REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
14.6° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Rețete scrise de medici, bătaie de joc pentru pacienți

Rețete scrise de medici, bătaie de joc pentru pacienți

Mariana MURAT 14 decembrie 2023 | 12:30 1947

Alina, o farmacistă din Craiova, a postat pe internet, pe un grup de medici, o fotografie cu o rețetă primită de o mamă de la un medic neonatolog. Scrisul indescifrabil a stârnit revolta colegilor de breaslă.

Retete scrise de medici, bataie de joc pentru pacientiImagine cu rețeta


Vă rugăm... puteți să ne descifrați această rețetă? Este recomandare de la neonatologie și nu este deloc o glumă, poate o subtilă rugăminte pentru un scris mai citeț“, a scris farmacista Alina Voinea pe grupul de socializare ”Medici la datorie“.

La postarea sa, Alina a atașat și fotografia cu rețeta, de unde reiese faptul că au fost prescrise de medicul neonatolog cinci medicamente. Cu toate astea, scrisul indescifrabil i-a dat bătăi de cap farmacistei, iar colegii de breaslă au susținut-o. ”Este o mare problemă pentru noi“, a scris unul dintre medici în comentarii.

În urma zecilor de reacții primite la postarea sa, Alina Voinea a venit cu o completare a mesajului său inițial:

Sunt farmacist. Rp (rețeta prescrisă - n.r.) postată ne-a "dovedit" pe mulți. Ce sanscrită... ce greaca veche... ce hieroglife... hop, pe românește. Știu că ați glumit în comment, dar chiar e o mare problemă pentru noi.

Primul drum al pacientului e către farmacie și în situația dată, copil de un an, nu te joci cu ”descifrarea misterelor”. Cazul nu este singular motiv pentru care am decis sa pun rp-ul pe grup. Și... ca un semnal pentru o comunicare scrisă (rețetă în cazul de față) citibilă... inteligibilă între medic, pacient , farmacist. La final e o parafă care până la urmă te definește ca medic", a scris Alina Voinea.

Mai mulți medici care fac parte din grupul respectiv de Facebook au susținut-o pe Alina și au catalogat scrisul indescifrabil drept ”bătaie de joc la adresa pacientului”.

Asta se numește bătaie de joc la adresa pacientului... Un medic iresponsabil! A scris rețeta în bătaie de joc! Este bătaie de joc atât la adresa farmaciștilor, cât și a pacientului! Să scrii „cu picioarele” o rețetă pentru un copil este un act de iresponsabilitate! Consider că scrierea corecta și citeață a unei rețete este un act de răspundere și respect față de pacient și farmacist. O bilă neagră pentru acest doctor!“, a scris un medic în comentarii, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am vazut multe comentarii cum ca medicul sa scrie la calculator si sa scoata reteta la imprimanta. Partial de acord, dar eu ca si medic urgentist, cu Urgenta plina, am timp de asa ceva?dar asts nu iarta scrisul urat al altor colegi
0
0
obligati sa le bata la pc si scoata la imprimanta ar trebui deasemenea obligati sa dea un diagnostic si recomandari de regim de viata si tratament pe o fisa de consultatie scoasa deasemenea la imprimanta asa cum fac deja unii privati; un stat serios facea si un dosar medical electronic unic ptr fiecare pacient sau cetatean intr-o baza de date comuna ptr sistemul de sanatate de la stat si din privat ptr ca in ziua de azi foarte des multi merg si la privat si la stat si toti medicii ar avea o privire de ansamblu a istoricului medical care i-ar ajuta foarte mult si chiar ar putea fi vital uneori dar costa si noi avea cel mai mic buget la sanatate din ue la o distanta uriasa de ceilalti o adevarata bataie de joc ptr ca mor oameni din cauza asta; scrisorile medicale ale medicilor specialisti catre medicii de familie sunt deasemenea scrise de mana uneori indescifrabil
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515