rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul Castrului Roman din Ovidiu, surpriza edilului

Scupra merge la alegerile din acest an cu o echipă tânără de consilieri locali

George Scupra

Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din acest an a concis, ieri, cu ziua de naştere a primarului din Ovidiu, George Scupra. Tot ieri, edilul a depus dosarul de candidatură pentru încă un mandat, cât şi lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Local Ovidiu. Edilul a precizat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa că are o echipă formată din mulţi tineri, cel mai tânăr posibil viitor consilier local fiind născut în 1990. Dincolo de candidatură, dar şi de prezentarea, în premieră, a unui proiect interesant - Castrul Roman -, pentru care speră că va obţine finanţare europeană, Scupra a explicat şi de ce anul acesta Ziua Oraşului va fi sărbătorită „cu întârziere”, dar şi cum a fost posibil ca un cetăţean al localităţii să se sune la 112, pentru a reclama... pachetele distribuite cu ocazia sărbătorilor pascale care bat la uşă!

Reporter: Domnule primar, curiozitate: Consiliul Local Ovidiu mai funcţionează? Există discuţii că deja puteţi organiza alegeri anticipate...

George Scupra: Nu, sub nici o formă nu se fac alegeri anticipate. Consiliul Local funcţionează, în prezent mai sunt 11 consilieri locali, deci suficient pentru a ţine şedinţele. Chiar vinerea trecută am avut şedinţă de consiliu.

Rep.: PSD de ce şi-a retras consilierii? Care a fost rostul acestui gest?

G.S.: Nu ştiu de ce, este problema lor. Dacă dânşii au considerat că nu vor să mai fie reprezentaţi în consiliu, nu ştiu cum vor mai cere votul oamenilor.

Rep.: La această recentă şedinţă, care au fost cele mai importante lucruri pe care le-aţi dezbătut?

G.S.: Era nevoie de o rectificare bugetară, iar ca proiect foarte important, trebuia să stabilim destul de clar care este strategia de dezvoltare pentru următorii ani. Considerăm că, indiferent de primar sau de Consiliu Local, o strategie de dezvoltare trebuie prestabilită şi gândită din timp. Deja axele euroepe s-au deschis, în două-trei săptămâni începem să depunem proiecte, şi nu putem să aşteptăm noul primar sau Consiliu Local, ca să demarăm aceste lucruri. Ne-am stabilit priorităţile, pentru următorii 5-10 ani de zile, printre care ce avem de făcut cu şcolile şi grădiniţele din oraş. Este calr că Ovidiu se dezvoltă de la an la an, suntem peste 15 mii de locuitori, aproape de 16 mii şi este clar că şcolile şi grădiniţele sunt la capacitate maximă. (...)

Rep.: Da, este adevărat că educaţia este importantă, iar cu această ocazie vă întreb: ce aţi făcut în săptămâna “Şcoala Altfel”?

G.S.: A fost o săptămână foarte aglomerată, zilnic au plecat câte 200 de elevi în diverse excursii. Aproximativ 1.000 de elevi din Poiana şi Culmea şi oraşul Ovidiu au mers în vizită la Acvariu, Planetariu, Delfinariu, şi alţi circa 1.000 de copii au mers în excursii la Bucureşt, Murfatlar (...) Să ştiţi că aşa s-a întâmplat în fiecare an...

Rep.: E frumos că v-aţi îngrijit de copii în această perioadă, dar de ce anul acesta nu se mai face Ziua Oraşului?

G.S.: Eu am considerat că aşa este firesc, măcar o dată la 4 ani. Ideea este următoarea: Ziua Oraşului Ovidiu se serbează de 8 ani de zile. Prin hotărâre de consiliu, ziua se serbează în luna mai, în ultimul week-end. De fiecare dată a fost. Am considerat că, fiind campanie, să decalăm sărbătoarea.

Rep.: Adică nu aţi anulat-o de tot anul acesta?

