REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Robert Cazanciuc, către Ludovic Orban: „O să îi comunicăm când să vină pentru a prezenta mai degrabă ce nu a făcut“

Robert Cazanciuc, către Ludovic Orban: „O să îi comunicăm când să vină pentru a prezenta mai degrabă ce nu a făcut“

Replica API 10 august 2020 | 00:00 1034

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunţat că luni va avea loc o şedinţă a Biroului permanent pentru a stabili data plenului în care ar putea fi discutată şi ordonanţa de urgenţă privind majorarea etapizată a alocaţiilor.

Robert Cazanciuc

"Mâine vom avea la Senat un Birou permanent şi vom stabili data şedinţei plenului pentru că suntem în sesiune extraordinară şi toate documentele venite de la Guvern se află pe ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare. Vom stabili ziua în care vom avea un plen la Senat, vom decide atunci dacă va intra, când va intra, după ce va trece prin comisii pentru avizare, pentru raport. Ea nu e o ordonanţă de urgenţă de modificat, este o ordonanţă de urgenţă de respins, pentru că pur şi simplu nu numai că sfidează Parlamentul României, dar sfidează bunul simţ", a afirmat Cazanciuc, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, cu privire la OUG privind majorarea etapizată a alocaţiilor.

El a subliniat că PSD este categoric împotriva creşterii etapizate a alocaţiilor.

"O să vedem ce o să facem în comisii sau în plen, dacă vom respinge pur şi simplu această ordonanţă de urgenţă sau dacă o să o amendăm în aşa fel încât ea să fie exact strict cu legea în vigoare în momentul de faţă. Este mai degrabă o chestiune de tehnică legislativă", a spus Cazanciuc.

Social-democratul a răspuns şi cu privire la afirmaţiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care a declarat că dacă această ordonanţă va fi respinsă sau modificată în Parlament există riscul ca alocaţiile să nu fie majorate deloc.

"Nu v-aţi săturat de lucrurile trăsnite spuse de această doamnă?! De fiecare dată spune lucruri trăsnite. Eu cred că trebuie ignorată pur şi simplu până la momentul la care va dispărea cu totul din Guvern", a susţinut senatorul PSD.

Totodată, preşedintele interimar al Senatului a anunţat că tot luni ar putea avea loc şi o şedinţă a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere pentru stabilirea unui plen comun la care să fie chemat premierul Ludovic Orban.

"Probabil tot mâine o să avem o şedinţă a Birourilor permanente reunite şi vom stabili şi ziua în care să facem un plen comun, oricum săptămâna aceasta în mod cert - marţi, miercuri, o să vedem. Am primit un răspuns formal din partea domnului Orban în care a spus că este dispus. O să îi comunicăm când să vină la Parlament pentru a prezenta mai degrabă ce nu a făcut", a declarat Robert Cazanciuc, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă, în fucţie de raport şi dacă datele nu sunt bune, ia în calcul amânarea alegerilor locale, Cazanciuc a spus: ”Nu deţinem noi datele concrete despre situaţia epidemiologică. Noi nu ne dorim amânarea alegerilor locale, dacă Guvernul are alte date despre situaţia epidemiologică şi ar împiedica cumva buna desfăşurare a alegerilor, are ocazia domnul Orban să vină în Parlament să ne spună, în momentul de faţă, dacă situaţia din ţară ar impune o asemenea măsură extremă”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
camilostrutule... lingi blide prin parlament si vii sa iti dai cu parerea... nu intereseaza pe nimeni parerea unui nimeni...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920