REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reacția ministrului Afacerilor Europene după ce România a fost `desființată` în Parlamentul European: `Singura cale este cea a dialogului!`

Reacția ministrului Afacerilor Europene după ce România a fost `desființată` în Parlamentul European: `Singura cale este cea a dialogului!`

Replica API 3 octombrie 2018 | 00:32 299

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a reacționat la declarațiile vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, invitând la dialog pentru rezolvarea situației.

"Referitor la discuțiile din Comisia LIBE a Parlamentului European, trebuie spus că singura cale pentru rezolvarea situației rămâne calea dialogului. România și Comisia Europeană se află în contact permanent, țara noastră participă la toate mecanismele existente într-un mod deschis și onest, iar acest lucru trebuie reliefat ca atare într-un mod pozitiv. De altfel de la primele discuții au fost parcurși pași importanți în găsirea unor soluții, inclusiv prin adoptarea recentă a unor măsuri constructive ca urmare a recomandărilor specialiștilor din domeniul judiciar." explică într-o postare pe Facebook, ministrul Negrescu.

Acesta mai adaugă faptul că "la 28 de ani de la recâștigarea democrației, România este capabilă să găsească cele mai bune soluții".

"Suntem un stat membru cu drepturi depline al UE, profund atașat de valorile democratice europene, iar legiuitorul român cu sprijinul Curții Constituționale și în deplin acord cu Constituția României și angajamentele internaționale poate găsi cele mai bune soluții pentru a legifera." consideră fostul europarlamentar PSD.

În acest sens, Negrescu menționează faptul că dezbaterea despre Legile Justiției rămâne una eminamente tehnică iar protestele din 10 august sunt în prezent anchetate de instituțiile abilitate.

"Discuțiile care se vor purta zilele următoare la Strasbourg sunt în măsură să ofere acele clarificări necesare pentru a evita eventuale neînțelegeri. Discuțiile din Parlamentul European, precum cele din parlamentele naționale, sunt evident politice dar nu există o altă expresie mai bună a democrației decât printr-un dialog real, onest și necesar între reprezentanții cetățenilor" încheie postarea ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand infractorii si penalii fac legi, legile sunt bune pentru hoti si infractori, nu pentru oamenii cinstiti. Si este grav!
0
0
Romanii sufera din cauza unui guvern care lucreaza impotriva lor. Au schimbat legile justitiei ca sa controleze magistratii, au schimbat codurile penale ca sa scape de justitie.
3
0
Victor Negrescu este un politicial de nota 10 si un reprezentant de seama al de seama al generatiei tinere de politicieni!
0
4
Mai Victorasi Craeovean,esti dus cu capu,laste de politica.
3
0
Dialog si implicare. Acum avem nevoie mai mult ca oricand de barbati de stat. Oameni care sa nu se lase intimidati de toti rahatii rahatii de la UE pe care alte interese ii determina sa ne ameninte si sa ne santajeze. Ii doare pe Timermans in cur de ce este la noi in tara. Noi ne-am vandut pe un pumn de arginti.
2
4
unde erai cand gasca de hoti basista a furat sute de milioane de euro , case si sedii ?????? unde mortii ma-tii erai cand boc-basescu -udrea au furat banii din salariile romanilor ???? jegosule , jos labele de pe ROMANIA !
2
4
Muie Dragnea, muie P$D .
8
4
Afara cu strainii din tara. Toate corporatiile afara din tara
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108