REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Recomandările MEDICILOR pentru TRANZIȚIA de la POST la MASA de PAȘTE

Recomandările MEDICILOR pentru TRANZIȚIA de la POST la MASA de PAȘTE

Replica API 2 mai 2021 | 12:29 1113

Postul Sfintelor Paşti sau Postul Mare este postul de dinaintea Învierii Domnului. Anul acesta, conform calendarului creştin ortodox , Postul Mare a început luni, 15 martie şi s-a terminat sâmbătă, 1 mai. Învierea Domnului a fost prăznuită pe 2 mai. De regulă, după cel mai lung post, mulți dintre cetățeni fac abuz de bucatele tradiționale, dar care sunt regulile de aur pentru a evita celebra sintagma ,,De la bal la spital”?

Sărbătorile Pascale, ca de fiecare dată, vin cu meniuri foarte bogate în grăsimi și carbohidrați. Nu există masă fără sarmale, drob, ciorbă sau celebra friptură de miel. Ademeniți de asemenea bunătăți, după o perioadă lungă de 40 de zile, multe persoane par să uite de sănătate și se înfruptă cu preparatele tradiționale. Pentru a evita problemele digestive este bine să fim mai cumpătați la cantitatea de mâncare consumată.

Tranziția de la post la dieta normală

Tranziția de la post la o alimentație îmbelșugată poate cauza probleme serioase de sănătate, mai ales în cazul persoanelor vârstnice sau care suferă deja de afecțiuni digestive, renale sau ale pancreasului.

Recomandarea medicilor este ca aceasta să se facă treptat, astfel încât organismul să facă față cu bine acestei provocări. De asemenea, mesele bogate în grăsimi trebuie evitate, sau dulciurile, sau băuturile alcoolice. O altă recomandare importantă pe trebuie să o respectăm, astfel încât să evităm problemele de sănătate, este aceea de a nu consuma cantități mari de alimente.

Fără exces de alimente bogate în grăsimi

Fără alimente bogate în grăsimi. Aceasta este recomandarea medicilor pentru cei care au ținut tot postul Paștelui și trec la alimentația normală. După această perioadă în care nu s-au consumat produse din carne și lactate, pot apărea și efectele mai puțin fericite.

De aceea, este necesar să avem grijă la această trecere bruscă. Specialiștii atenționează că este necesar să evităm alimentele bogate în proteine. ,,Este necesar să evităm alimentele bogate în proteine, alimentele pe bază de carne. De asemenea, cei care au ținut post trebuie să introducă treptat aceste alimente"

De asemenea, după primele zile de post este nevoie să mancăm echilibrat. ,,Să avem mai multe mese și să mâncăm mai puțin. Să consumăm multe fructe, lichide și să evităm excesul de alcool și cafea” a precizat aceasta.

Mese mai dese și mai puțin cantitativ

Pentru masa de Paște este util să respectăm câteva reguli. ,,Pentru ziua de Paște este recomandat să nu mâncăm foarte multe deodată. Avem nevoie de mese mai dese și mai puțin cantitativ. Să gustăm din fiecare câte puțin, fără să facem excese.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108