rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul Castrului Roman din Ovidiu, surpriza edilului

Scupra merge la alegerile din acest an cu o echipă tânără de consilieri locali

George Scupra

Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din acest an a concis, ieri, cu ziua de naştere a primarului din Ovidiu, George Scupra. Tot ieri, edilul a depus dosarul de candidatură pentru încă un mandat, cât şi lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Local Ovidiu. Edilul a precizat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa că are o echipă formată din mulţi tineri, cel mai tânăr posibil viitor consilier local fiind născut în 1990. Dincolo de candidatură, dar şi de prezentarea, în premieră, a unui proiect interesant - Castrul Roman -, pentru care speră că va obţine finanţare europeană, Scupra a explicat şi de ce anul acesta Ziua Oraşului va fi sărbătorită „cu întârziere”, dar şi cum a fost posibil ca un cetăţean al localităţii să se sune la 112, pentru a reclama... pachetele distribuite cu ocazia sărbătorilor pascale care bat la uşă!

Reporter: Domnule primar, curiozitate: Consiliul Local Ovidiu mai funcţionează? Există discuţii că deja puteţi organiza alegeri anticipate...

George Scupra: Nu, sub nici o formă nu se fac alegeri anticipate. Consiliul Local funcţionează, în prezent mai sunt 11 consilieri locali, deci suficient pentru a ţine şedinţele. Chiar vinerea trecută am avut şedinţă de consiliu.

Rep.: PSD de ce şi-a retras consilierii? Care a fost rostul acestui gest?

G.S.: Nu ştiu de ce, este problema lor. Dacă dânşii au considerat că nu vor să mai fie reprezentaţi în consiliu, nu ştiu cum vor mai cere votul oamenilor.

Rep.: La această recentă şedinţă, care au fost cele mai importante lucruri pe care le-aţi dezbătut?

G.S.: Era nevoie de o rectificare bugetară, iar ca proiect foarte important, trebuia să stabilim destul de clar care este strategia de dezvoltare pentru următorii ani. Considerăm că, indiferent de primar sau de Consiliu Local, o strategie de dezvoltare trebuie prestabilită şi gândită din timp. Deja axele euroepe s-au deschis, în două-trei săptămâni începem să depunem proiecte, şi nu putem să aşteptăm noul primar sau Consiliu Local, ca să demarăm aceste lucruri. Ne-am stabilit priorităţile, pentru următorii 5-10 ani de zile, printre care ce avem de făcut cu şcolile şi grădiniţele din oraş. Este calr că Ovidiu se dezvoltă de la an la an, suntem peste 15 mii de locuitori, aproape de 16 mii şi este clar că şcolile şi grădiniţele sunt la capacitate maximă. (...)

Rep.: Da, este adevărat că educaţia este importantă, iar cu această ocazie vă întreb: ce aţi făcut în săptămâna “Şcoala Altfel”?

G.S.: A fost o săptămână foarte aglomerată, zilnic au plecat câte 200 de elevi în diverse excursii. Aproximativ 1.000 de elevi din Poiana şi Culmea şi oraşul Ovidiu au mers în vizită la Acvariu, Planetariu, Delfinariu, şi alţi circa 1.000 de copii au mers în excursii la Bucureşt, Murfatlar (...) Să ştiţi că aşa s-a întâmplat în fiecare an...

Rep.: E frumos că v-aţi îngrijit de copii în această perioadă, dar de ce anul acesta nu se mai face Ziua Oraşului?

G.S.: Eu am considerat că aşa este firesc, măcar o dată la 4 ani. Ideea este următoarea: Ziua Oraşului Ovidiu se serbează de 8 ani de zile. Prin hotărâre de consiliu, ziua se serbează în luna mai, în ultimul week-end. De fiecare dată a fost. Am considerat că, fiind campanie, să decalăm sărbătoarea.

Rep.: Adică nu aţi anulat-o de tot anul acesta?

G.S.: Nu, sub nici o formă. Aşteptăm să se termine campania, iar în primul week-end de după, se poate organiza. (...) În plină campanie, să faci aşa ceva, pare un gest forţat.

Rep.: Vă este teamă de vreunul dintre candidaţi?