G.S.: Nu, sub nici o formă. Aşteptăm să se termine campania, iar în primul week-end de după, se poate organiza. (...) În plină campanie, să faci aşa ceva, pare un gest forţat.

Rep.: Vă este teamă de vreunul dintre candidaţi?

G.S.: Ştiu că sunt depuse 6 candidaturi. Le urez succes, cu câţi mai mulţi, cu atât mai bine. Este o paletă largă din care oamenii pot alege. Cei care mă judecă pe mine, sunt oamenii din comunitate. Problema mea nu este legată de contracandidaţi, ci ceea ce am făcut, ce nu am făcut (...)

Rep.: PNL Ovidiu cu ce listă de candidaţi vine în aceste alegeri?

G.S.: Sunt schimbări majore, oameni tineri. (...) Lumea s-a obişnuit ca anumiţi consilieri să rămână pe funcţii de mai multe mandate, eu am spus să schimbăm strategia, să venim cu oameni noi, cu tineri. Am păstrat 6 oameni cu experienţă, restul sunt tineri. (...)

Rep.: Proiectele mai vechi, terminate sau în derulare le ştim. Prin urmare, cu ce venişi nou în faţa electoratului, ce proiecte?

G.S.: Urmează să le prezint pe toate, să prezint şi un bilanţ, dar vă voi spune unul: Castrul Roman, un proiect pregătit deja, pe care îl depunem în două-trei săptămâni, pe finanţare europeană. (...) Suntem foarte bucuroşi şi noi, şi cei de la Muzeul Naţional, că în zona aceasta au descoperit şi o veche basilică romană, pe care vrem să o arătăm publicului, pentru că ea va fi conservată şi îmbrăcată în sticlă (...)

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO, INCLUSIV CU PREZENTAREA PROIECTULUI CASTRUL ROMAN, dar şi o urare de Paşte pentru locuitorii oraşului:

