REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

REACŢII după condamnarea lui Liviu Dragnea: protestatarii au sărbătorit în stradă, PSD face zid în jurul liderului

REACŢII după condamnarea lui Liviu Dragnea: protestatarii au sărbătorit în stradă, PSD face zid în jurul liderului

Replica API 22 iunie 2018 | 00:00 495

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, ieri, o primă decizie în dosarul DGASPC Teleorman. În acest dosar, Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Sentinţa – 3 ani şi 6 luni cu executare pentru liderul PSD nu este definitivă. Chiar şi aşa, au urmat reacţii în cascadă: pe de o parte, protestatarii au ieşi din nou în stradă, de această dată mobilizaţi şi de condamnare, pe care au salutat-o, iar de cealaltă parte organizaţiile PSD au transmis, rând pe rând, comunicate de susţinere pentru liderul Liviu Dragnea!

Decizia însă, venită ca o lovitură pentru PSD, a mobilizat pentru azi şedinţa Comitetului Executiv al partidului, unde se va discuta pe seama situaţiei în care se află partidul. Chiar dacă sentinţa definitivă va fi „cu suspendare”, Dragnea va avea restricţii în ceea ce priveşte o eventuală candidatură la preşedinţia României ori altă funcţie. Există însă şi opinii conform cărora “decizia în primă instanță a lui Dragnea ar putea fi desființată la contestația pe care o va depune liderul PSD. Specialiștii în drept consideră că fapta pentru ca Dragnea a fost condamnat nu e prevăzută de legea penală. Există o decizie a CCR în acest sens, iar Parlamentul sau Guvernul vor trebui să pună în acord legislația penală cu deciziile Curții”, după cum notează stiripesurse.ro.

Ce sentinţe au primit toţi cei judecaţi în dosarul DGASPC Teleorman

Pronunţarea sentinţei în acest dosar a fost amânată de mai multe ori, ultima dată fiind pe 8 iunie, când judecătorii au motivat că au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpaţi. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, joi, încetarea procesului penal în cazul Bombonicăi Prodana. Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, primeşte doar o amendă de 1.000 de lei. Fosta șefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la 3 ani, 7 luni şi 20 de zile cu executare; fostul director executiv Milos Rodica - 3 ani cu suspendare; şefu Olguţa, fostă directoare adjunctă DGASPC Teleorman - condamnată la 3 ani cu suspendare; Ionel Marineci, fost şef serviciu DGASPC Teleorman - condamnat la 3 ani cu suspendare; Valentina Marica, fost șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei - 3 ani cu suspendare; Balaban Constantin, şef serviciu DGASPC Teleorman - condamnat la 3 ani cu suspendare; Nicuşor Gheorghe, şef serviciu - condamnat la 1 an cu suspendare; Anisa Stoica, funcţionar DGASPC Teleorman - condamnată 1 an cu suspendare; Adriana Botorogeanu - condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare. Cei condamnaţi cu suspendare, rămân 5 ani sub supraveghere. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

După pronunţarea în cazul lui Dragnea, în Capitală şi în marile oraşe din România s-a ieşit din nou în stradă. Protestatarii au strigat de data aceasta nu numai “Jos Guvernul”, ci şi “La mulţi ani cu executare” pentru Liviu Dragnea. La Constanţa, cei care au ieşit la protest au mers şi în marş pe străzile oraşului.

Vezi şi: https://www.replicaonline.ro/continua-protestele-in-tara-foto-video-359084/

În Capitală, au fost peste 5 mii de oameni în Piaţa Victoriei (în jurul orei 22.00): https://www.replicaonline.ro/mii-de-oameni-in-piata-victoriei-video-359101/

PSD a transmis, ieri seară, zeci de communicate de susţinere pentru Liviu Dragnea. Rând pe rând, organizaţiile judeţene au comentat situaţia, arătând că “sentinţa nu este definitivă”. Reacţii au avut şi premierul Viorica Dăncilă, primarul general Gabriela Firea, ministrul de Interne Carmen Dan şi aşa mai departe.

Iată însă comunicatul PSD Constanţa: „Ziua de joi 21 iunie a.c. va rămâne în istoria României moderne ca un moment negru, în care o sentință juridică nedreaptă și aberantă, nefundamentată pe dovezi și fapte a interferat nepermis cu viața politică a țării.

