REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SALARII de LUX pentru DIRECTORII din instituţiile PUBLICE CONSTĂNȚENE

SALARII de LUX pentru DIRECTORII din instituţiile PUBLICE CONSTĂNȚENE

Replica API 29 ianuarie 2021 | 00:28 8785

Locurile de muncă de la stat sunt tot mai căutate, în condiţiile în care majorările salariale din ultima perioadă au generat lefuri de lux pentru bugetari. Acest lucru a fost făcut public, zilele trecute, și de analistul politic Cozmin Gușă, care ne-a stârnit interesul și am luat la puricat salariile șefilor instituțiilor din Constanța. Așa am aflat că unii dintre ei sunt recompensaţi cu salarii de lux, cum ar fi cei de la Curtea de Conturi. Cei mai mulți primesc și sporuri ce ar putea părea de domeniul fantasticului, dar care nu sunt făcute publice.

Potrivit Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, instituţiile trebuie să publice la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, lista funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice. Nu le-am găsit, așa că am luat la puricat declarațiile de avere.

Mulți dintre ei nu le-au postat pe anul 2020, puțini dintre aceștia și-au făcut publică averea pe anul 2021, iar alții nu au reactualizat-o din 2019 sau din 2017, cum este cazul lucrătorilor de la AJOFM Constanța sau celor de la ISJ. Așa că vă vom face cunoscute salariile șefilor de instituții din Constanța transparenți, cu mențiunea că la acestea se adaugă diferite indemnizaţii de încadrare, sporuri și alte drepturi în bani.

Cea mai mare leafă, șefii de la Curtea de Conturi. Cine e la polul opus?

Cea mai mare leafă brută o primeşte Lucian Borș, șeful Curții de Conturi Constanța-118.258 lei anual.

Lucian Borș, sursa foto: ziuadeconstanța

Adjunctul său, Iulian Cojocaru încasează 111.348 lei. Până să fie demis de la Protecția Copilului, Petre Dinică încasa anual 105.916 lei. Noul director nu și-a publicat, încă, averea. Și Dan Burlacu, șeful APIA Constanța încasează 100.897 lei.

Dan Burlacu

Cu salariu substanţial se laudă şi șefa Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, Laura Constandin. Aceasta încasează 96.000 lei.

Laura Constandin

Leafă mare are și șefa DSP, Cristina Schipor. Aceasta încasează 86709 lei anual, în timp ce șeful de la Casa de Asigurări de Sănătate, Marinel Ciobanu, se laudă cu 83.304 lei, la care se adaugă 1400, valoarea voucherelor de vacanță.

Adjuncta sa Mihaela Vrânceanu încasează anual 78.204 lei lei. Și Bogdan Bola a încasat, până de curând, de la ABADL o leafă substanțială, și anume 81.406 lei. Și spunem ”a încasat” pentru că, din 15 ianuarie, a renunțat la poziția sa, deținând calitatea de deputat.

Eugen Bola

Tatăl său, Eugen Bola, încasează anual de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, din poziția de inspector șef, suma de 80.280 lei, în timp ce adjunctul său, Marian Becheanu încasează 78.204 lei.

Harry Boiagian

Cele mai mici salarii le au șefii de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de la Direcția Județeană de Cultură. Astfel, Harry Boiagian încasează 76.752 lei, în timp ce Magdalena Tiță încasează doar 54.560 lei.