Alexandra ANTON

miercuri, 27 aprilie 20163489
Comentarii

01Mihai P.(28 apr 14:25)
Pinocchio, Poarta Alba scrie pe tine, prietene! Se pregatesc dosarele cu toate hotiile facute de tine si mafia ta. Scupristi, sa va pregatiti bagajele, ca zilele de libertate va sunt numarate! Ovidenii s-au saturat de hoti!
10Maria(28 apr 12:02)
Fata de perioada din mandatul domnul Bocai s-au schimbat multe in acest oras. Sa fie doamna Scupra director al liceului nu a fost o alegere gresita ea fiind profesor-doctor universitar, aceasta schimbare a adus o evolutie mare in educatie si activitatile extrascolare cat si in aspectul liceului. Nu vad unde a gresit domnul Scupra.. a realizat lucruri pe care dupa 4 ani le putem observa..alti au luat mai mult de un mandat si nu au reusit sa termine strazile de pietruit... eu votez GEORGE SCUPRA ! Si noi tineretul il vom sustine !
32Gimi(28 apr 02:40)
Eu votez George Scupra, este un leader, vorbeste frumos, este respectuos si gandeste o dezvoltare a orasului pe o durata de cativa ani, pentru ca orasul nostru se mareste. Succes!!!
23Gigi(27 apr 22:20)
Votati makedonii si toate loazele lor !
27veve(27 apr 21:49)
Pinochio a stat 4 ani si nu a facut de cat sa ne fure,acum tipa peste tot ca va face in urmatorii 4 ani de toate...Promite marea ci sarea,de astea suntem satui,cine voteaza macihidoni... asa le trebuie ...
15ion romanul(27 apr 21:19)
Jalnic! PNL Cta a ajuns Partidul National Makedonesc.Vor ocupa un loc NEMERITAT de consilier judetean Mucina, Gima, Mandila, Crusoveanu, Mocianu adica indivizi care in mandate precedente nu au facut NIMIC pentru comunitate! Romani, treziti-va si boicotati PNL la votul pentru Consiliul Judetean!
143Alegator(27 apr 17:43)
Suntem alaturi de dv. Meritati toata sustinerea noastra.
414Ileana(27 apr 15:32)
Pe mine ma amuza teribil interviurile acordate de prostovan, felul in care se chinuie sa para pretios, cand el emana prostie din toti porii. Omuletul e haios rau.
415Sandu(27 apr 15:17)
Pai pana ieri era PSD si astazi e PNL? Cum PLM?? Si fraierii voteaza tot ceea ce li se ofera. Nu mai votati fratilor pe banda rulanta. Daca nu aveti de unde alege, nu alegeti raul cel mai mic!
157Alegator(27 apr 13:40)
Si eu votez Scupra George in primul rand pt tot ce a facut in orasul nostru, pt ca este un om de valoare dedicat cetatenilor, mai cu seama tinerilor si copiilor si nu in ultimul rand pt ca si a depus candidatura din partea Pnl. Felicitari dle Scupra!
129aristel(27 apr 13:11)
Scupra primar.
421vasile(27 apr 10:49)
Cine te mai voteaza pe tine ma ? prostimea doar , ti-ai angajat tot neamu in primarie , ti-ai pus sotia directoare dupa o luna de cand ai luat primaria.
206Gabi(27 apr 10:43)
Eu votez George Scupra pentru implicarea sa si pentru devotamentul pe care l-a aratat in acest mandat !
513Doina(27 apr 10:41)
Da de ce nu ma votati pe mine? Am "mostenit" terenul de la nuci,am luat terenul familiei Lupu cu Popa el si-a facut casa eu sediu de campanie! Iar statul mi-a luat dreptul de a mai fii notar,dar vreau sa fiu Primar promit ca acum o fac legal.
207Cetatean!(27 apr 10:28)
Eu votez cu domnul George Scupra deoarece dansul chiar a realizat ceva in acest oras care nu era dezvoltat! Cat si pentru Poiana. Si sunt sigur ca are proiecte de viitor pentru dezvoltarea orasului. In sfarsit Oras Ovidiu are o imagine mult mai buna si dezvoltata. Felicitari domnului primar. Cat pentru frustrati vedeti si voi realizarile si va este ciuda ca fostul edil nu are nici o sansa pentru ca nu a facut nimic.
177Mihai(27 apr 10:23)
eu votez George Scupra ca e un primar de milioane si mertita sustinerea noastra
521Dan(27 apr 10:14)
A furat Scupra cu Funda de a rupt .Acum mai vrea un mandat sa fure chiar tot?
1711Ion Ion(27 apr 09:55)
Eu votez George Scupra ca a reusit cu succes sa faca ceva in Ovidiul asta, am inteles de la dumnealui si de la apropiati ca in poiana o sa faca o noua scoala, in sfarsit vor avea si acei oameni un centru asa cum trebuie. Cu o casa de cultura noua, cu o scoala noua, un spatiu de joaca nou, un sintetic, tineretul este bucuros.
1814Miky(27 apr 09:49)
Oameni buni si oameni Frustrati, domnul George Scupra, este unul din putinii primari din judet care a gandit si gandeste o strategie de dezvoltare care sa fie pe o lunga durata, scoli, Gradinite, cultura etc...nu va cere nimeni sa il iubiti, doar iubiti orasul, iubiti dezvoltarea lui. A investit in infrastructura, in sport. Nu trebuie sa il luati acasa, trebuie doar sa vedeti o simpla realitate, care din pacate din cauza ca sunteti Frustrati nu o vedeti. Eu voteaz Scupra
321Ramona(27 apr 09:12)
Frustrati mai sunteti eu nu am auzit un proiect pentru ovidiu propus de aceasta Doina infractoare, cu fiusu un golan cu sot dependent de pacanele ! Cum sa candidezi primar cand ai dosare penale si ai primit condamnare ? Auzi Doina primar ha ha ha ha
191Diliul(27 apr 07:31)
Ai dreptate BABONET ! Doina va fi "noul primar" !
193miki(27 apr 07:08)
Doina va fi noul primar al orasului Ovidiu!
1413Mika(27 apr 07:08)
De o stupiditate proverbiala, cu aspect de ospatarel pauper, ce mai......primarul perfect. Votati prostanul!
1413Roman(27 apr 06:47)
Votati machidonul. Sa si puna neamul Iar la primarie pe banii vostrii. Nici macar nu merg la munca si si iau salariul. Votati machidonul. A dat o gramada de terenuri. Ghiciti cui??? Neamului de machidoni. Aloooo DNA ul? Verificati toate astea.
1811Mihai(27 apr 06:27)
Cel mai activ primar ! Felicitari dl Scupra
918Ovi(27 apr 06:07)
Cel mai prost si norocos primar. Sa fii prost si sa mai iesi inca odata pt ca nu ai contracandidat ? Asta e mare noroc.
1117Pepe(27 apr 03:16)
Astea le-a promis handicapatul si la alegerile trecute. Un excroc care trebuie chiar gonit din Ovidiu !
1210D-le primar, autobuze RATC 22!(27 apr 01:38)
Daca reusiti ,veti castiga detasat .
mai mult...Replica
17 oct 00:00ReplicaPODUL NOU DE LA AGIGEA INTRĂ ÎN REPARAŢII!

