa stie lumea ca este si el consilier. Vai de capul nostru!
7
2
Comentati, toti fraierii, ca voi aveti multe realizari la activ. Sunteti toti campioni, muncitori, genii, aveti muuulte realizari bifate!
6
5
Pus indirect in consiliu de Stroe prieten cu Stefanescu
5
3
De semnaturi suntem satuli? Unde-i sala,bazinul olimpic,stadionul??!!
7
2
N-am inteles ce a rezolvat efectiv acest Razvanica - cu ea mica. Ca se va face si se va drege, hai sktr.
9
3
ce placinte ai dadeam lu asta cand trecea pe la trocadero,,pleca cu falcile imbujorate
6
2
Esti un oportunist arogant ei terorizezi copii la antrenamnt
7
7
numai makidoni angajati, e si scump, si au si niste figuri in cap de zici ca iti primesc copilu gratis. probabil vrea sa o puna de inca un bazin.
6
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272