REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Roman: Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament. O OUG ar fi atacată de Avocatul Poporului la CCR

Roman: Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament. O OUG ar fi atacată de Avocatul Poporului la CCR

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1118

Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament, în cazul în care o ordonanţă de urgenţă a Guvernului ar fi atacată de Avocatul Poporului la CCR, a afirmat miercuri liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Florin Roman

Atenţionat într-o conferinţă de presă asupra faptului că Guvernul ar putea da o OUG privind impozitarea pensiilor speciale, Roman a spus: "Am luat în calcul toate variantele. (...) Teoretic este posibil dar, având în vedere precedentul că Avocatul Poporului nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD-ului, noi aşteptăm ca orice ordonanţă să fie atacată de Avocatul Poporului la CCR. Din acest motiv, deocamdată nu am apelat la acest instrument.

El a amintit că, la ora actuală, amendamentul PNL privind impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale "este blocat la Comisia de buget finanţe".

"Pur şi simplu nu vor să-l voteze. Deci domnul Ciolacu şi PSD mint. Dacă vrem să eliminăm pensiile speciale, ele pot fi eliminate doar aşa cum au fost introduse - prin lege în Parlament", a spus Roman la Parlament, scrie Agerpres.

El a adăugat că, dacă toate demersurile vor eşua în Parlament, PNL va apela la alte instrumente.

"Luăm în calcul inclusiv varianta angajării răspunderii Guvernului sau a unei ordonanţe, după ce am finalizat integral procedurile parlamentare. (...) Dacă într-o lună de zile nu vor rezolva această problemă, înseamnă că nu vor să o rezolve, şi atunci Guvernul mai are două instrumente de atac. (...) OUG, din punctul nostru de vedere, va fi atacată la CCR de sluga PSD-ului, doamna Renate Weber", a spus Roman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vor taia nimic ptr ca toti au interese personale ----toate patridele sint la fel ---Dl de mai jos are dreptate dar nu se face nimic !----Dar biserica care nu plateste nici o taxa si face ce vrea cu Pastele repetat de risul lumii
1
2
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
0
2
trebuie impozitat cu 99,9% pensiile speciale si mai ales, salariul total nemeritat de avocatul poporului, de fapt avocatul slugarnic al psd!
3
3
Romanii, ca de obicei au minte putina. Noi trebuie sa cerem cresterea celorlalte pensii pana la nivelul alora speciale, nu scaderea celor in plata. Cu ce ma incalzeste pe mine ca ala ia banii mai putini???
3
3
ANULAREA pesiilor nesimtitilor care au furat tara !!! Si muia de rigoare !!!
4
4
CARE NUVTREBUIE SA FACA CE A FACUT PSD SI DRAGNEA BUNASTAREA ROMANILOR ...IN LUMEA DE APOI...ACUM SA TERMINAT CU POMANAGIALA CU MASURILE POPULISTE ..
3
2
Pensiile spaciale si privilegiile acordate de PSD clientelei lor politice sunt piatra de moara a acestui partid neocomunist.Pensiile speciale sunt picatuira care a umplut paharul si vor duce la sfarsitul acestui partid al talharilor,al dispretului fata de munca,al nedreptatii sociale si al minciunii.PSD,sfarsitul tau se apropie.Mama voastra de talhari !
8
4
Nu masurii populiste..Fara mariri de alocatii si mai ales pensii
4
1
Aceasta persoana nu este normala la cap ? Este de partea pomanagiilor si parazitilor ? Nu intelege ca cei care vor bani trebuie sa munceasca ?
5
4
isi da cu parerea. Oare cate clase o fi avand ?
6
2
Dar sa le puneti un anumit plafon de care sa nu treaca ,adica un profesor la stat cu 2-3 facultati ea 1800-2000 roni iar un judecator CCR 13000 euro,putina reforma.Putin plafonare.
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108