Breteaua de legătură între podul Apolodor şi DN39 a fost închisă, pentru lucrări de reparaţii (!), a anunţat...2116

17 oct 19:38ReplicaRomii au dat atacul la fosta fabrică IMUM! Au furat... GRENADE! VIDEO1995
17 oct 15:37ReplicaINCREDIBIL! Polițist bătut în județul Constanța! Agresorii au urinat pe mașina Poliției!7889
17 oct 17:39ReplicaPreședintele a semnat decretele de numire a celor trei noi miniștri

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat cele trei propuneri de miniştri trimise de premierul Mihai Tudose: Paul...694

17 oct 14:25ReplicaMai multe familii din Constanța vor trece iarna prin frig pentru că subcontractorul nu i-a racordat la gaze la timp1977
17 oct 00:00ReplicaINCREDIBIL! Peste o mie de mămici din Constanţa trebuie să dea bani înapoi statului!9139
17 oct 00:00ReplicaCât ţine asfaltul în judeţul Constanţa? Până la prima ploaie!

Drumul către cariera de la Sibioara îi enervează la culme pe șoferi. Aceștia s-au plâns de mult de starea...1990

17 oct 00:00ReplicaGUNOIUL lăsat în urmă de „groparul Rodipet”: chioşcurile devenite focare de infecţie nu pot fi demolate!864
17 oct 00:00ReplicaŞeful IPJ susţine ideea montării separatoarelor de sensuri pe drumul care leagă Constanţa de Valu3828
17 oct 00:00ReplicaBani MULŢI de la Primăria Constanţa, pentru două evenimente. Cine se pregăteşte să-i culeagă

Primăria Constanţa vrea să reediteze evenimentele de anul trecut, prin organizarea Festivalului Iernii 2017 şi a...1797

17 oct 00:00ReplicaPeste 100 de şcoli din Constanţa NU au autorizaţie de securitate la incendiu546
17 oct 00:00ReplicaCALVARUL de zi cu zi de la Ambulanţa Constanţa: înjuraţi, scuipaţi şi îmbrânciţi de drogaţi şi beţivi3928
Vremea
15°14.9° - 15° marţi, 17 octombrie 2017
cer seninUmiditate: 93%
Vânt: 0.85 m/s din V
Presiune: 1035.6 milibari

Loto
6/496910193544
5/40999999999999
joker999999999999
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 oct 00:00SportNici măcar "maestrul" izbucnirilor nervoase nu-l înțelege: "Alibec e din alt film"

Sorin Cârțu, fostul antrenor al celor de la FCSB, aplaudă decizia roș-albaștrilor de a-l exclude din lot pe Denis...557

