REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Școala 38 rămâne FĂRĂ ELEVI din cauza ARONDĂRII!

Școala 38 rămâne FĂRĂ ELEVI din cauza ARONDĂRII!

Replica API 30 martie 2021 | 23:39 3203

Părinţii pot depune, începând cu ziua de 29 martie, cererile pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. La nivelului judeţului Constanţa s-a aprobat formarea a 274 de clase pregătitoare. Conform reconfigurării circumscripţiilor şcolare din acest an, multe instituţii de învăţământ s-au “trezit” că au pierdut din locuitorii de pe străzile arondate lor. Printre acestea se află şi Şcoala 38 “Dimitrie Cantemir” care a primit reconfigurarea cu două zile înainte de începerea înscrierilor, astfel că foarte mulţi părinţi nu şi-au mai putut înscrie copiii aici din cauză că adresa lor de domiciliu nu se mai află pe noile liste.

Părinţii sunt foarte nemulţumiţi de această situaţie

“Am primit această nouă reconfigurare cu doar câteva zile înainte de începerea înscrierilor. Acest lucru ne-a surprins neplăcut pentru că am crezut că listele rămân cele pe care le-am afişat în 18 martie. O altă surpriză neplăcută a fost faptul că ni s-au tăiat foarte multe dintre străzile arondate, astfel că mulţi părinţi sunt nemulţumiţi că nu îşi mai pot înscrie copiii la şcoala noastră pentru că acum sunt arondaţi în altă parte. Considerăm că această listă cu reconfigurarea trebuia afişată mai devreme în aşa fel încât părinţii să poată să acţioneze în consecinţă.” a declarat pentru Replica de Constanţa, Iris Sarchizian, directorul Şcolii 38.

La reconfigurare, s-au luat în calcul mai mulți factori

Contactat de reporterii Replica de Constanța pentru un punct de vedere, Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a declarat: ”Reconfigurarea circumscripțiilor școlare din acest an s-a făcut așa de târziu pentru că au existat mai mulți factori. În primul rând proximitatea pentru că nu am vrut ca un copil să trebuiască să meargă câțiva kilometri pentru a ajunge la școală și apoi și pandemia pentru că acum o clasă trebuia să aibă maxim 22 de elevi. Dar nu e nimic ilegal pentru că, conform legii, inspectoratele școlare pot decide reconfigurarea circumscripțiilor școlare până la data începerii înscrierilor. Înțelegem nemulțumirea părinților, dar dacă nu mai sunt arondați la acea școală nu înseamnă că nu pot, în continuare, să își înscrie copilul la școala pe care o doresc.”

Ce spune metodologia

Conform metodologiei, Art.3. ”Inspectoratele școlare pot decide reconfigurarea circumscripțiilor școlare până la data începerii înscrierilor, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare, în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108