REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
22.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Roberta și Sebastian, tinerii uciși de Vlad Pascu, în accidentul din stațiunea 2 Mai, înmormântați în aceeași zi

Roberta și Sebastian, tinerii uciși de Vlad Pascu, în accidentul din stațiunea 2 Mai, înmormântați în aceeași zi

Ana Maria LIPAN 22 august 2023 | 11:26 4282

Zi grea pentru familiile și apropiații lui Sebastian Andrei Olariu și ai Robertei Marina Dragomir, care au fost loviți în plin de Vlad Pascu, în timp ce mergeau, pe marginea drumului, spre stațiunea 2 Mai, împreună cu alți șase prieteni. Cei doi foști studenți la Facultatea de Geografie din Universitatea București sunt îngropați în aceeași zi, dar în cimitire diferite.

Roberta si Sebastian, tinerii ucisi de Vlad Pascu, in accidentul din statiunea 2 Mai, inmormantati in aceeasi zi

Familiile, prietenii și cei care i-au cunoscut sau le-au fost colegi își vor lua marți rămas bun de la cei doi tineri care și-au pierdut viața la 20 de ani și, respectiv la 21 de ani. O mulțime de oameni încep s-au adunat la bisericile în care se vor ține slujbele de înmormântare a celor doi tineri uciși în cumplitul accident de la 2 mai, scrie gândul.ro. Durerea se poate citi pe chipurile tuturor celor prezenți. 

Familia, colegii, prietenii și cunoscuți au adus la capelele unde au fost depuse trupurile celor doi tineri o mulțime de coroane. Tatăl lui Sebastian, Sebi, așa cum îl alintau cei dragi, a postat, luni, pe rețelele de socializare, o fotografie de la biserică, în care apăreau două portrete cu fiul său, înconjurate de coroane din flori albe.

Roberta si Sebastian, tinerii ucisi de Vlad Pascu, in accidentul din statiunea 2 Mai, inmormantati in aceeasi zi

Roberta și Sebastian au murit sâmbătă dimineață, iar alți trei prieteni care erau cu ei au fost răniți și internați în spital, după ce Vlad Pascu, un tânăr de doar 19 ani, care avea permis de trei luni și se urcase drogat la volan, a intrat cu mașina în ei, pe marginea drumului care leagă stațiunile Vama Veche de 1 Mai, din județul Constanța.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Acolo, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Anchetatorii i-au făcut dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, iar de sâmbătă este în spatele gratiilor, mai întâi fiind reținut, apoi arestat preventiv.

Tatăl lui Sebastian: „Voia să devină regizor, să plece în străinătate. Visurile lui le-a luat un drogat”

De la capela cimitirului unde și-a dus băiatul ucis în accident la doar 21 de ani, Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, spune că a aflat târziu despre moartea fiului său, iar când l-au anunțat de la morgă, a crezut inițial că este vorba de o glumă proastă. Tatăl lui Sebastian spune că nu poate să descrie în cuvinte cum arăta fiul său, când a mers la morgă să îi ridice trupul, o imagine cu care va rămâne ”marcat pe viață”.

„Suntem devastați. Acum două luni am fost în concediu, am fost atât de fericiți. Acum, s-a încheiat totul, fericirea noastră nu mai există. Nimeni nu a luat legătura cu mine. Pe mine, sâmbătă, la ora 10 și jumătate, m-au sunat cei de la morgă, mi-au spus: «Băiatul dumneavoastră este mort». Am crezut că este o glumă. Am închis, l-am sunat pe fiul meu, telefonul îi suna. Am sunat din nou pe acea doamnă și mi-a spus: «Domnul Olariu, sincere regrete, băiatul dumneavoastră nu mai există».

Era pasionat de film, voia să fie regizor. Nu a reușit la facultatea de Artă, a intrat la Geografie. Voia să plece în străinătate la cursuri, să devină regizor. Visurile lui le-a luat un drogat care acum trăiește și băiatul meu este mort”, a spus tatăl lui Sebastian Andrei Olariu.

Tatăl Robertei: ”Nu i-am luat mașină, i-am luat loc de veci”

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl Robertei, spune că și-a recunoscut cu greu fiica atunci când a fost la morgă să îi ridice trupul. Despre moartea fiicei sale, nu a aflat de la Poliție, ci de la morgă și de la verișorul acesteia, care era și el în grupul de prieteni veniți împreună la mare, dar care nu a fost lovit de mașina lui Vlad Pascu pentru că era, împreună cu alți doi băieți, cu câțiva zeci de metri în fața grupului. Tatăl Robertei spune că fiica sa era studentă la Facultatea de Geografie, bursieră, un copil excepțional, cuminte, care venise pentru prima dată la mare cu prietenii, fără părinți. Cu puțin timp înainte de accident, Roberta luase permisul de conducere și tatăl său i-a promis că îi ia mașină.

”Fata mi-a făcut o surpriză, acum o lună şi jumătate a luat permisul de conducere. «Tati, am luat permisul! Felicitări, tata! Vine tata acasă şi mergem şi căutăm o mașină». Şi nu i-am luat mașină, i-am luat loc de veci”, a spus tatăl Robertei.

Cătălin Ștefan Dragomir a mai spus că nu își dorește nimic altceva decât ca vinovatul să plătească.

„Să sufere şi ei cum suferim noi. Atât şi nimic mai mult. Pușcărie să facă băiatul. Dacă l-aș avea pe copilașul ăsta de 19 ani, teribilistul ăsta cu droguri, în faţa mea, nu l-aș atinge nici măcar cu o palmă. Deja l-a bătut soarta. (…) Să facă pușcărie până se căiește”, a mai spus tatăl Robertei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce întrebare stupida, se pune problema dacă ne a plăcut articolul?, ce sa placa durerea, suferință, tristețea, zilele ce vor urma, trauma lăsata? Dacă mi as dori ceva acum, as dorii ca în locul acestor copii sa fie copii speciilor, care prin imbuibarea de care dau dovada, uita de toate și totuși am un dubiu ca și în astfel de cazuri își revin repede, banii i au întunecat mințile, gândirea, oare acum, în sinea lor conștientizează ca sunt autorii morali ai acestor nenorociri? Vor avea tăria sa vina cu picioarele pe pământ și sa conștientizeze ceea ce au creat?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515