17 oct 00:00SportAntrenorul momentului în Liga 1 își dezvăluie secretele: "Aceste lucruri ne-au ajutat foarte mult"

Antrenorul Concordiei Chiajna, Ion Moldovan, a bifat astăzi o nouă victorie de când a preluat formația ilfoveană,...327

17 oct 00:00SportConstantina Diţă, campioană olimpică la maraton în Beijing, despre liderul tenisului feminin Simona Halep

ProSport a dus-o pe Constantina Diţă în Parcul Tineretului, locul în care în 2009 un amator de sport i-a spus...346

17 oct 00:00SportIon Ion, despre atmosfera de la Rapid-Steaua: A fost ca un meci din Grecia, ca la PAOK

Antrenorul echipei CSA Steaua, Ion Ion, a fost impresionat de atmosfera de la meciul cu Academia Rapid, disputat...313

Local
17 oct 00:00LocalPrima ediţie a Festivalul Internaţional de Dans Folcloric s-a încheiat

Ansamblurile folclorice „Fidanlar” şi „Delikanlilar” ale Uniunii Democrate Turce din România au participat în...183

17 oct 00:00LocalPericol pe şoselele constănţene! Şoferii se urcă la volan băuţi sau fără permis

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au depistat un bărbat de...166

17 oct 00:00LocalAcţiune de donare de sânge, la Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează sâmbătă 21.10.2017,...144

17 oct 00:00LocalCaptură în Portul Constanţa Sud Agigea: ţesătură de 450.000 de lei, confiscată de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au ridicat mai multe colete cu țesătură contrafacută, în...211

17 oct 00:00LocalIncendiu de vegetaţie la intrare în localitatea Ovidiu

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța au intervenit în cursul zilei de luni, 16...151

17 oct 00:00LocalJandarmii, cu ochii pe cei care se droghează pe stradă!

Jandarmii le-au pus gând rău constănțenilor care se droghează pe stradă. Drept pentru care, în patrulările lor,...192

17 oct 00:00LocalUn bărbat a fost prins la furat de cosmetice dintr-un magazin din Tomis Nord

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au depistat un bărbat de 43 de...157

17 oct 00:00LocalComerţul ambulant, „taxat” de jandarmii din Constanţa

Jandarmii de la Gruparea Mobilă Constanța au surprins, duminică dimineață, în zona Târgului Duminical, două...165

17 oct 18:35LocalO femeie se folosea de trei minori pentru a cerşi, pe treptele bisericii

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Constanța au depistat o femeie, Atema...339

17 oct 00:00LocalPoliţiştii au depistat un bărbat care vindea ţigări de contrabandă, în Medgidia

La data 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au depistat un bărbat de 34 de ani,...199

Politică
17 oct 11:41PoliticăAnunţ al Primăriei Constanţa

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că, în perioada 18.10.2017 – 31.10.2017,...342

17 oct 21:34PoliticăPRĂPĂSTIOS! Olguţa Vasilescu anunţă noi modificări la legea pensiilor

Ministrul Muncii a declarat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că punctul de pensie va creşte şi anul viitor,...1534

17 oct 14:51PoliticăEvită coada de la Paşapoarte! Te poţi programa online dacă vrei să îţi eliberezi documentul la Constanţa

Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, alături de directorul de la Serviciul de Pașapoarte, Adrian Manea, au...626

17 oct 01:25PoliticăALDE a depus candidaturile pentru Primăria Bărăganu şi Consiliul Local Mereni

Candidatul ALDE la Primăria Comunei Bărăganu, Ion Vasilache, s-a înscris, oficial, în cursa electorală pentru...492

17 oct 01:23PoliticăComisia juridică de la Camera Deputaţilor a respins cererea DNA în cazul Rovanei Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins luni solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la...340

17 oct 01:22PoliticăTăriceanu explică de ce nu va participa la depunerea jurământului noilor miniştri: Preşedintele nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie

Preşedintele Senatului, Călin popescu Tăriceanu, explică, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va...371

17 oct 01:21PoliticăDeputatul Bogdan Huţucă: Propun amnistia fiscală pentru fermierii presați de ANAF să plătească TVA-ul pe ultimii 5 ani

Vicepreședintele Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților, deputatul PNL Bogdan Huţucă, a depus spre...363

17 oct 00:06PoliticăPropunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, probleme la DNA!