La Agenţia Mediului nu există transparență, rubricile privind declarațiile de avere neputând fi accesate.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tata, de cand au marit salariile, cu sporuri cu tot fac in jur de 150 000 pe an. Am o intrebare, baiatu ala din prima poza, Bors, e imbracat de la ajutoare ?
1
1
Buna seara si cum sa nusi permita lux eu cu 1300 imi curg balele 650 avans si 650 lichidare
3
2
Unele salarii sunt cat cele de asistent in spitale, iar in comparatie cu eroicii doctori care depasesc chiar 11000 pe luna deja e de rasu-plansu. Sau in comparatie cu unii din ministerele militare care ies la pensie pe la 45 de anisori deja e umilinta.
5
1
Tzenea de la urbanism, nimic?
5
1
Astea sunt salarii mari?Vai de capul vostru !Pai inseamna ca traiti la limita subzistentei daca astea sunt salarii mari!
6
0
E cacat..unde are bugetari salari mari? Si asa daca nu am fii noi bugetari nu ati avea scoli spitale
3
4
sursa DIGI 24 - USR-PLUS a numit-o secretar in MAI pe Irina Alexe o fosta politista pensionata la 42 de ani cu pensie de 13000 lei luna!
7
0
NU VEDETI CA SCRIE VENIT ANUAL? Cat de prosti sunteti.Nu stiti sa cititi un document. E plina tara de prosti si de articole care ne instiga la ura. Asta e politica de bataie de joc a cetatenilor simpli care inghit orice prostie.
15
5
Da asti pot esi la pensie la vaeta de 80 anii
3
3
Hai la muzeul de arheologie, sa vedeti salarii!!Super nababi! Traiasca Sorinel PSD- u !
7
2
Doamna ziarista! Salarii de lux pentru bugetari?! Ceea ce ne prezinti tu sunt lefuri ale unor acoliti de partid numiti politic in functii de conducere la diverse institutii. Stiu ca va sponsorizeaza PNL pentru a incaiera diverse categorii de angajati din motive lesne de inteles.
14
3
Salariul este mic in comparatie cu banii pe care ii ia de la examenele la care singura se propune Constandin de la Ajpis. La un singur examen ia 500 lei bani in mana si se duce si la 15-20 de examene pe luna. Socotiti si va cruciti.
13
2
Citule daca nu aplici grila de salarizare pentru acesti nemernici, nu vei mai avea bani nici pentru cornu si laptele pentru elevi. De ce ii lasati de capul lor sa-si faca singuri salariile ? Ca sa dea bani la partid ?
14
0
La DAJ Cta nu leati gasit La DAJ Cta nu leati afisat
5
2
Ati uitat de BOGDAN NITA de la CT BUS sa ne spuneti ce salariu are si de unde isi permite excursiile de lux sa fie oare din bani de pe fier vechi,
13
5
Seful curtii de conturi constanta s a schimbat De ce dati stiri expirate Nu mai este Bors de mult Este altcineva Actualizati va stirile daca tot faceti reportaje
11
1
Cautati si salariu lu voivozeanca de la burada sa vedeti ce gras e la care se adauga si pensia tot asa de grasa,nu i mai ajunge pe mine m a obligat sa ma pensionez ca sa incaseze ea 2 venituri,rusine sa i fie!!!
10
1
Sa aduca bani de acasa. Sa munceasca gratis. Ca asa se vrea. Sa se micsoreze salariul minim sa faca servicii de calitate sa nu fie corupti. Calitate europeana la salarii africane asa vrea poporul . Uraaaa
6
10
angajam agentii de paza 1500 salariu
4
2
Seful Curtii de Conturi - care da dispozitii ca batranii pensonari sa returneze ajutoarele de incalzire. Bravo, Boss!
10
3
managerul din SNC, care conduce totusi procese tehnologice, are 2000 de oameni pe mana si multa responsabilitate, mult stress are 6000 lei in mana. Asa ca 7200 lei pt o managera la DSP este imens, avand in vedere ca o freaca si nu face nimic.
15
2
mergeti la universitatea ovidius si verificati. sa vedeti acolo ce salariu are un parlit de prorector care e si prost pe deasupra. aia bugetari de lux, nu amaratii astia
22
2
HOTII,hotii,mi au furat chil.......tii !!! Dati bataie baieti ciorditi ca o sa lasati mostenire plozilor vostri o tara fara viitor.Macar nu va mai afisati peste tot mutrele alea de tampiti.
11
2
Cat ar trebui sa castige o economista absolventa cu scolile ei de doi lei, colege mult mai bune decat ea sunt vanzatoare in mall cu salariu minim .
12
5
Spagile nu apar in declaratiile de avere. Astia cu salarii mari daca-i cauti sunt numiti pe criterii....politice. Competenta nu are loc. Boiangian e o exceptie. e un tip capabil. A muncit si pe bani putini din pasiune. Iar cacatii astia cu salarii mari sunt majoritatea niste incapabili. Oamenii capabili sunt dati la o parte de lepre. Ies sefi la pensie din functii. Functionarul de rand are salariul...o mizerie. Pe de alta parte e plina administratia Constanta de machedoni, unii nici nu stiu sa scrie. Babu, exemplu concludent. Nu conteaza cat muncesti ci pila cui esti. Asta e sloganul.
22
5
bors are un costum elegant prin anii 1990.salariu mic deh.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468