Într-o vânătoare neobosită împotriva formațiunii politice care a câștigat categoric alegerile electorale, Partidul Social Democrat dar și împotriva liderului său, președintele Liviu Dragnea, pârghii oculte au funcționat din nou în defavoarea democrației și justiției corecte, realizate doar pe bază de dovezi irefutabile și nu pe denunțuri obținute cu forța.

Milioane de oameni care cred în construcția politică de succes a PSD și care i-au acordat încrederea, în Parlament și pentru Guvernul României au fost sfidați și desconsiderați de o decizie strâmbă, influențată de protocoalele ilegale și de presiunile străzii sprijinite de interese străine de interesele legitime ale României.

Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Constanța este mai solidară ca oricând cu președintele Liviu Dragnea și conducerea legitimă a partidului, în încercarea de destabilizare îndreptată împotriva unei țări aflate pe drumul său, de succes economic în cadrul Europei unite și construirii unui viitor mai bun pentru cetățenii României.

Adevărul și Justiția vor triumfa în cele din urmă, iar dreptatea va fi fi restabilită”.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/carmen-dan-mesaj-de-sustinere-pentru-liviu-dragnea-359085/

https://www.replicaonline.ro/dancila-cine-cere-demisia-lui-dragnea-inainte-de-pronuntarea-unei-decizii-definite-incalca-constitutia-si-directivele-europene-359088/

https://www.replicaonline.ro/firea-reactie-dupa-decizia-iccj-in-dosarul-lui-dragnea-359102/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Majoritatea comentatorilor de mai jos nu stiu diferenta intre un ou stricat si unul sanatos, ce sa mai vorbim de diferenta intre cod penal si cel civil, intre socialism, liberalism, capitalism si comunism. Cu casul la gura, va dati rotunzi chiar daca atunci cand unii mureau prin 89 pentru libertate si respectarea drepturilor omului multi dintre voi inca va jucati in ladita cu nisip sau erati doar in faza de proiect. Vai de steaua voastra.
0
0
1.Pana la definitiva schimb legislatia.2.Chiar daca intru,ies albit curat cu averea intacta.3.Pot conduce guvernul si din detentie ,pariu?
0
0
Pentru toti pesedeii si votantii lor: Inalta Poarta Alba va asteapta cu portile deschise. Sa intre pe rand dar sa intre toti.
2
1
Lu aia mik ii tre stiuleti tinerii .. dragneo sa facem ceva pe tine si pe yot neamu tau
1
0
Zi sergiu si trage apa! Daca va este mila de dracnea,nu va opreste nimeni sa mergeti cu el!
10
2
Spalatii astia pe creier de la rezist vor sa destabilizeze tara in anul centenarului
4
11
la multi ani dracnea!!! cu executare, normal
14
3
deja se impart posturile in guvern sica mandolina sef ,sandy batausul la interne,angy grasa la cultura,turcanu la invatamant,dide relatia cu parlamentul ,prisca la justitie mama ce guvern program 22% tva , 15% taieri salarii si pensii ,nema gratuitati cfr 10% it-sti,imprumut 20 miliarde euro ca nu mai sunt bani de furat ...
6
4
Inseamna ca la raja trebuie sa-i ia pe toti sefi. Oameni angajati la RAJA care presteaza servicii, chiar si azi, pentru sefi. Instalatorii, zugravi si salahori cu carte de munca la RAJA lucreaza la casele sefilor! Femeii care fac curat saptamanal la sefii sunt angajate RAJA! Oamenii si logistica RAJA, ies la campanii si actiunii psd. Despre ce vorbim aici ? Si pe dracnea il condamnati pentru 2 angajarii fictive? Pai dracnea e mic copil pe langa astia!
15
1
1.Constanta nu conteaza 2.Tara a votat hotia 3.Ei sunt Romania
10
4
n-a fost ma ciolos la putere cu gasca lui de asa zisi tehnocrati care si-au pus oamenii lor in functii pe unde au avut interesul dar nu au avut curajul sa se atinga de stroe?
5
16
Tutuianu, Stroe, et comp. ling curul lui Dragnea de frica sa nu isi piarda functiile.
29
0
e ce ziceti, justitia a indraznitsa judece corect, un penal, un infractor se va reabiliota la puscarie, asteptarea mea era-PE VIATA- e bine si asa, terminati nemernicilor ptr ca toti veti lua drumul penalului
15
5
ia controlati si la raja. este aceiasi poveste, ba chiar mai penala cu angajari fictive, si fete ce asteapta pe telefon sa multumeasca grangurii de la capitala. ce le mai place....
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218