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, la solicitarea stiripesurse.ro, redeschiderea dosarului în care ar...843

17 oct 01:24PoliticăPropunerile PSD pentru noii miniştri au ajuns la Cotroceni

Propunerile de numire a noilor miniștri - Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul...387

17 oct 01:19PoliticăAnunţ important de la Primăria Constanţa!

Direcția Autorizare și Sprijin Operatori Economici, prin Serviciul Autorizare Operatori Economici, din cadrul...596

Monden
17 oct 16:24MondenMihai Constantinescu a fost operat de urgență. Cum se simte artistul

Mihai Constantinescu a fost operat de urgență, iar intervenția chirurgicală a durat opt ore. Simona, soția...397

17 oct 00:00MondenMihaela Borcea, co-organizator la Miss Universe România 2017

Mihaela Borcea are motive de bucurie. Ea a anunțat că a devenit co-organizator la cel mai mare concurs de frumusețe,...231

17 oct 00:00MondenComediantul Sean Hughes a murit. Actorul avea 51 de ani

Comediantul Sean Hughes a murit la vârsta de 51 de ani. Cauza nu a fost dezvăluită de familie, însă ultimul mesaj...189

17 oct 00:00MondenActrița Meghan Markle și-a dat demisia din echipa serialului Suits. Ar urma să anunțe logodna cu prințul Harry

Meghan Markel și-a dat demisia din echipa serialului de televiziune Suits, unde lucra de mai bine de șase ani....243

17 oct 00:00MondenUn român l-a impresionat pe Morgan Freeman. Povestea lui Izidor, care a scăpat din „orfelinatele groazei”

Morgan Freeman a fost impresionat de drama românului Izidor Ruckel, care a scăpat din „orfelinatele groazei”,...246

17 oct 00:00MondenWoody Allen îl apără pe Weinstein: Este trist ce i se întâmplă

Regizorul Woody Allen i-a luat partea lui Harvey Weinstein spunând că este foarte trist ce i se întâmplă acestuia....202

17 oct 00:00MondenEd Sheeran, victimă a unui accident de bicicletă

Cântărețul pop britanic Ed Sheeran, 26 de ani, a anunțat pe contul său de Instagram că a fost implicat într-un...152

17 oct 00:00MondenHărțuire sexuală: Actrița Alyssa Milano lansează hashtag-ul „#MeToo“

Actrița americană Alyssa Milano le cere tuturor femeilor care au fost victime ale hărțuirii sexuale să depună...204

17 oct 00:00MondenGerard Butler, transportat de urgență la spital după un accident de motocicletă

Actorul Gerard Butler a fost transportat de urgență la un spital, după un accident de motocicletă, informează Daily...203

17 oct 00:00MondenTrenul „Hogwarts Express“ din Harry Potter a salvat o familie rămasă izolată în Scoția

O familie rămasă blocată într-o zonă îndepărtată în timpul unei excursii în Scoția a vorbit despre salvarea...175

Mapamond
17 oct 00:00MapamondUcraina a încălcat Acordul de asociere cu UE prin adoptarea noi legi a educației

Ucraina a încălcat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană prin limitarea drepturilor minorităților etnice în...156

17 oct 00:00MapamondMadridul afirmă că răspunsul dat luni de Carles Puigdemont nu este valid

Răspunsul primit luni dimineață de guvernul spaniol de la liderul executivului catalan Carles Puigdemont la cererea...158

17 oct 00:00MapamondTabăra lui Maduro a învins în 17 state din 23, conform Consiliului Electoral

