REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SCANDAL la Facultatea de Drept din București, TRANȘAT la CONSTANȚA

SCANDAL la Facultatea de Drept din București, TRANȘAT la CONSTANȚA

Replica API 25 martie 2021 | 00:28 5600

Vicepreședintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru-Florin Cartoafă, a cerut, la Tribunalul Constanța, suspendarea actului administrativ, în contradictoriu cu Universitatea București, Facultatea de Drept București, dar și a Decanului Facultății de Drept din Cadrul Universității București. La scurt timp, acesta a depus cerere de renunțare la judecată, și totul părea să fie bine, doar că încurcate fiind căile Domnului, în cursul zilei de marți, 23 martie, a fost depus recurs pe rolul Curții de Apel Constanța.

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, tânărul a solicitat suspendarea deciziei prin care se anulează rezultatele examenului de Teorie Generală a Dreptului din 2 februarie 2021, ora 18.00, pentru toate seriile anului I -IF și ID.

Contactat telefonic de către reporterii ,,Replica”, vicepreședintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru-Florin Cartoafă, a precizat faptul că examenul s-a anulat printr-o decizie nelegală, astfel a solicitat instanței suspendarea acesteia prin care se dispunea reorganizarea examenului. ,,Examenul a fost anulat printr-o decizie a decanului pe care am apreciat-o ca nelegală, așa că am solicitat instanței de contencios administrativ să anuleze decizia aceasta prin care se dispunea reorganizarea examenului.” a declarat acesta. În motivare, reclamantul a indicat mai multe motive de nelegalitate a deciziei contestate, astfel cum au fost amplu redate în cererea de chemare în judecată.

Pârâții au formulat întâmpinare

Pârâții au formulat întâmpinare prin care au invocat excepția inadmisibilității pentru lipsa coparticipării procesuale obligatorii, excepției lipsei de interes a reclamantului față de cererea de suspendare a executării Deciziei Decanului Facultății de Drept - Universitatea din București nr. 184 din 08.12.2021 și excepția lipsei de obiect a cererii de suspendare a executării Deciziei nr. 184/08.02.2021 (f. 99-100, Vol. II).

Pe fondul cauzei, au solicitat respingerea cererii de suspendare a executării Deciziei nr. 184/08.02.2021, ca neîntemeiată, iar, în subsidiar, în măsura în care, instanța de judecată va considera îndeplinite condițiile pentru admiterea cererii de suspendare, au solicitat ca admiterea acesteia să fie doar în parte, respectiv doar față de persoana reclamantului.

Tânărul a renunțat la chemarea în judecată

La data de 23 februarie 2021, reclamantul a depus cerere de renunțare la judecată. Cererea de renunțare a fost comunicată pârâților prin mijloace de corespondență electronică. ,,Până să judece instanța suspendarea actului, examenul deja a fost reorganizat, rămânând fără obiect cererea de suspendare, șansele fiind doar pe anularea lui. Nu am mai continuat pentru că eram prins în prea multe părți și nu mai vrut să merg mai departe.”

Cum s-a finalizat procesul

Astfel, ținând cont că reclamantul a formulat cererea de renunțare la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată, însă înainte de primul termen de judecată, a fost obligat la plata sumei de 376 lei către Universitatea din București cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în cheltuieli de transport, achitate conform înscrisurilor doveditoare aflate la dosar. Sentința nu este definitivă având recurs în termen de 15 de la comunicare.

Cine este Alexandru-Florin Cartoafă?

Alexandru Cartoafă este vicepreședintele FTC, este absolventul Liceului Teoretic „Ovidius” și a fost reprezentantul elevilor din acest liceu. În data de 21 februarie a fost ales vicepreședinte al Federației Tinerilor din Constanța, care va reprezenta tinerii județului în mandatul 2021-2022.

Federația Tinerilor din Constanța își propune ca în următorul an să implementeze o strategie pentru dezvoltarea mișcării de tineret în județ. Aceasta va fi inițiată printr-o perioada de recrutări, oferind posibilitatea tinerilor constănțeni să participe activ în cadrul Federației, în calitate de voluntari, dar și asociațiilor de tineret în calitate de membri ai Federației.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fraudarea examenelor..............legala sictir
4
1
plm in tara asta toti au drepturi .obligatii nimeni.
5
4
Care dintre voi il cunoaste pe baiat ? Este un copil inteligent si politicos ! Cu ce a gresit ca-si revendica niste drepturi? Nu sunteti decat niste idioti lipsiti de educatie si bun simt!
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468