REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

SCANDAL! Navigatorii NEVACCINAȚI NU mai au voie la cursurile CERONAV. Ce spune CUPȘA!

SCANDAL! Navigatorii NEVACCINAȚI NU mai au voie la cursurile CERONAV. Ce spune CUPȘA!

Replica API 11 octombrie 2021 | 00:05 5817

Scandal în rândul navigatorilor nevaccinați, după ce, începând cu data de 7 octombrie 2021, accesul la cursurile de instruire organizate de CERONAV se face în baza certificatului digital al UE privind Covid. Obligativitatea participării la cursuri doar a persoanelor vaccinate împotriva virusului a stârnit nemulțumirilor nvigatorilor, așa că șeful CERONAV a venit cu precizări legate de neacceptarea celor nevaccinați la cursurile CERONAV.

”Există afirmații că CERONAV sau eu personal ne-am asumat discreționar decizia de restricționare a accesului la cursuri a celor nevaccinați. Vă asigur că și obiectivul CERONAV este să facă cursuri, nu să refuze cursanți, deoarece suntem instituție publică autofinanțată și riscăm inclusiv diminuarea veniturilor din care plătim cheltuielile, salariile, investițiile de dezvoltare. În același timp misiunea noastră este să menținem deschisă activitatea de certificare conformă, să nu oprim activitatea nici măcar o zi, așa cum am făcut de la începutul acestei pandemii”, spune Ovidiu Cupșa.

Avem obligați să respectăm legea

”De aceea avem obligația instituțională și individuală să respectăm legislația națională, regulie de luptă împotriva pandemiei și nu putem organiza cursuri cu încălcarea legii. Organizarea fără respectarea legii poate duce la sancțiuni instituționale și individuale, până la suspendarea cursurilor, ajungând în sitația de a nu mai organiza temporar certificarea nici pentru cei care au dreptul conform legii. Precizez că, în continuare, componenta teoretică se desfășoară în regim online, dar competențele practice se desfășoară la sediul CERONAV, cu echipamente specifice, conform normelor STCW. Mai mult decât atât, așa cum știți, am militat întotdeauna pentru drepturile navigatorilor”, a continuat șeful CERONAV.

Demersuri la DSP

Ovidiu Cupșa a mai precizat faptul că a făcut demersuri către DSP pentru exceptarea CERONAV de la obligativitatea certificatelor.

”Chiar și în această situație, am făcut deja demersuri către DSP pentru a recunoaște exceptarea CERONAV de sub incidența articolului 4, aliniat 1, litera h), din Hotărârea CNSU 76/2021, care reglementează cursurile de instruire, aducând inclusiv argumentul imposibilității exercitării profesiei, în condițiile în care pentru a naviga sunt obligatorii certificatele eliberate de CERONAV. Dacă vom beneficia de acceptarea excepției, vom accepta și teste PCR, dacă nu - cu toată empatia și solidaritatea cu dvs - până la revenirea incidenței sub 6 la mie, cei nevaccinați nu vor fi primiți la cursuri. Așadar, cu toată considerația, am convingerea că responsabilizarea instituției sau a mea (uneori în limbaj pe care îl evaluez ca fiind colocvial și nedemn pentru statutul de navigator) se datorează neînțelegerii sau neasumării legislației în vigoare”, a precizat șeful CERONAV.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ceronav, niste vagabonzi
0
0
Sorine nu te mai saturi? Lasa-ne si du-te cu Chitac si Lupu dupa Catu fugggaaa
11
3
cum ramane cu ,drepturili, omului? cupsa asta e pnl ist ,ar trebui dat jos si facut vreo 3 vile ,si tot nu se satura,sotia la parasit vai de el
20
5
Treceti la online, cum a fost destula vreme. E drept, nu sunt aceleasi venituri, nu va mai vedeti cu clientii...
23
1
pt capitanu, esti nivel scoala profesionala !!
17
9
Planul dezbinarii a reusit voi va certati in timp ce oms face bani
27
4
Pentru saraciile de sub mine: Salariu vostru e benzina mea. Eu plec in voiaj si nu sunt vaccinat. Pensionaro , te cauta moartea pe acasa si tu esti la catedra. Vrei si plata cu cu ora si pensie. Fomisto ! Stai acasa si mori , si lasa-i pe tineri sa profeseze , ca oricum esti depasita de metodele de predare.
18
28
Extraordinar! Acesti nesimtiti imbuibati cu valuta se revolta! Pai noi pensionarii din invatamant, care ne-am vaccinat toti, ce sa mai zicem? Trebuie trimisi jandarmii acolo unde se revolta ei, sa le rupa spinarile cu pari si cu bulane!
14
54
Pai, oricum nu pot pleca in voiaj nevaccinati, degeaba se revolta!
31
20

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108