Tabăra președintelui Nicolas Maduro a învins duminică în 17 state din 23 la alegerile regionale din Venezuela, a...143

17 oct 00:00MapamondCarles Puigdemont evită să-și clarifice poziția cu privire la declararea independenței Cataloniei

Liderul executivului catalan Carles Puigdemont a evitat luni să precizeze clar dacă a proclamat sau nu independența...134

17 oct 00:00MapamondSiria: Alianța împotriva grupării Statul Islamic desfășoară "cele mai dure" lupte la Raqqa

Forțele antijihadiste susținute de Washington desfășoară luni la Raqqa "cele mai dure lupte" împotriva ultimilor...165

17 oct 00:00MapamondEgipt: 24 de militanți și 6 soldați, uciși în atacuri asupra unor puncte de control ale armatei din Sinai

Cel puțin 24 de militanți și șase soldați au fost uciși duminică în atacuri asupra unor puncte militare de...135

17 oct 00:00MapamondAvion comercial, lovit de o dronă; aeronava a aterizat în siguranță, cu daune minore

Un avion comercial a fost lovit de o dronă, joi, 12 octombrie, în apropierea aeroportului din Quebec, prima ciocnire...148

17 oct 00:00MapamondRex Tillerson despre Coreea de Nord: Diplomația va continua „până când va cădea prima bombă“

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat că președintele Donald Trump i-a cerut să continue eforturile...169

17 oct 00:00MapamondCarles Puigdemont, între ultimatumul Madridului și presiunea aliaților săi separatiști

Presiunea crește asupra premierului catalan, Carles Puigdemont, care până luni dimineață trebuie să aleagă între...137

17 oct 16:35MapamondSomalia: Bilanțul atentatului din Mogadishu a crescut la 276 de morți și 300 de răniți

Cel puțin 276 de oameni au fost uciși și 300 au fost răniți în atentatul cu camion-capcană care a avut loc...162

Sănătate
17 oct 00:00SănătateStudiu ÎNGRIJORĂTOR realizat în 2017: Mai bine de jumătate dintre români sunt supraponderali și OBEZI

Singurul Centru de Excelenţă în chirurgie bariatrică şi metabolică din România, Ponderas Academic Hospital, a...102

28 sep 11:33SănătateȘtim ce cumpărăm din magazine? Șuncă Praga cu până la 10 E-uri și multă sare!

InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Șuncă Praga. În cadrul...1046

16 sep 21:07SănătateAtenție, părinți! Tot mai multe cazuri de rujeolă confirmate!

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri, 15 septembrie, este de 9.233, cu...1641

15 sep 23:40SănătateCentru modern la Constanţa pentru bolnavii cu infarct miocardic

Constănţenii cu afecţiuni cardiace pot beneficia de investigaţii de ultimă oră şi de intervenţii complexe pentru...3035

8 sep 21:43SănătateAl 34-lea deces din cauza rujeolei - un băieţel cu anemie, în vârstă de 5 luni. Peste 9.100 de cazuri în aproape un an de la declanşarea epidemiei

Numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 34, ultimul caz fiind un băieţel de cinci luni cu anemie din judeţul...1315

28 aug 16:19SănătateȘtii ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

...2193

1 aug 00:41SănătateSCHEMA de IMUNIZARE. Opt vaccinuri obligatorii la înscrierea copiilor în învăţământ

Opt vaccinuri vor fi obligatorii începând cu anul viitor înainte de intrarea în colectivitate. În cazul în care...2637

1 aug 00:40SănătateMargarină cu aromă de unt și conservanți!

Acizii grași trans din margarină și din alte produse alimentare provoacă anual 50000 de decese în Uniunea...2482

13 iul 00:00SănătateȘi Germania vrea să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente

Guvernul german a propus miercuri candidatura orașului Bonn pentru a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente...2775

11 iul 00:48SănătateChimicalele din crenvurștii pentru copii

...3867