G.S.: Ştiu că sunt depuse 6 candidaturi. Le urez succes, cu câţi mai mulţi, cu atât mai bine. Este o paletă largă din care oamenii pot alege. Cei care mă judecă pe mine, sunt oamenii din comunitate. Problema mea nu este legată de contracandidaţi, ci ceea ce am făcut, ce nu am făcut (...)

Rep.: PNL Ovidiu cu ce listă de candidaţi vine în aceste alegeri?

G.S.: Sunt schimbări majore, oameni tineri. (...) Lumea s-a obişnuit ca anumiţi consilieri să rămână pe funcţii de mai multe mandate, eu am spus să schimbăm strategia, să venim cu oameni noi, cu tineri. Am păstrat 6 oameni cu experienţă, restul sunt tineri. (...)

Rep.: Proiectele mai vechi, terminate sau în derulare le ştim. Prin urmare, cu ce venişi nou în faţa electoratului, ce proiecte?

G.S.: Urmează să le prezint pe toate, să prezint şi un bilanţ, dar vă voi spune unul: Castrul Roman, un proiect pregătit deja, pe care îl depunem în două-trei săptămâni, pe finanţare europeană. (...) Suntem foarte bucuroşi şi noi, şi cei de la Muzeul Naţional, că în zona aceasta au descoperit şi o veche basilică romană, pe care vrem să o arătăm publicului, pentru că ea va fi conservată şi îmbrăcată în sticlă (...)

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO, INCLUSIV CU PREZENTAREA PROIECTULUI CASTRUL ROMAN, dar şi o urare de Paşte pentru locuitorii oraşului:

Alexandra ANTON

miercuri, 27 aprilie 20163508
Comentarii

01Mihai P.(28 apr 14:25)
Pinocchio, Poarta Alba scrie pe tine, prietene! Se pregatesc dosarele cu toate hotiile facute de tine si mafia ta. Scupristi, sa va pregatiti bagajele, ca zilele de libertate va sunt numarate! Ovidenii s-au saturat de hoti!
10Maria(28 apr 12:02)
Fata de perioada din mandatul domnul Bocai s-au schimbat multe in acest oras. Sa fie doamna Scupra director al liceului nu a fost o alegere gresita ea fiind profesor-doctor universitar, aceasta schimbare a adus o evolutie mare in educatie si activitatile extrascolare cat si in aspectul liceului. Nu vad unde a gresit domnul Scupra.. a realizat lucruri pe care dupa 4 ani le putem observa..alti au luat mai mult de un mandat si nu au reusit sa termine strazile de pietruit... eu votez GEORGE SCUPRA ! Si noi tineretul il vom sustine !
32Gimi(28 apr 02:40)
Eu votez George Scupra, este un leader, vorbeste frumos, este respectuos si gandeste o dezvoltare a orasului pe o durata de cativa ani, pentru ca orasul nostru se mareste. Succes!!!
23Gigi(27 apr 22:20)
Votati makedonii si toate loazele lor !
27veve(27 apr 21:49)
Pinochio a stat 4 ani si nu a facut de cat sa ne fure,acum tipa peste tot ca va face in urmatorii 4 ani de toate...Promite marea ci sarea,de astea suntem satui,cine voteaza macihidoni... asa le trebuie ...
15ion romanul(27 apr 21:19)
Jalnic! PNL Cta a ajuns Partidul National Makedonesc.Vor ocupa un loc NEMERITAT de consilier judetean Mucina, Gima, Mandila, Crusoveanu, Mocianu adica indivizi care in mandate precedente nu au facut NIMIC pentru comunitate! Romani, treziti-va si boicotati PNL la votul pentru Consiliul Judetean!
143Alegator(27 apr 17:43)
Suntem alaturi de dv. Meritati toata sustinerea noastra.
414Ileana(27 apr 15:32)
Pe mine ma amuza teribil interviurile acordate de prostovan, felul in care se chinuie sa para pretios, cand el emana prostie din toti porii. Omuletul e haios rau.
415Sandu(27 apr 15:17)
Pai pana ieri era PSD si astazi e PNL? Cum PLM?? Si fraierii voteaza tot ceea ce li se ofera. Nu mai votati fratilor pe banda rulanta. Daca nu aveti de unde alege, nu alegeti raul cel mai mic!
157Alegator(27 apr 13:40)
Si eu votez Scupra George in primul rand pt tot ce a facut in orasul nostru, pt ca este un om de valoare dedicat cetatenilor, mai cu seama tinerilor si copiilor si nu in ultimul rand pt ca si a depus candidatura din partea Pnl. Felicitari dle Scupra!
129aristel(27 apr 13:11)
Scupra primar.
421vasile(27 apr 10:49)
Cine te mai voteaza pe tine ma ? prostimea doar , ti-ai angajat tot neamu in primarie , ti-ai pus sotia directoare dupa o luna de cand ai luat primaria.
206Gabi(27 apr 10:43)
Eu votez George Scupra pentru implicarea sa si pentru devotamentul pe care l-a aratat in acest mandat !
513Doina(27 apr 10:41)
Da de ce nu ma votati pe mine? Am "mostenit" terenul de la nuci,am luat terenul familiei Lupu cu Popa el si-a facut casa eu sediu de campanie! Iar statul mi-a luat dreptul de a mai fii notar,dar vreau sa fiu Primar promit ca acum o fac legal.
207Cetatean!(27 apr 10:28)
Eu votez cu domnul George Scupra deoarece dansul chiar a realizat ceva in acest oras care nu era dezvoltat! Cat si pentru Poiana. Si sunt sigur ca are proiecte de viitor pentru dezvoltarea orasului. In sfarsit Oras Ovidiu are o imagine mult mai buna si dezvoltata. Felicitari domnului primar. Cat pentru frustrati vedeti si voi realizarile si va este ciuda ca fostul edil nu are nici o sansa pentru ca nu a facut nimic.
177Mihai(27 apr 10:23)
eu votez George Scupra ca e un primar de milioane si mertita sustinerea noastra
521Dan(27 apr 10:14)
A furat Scupra cu Funda de a rupt .Acum mai vrea un mandat sa fure chiar tot?
1711Ion Ion(27 apr 09:55)
Eu votez George Scupra ca a reusit cu succes sa faca ceva in Ovidiul asta, am inteles de la dumnealui si de la apropiati ca in poiana o sa faca o noua scoala, in sfarsit vor avea si acei oameni un centru asa cum trebuie. Cu o casa de cultura noua, cu o scoala noua, un spatiu de joaca nou, un sintetic, tineretul este bucuros.
1814Miky(27 apr 09:49)
Oameni buni si oameni Frustrati, domnul George Scupra, este unul din putinii primari din judet care a gandit si gandeste o strategie de dezvoltare care sa fie pe o lunga durata, scoli, Gradinite, cultura etc...nu va cere nimeni sa il iubiti, doar iubiti orasul, iubiti dezvoltarea lui. A investit in infrastructura, in sport. Nu trebuie sa il luati acasa, trebuie doar sa vedeti o simpla realitate, care din pacate din cauza ca sunteti Frustrati nu o vedeti. Eu voteaz Scupra
321Ramona(27 apr 09:12)
Frustrati mai sunteti eu nu am auzit un proiect pentru ovidiu propus de aceasta Doina infractoare, cu fiusu un golan cu sot dependent de pacanele ! Cum sa candidezi primar cand ai dosare penale si ai primit condamnare ? Auzi Doina primar ha ha ha ha
191Diliul(27 apr 07:31)
Ai dreptate BABONET ! Doina va fi "noul primar" !
193miki(27 apr 07:08)
Doina va fi noul primar al orasului Ovidiu!
1413Mika(27 apr 07:08)
De o stupiditate proverbiala, cu aspect de ospatarel pauper, ce mai......primarul perfect. Votati prostanul!
1413Roman(27 apr 06:47)
Votati machidonul. Sa si puna neamul Iar la primarie pe banii vostrii. Nici macar nu merg la munca si si iau salariul. Votati machidonul. A dat o gramada de terenuri. Ghiciti cui??? Neamului de machidoni. Aloooo DNA ul? Verificati toate astea.
1811Mihai(27 apr 06:27)
Cel mai activ primar ! Felicitari dl Scupra
918Ovi(27 apr 06:07)
Cel mai prost si norocos primar. Sa fii prost si sa mai iesi inca odata pt ca nu ai contracandidat ? Asta e mare noroc.
1117Pepe(27 apr 03:16)
Astea le-a promis handicapatul si la alegerile trecute. Un excroc care trebuie chiar gonit din Ovidiu !
1210D-le primar, autobuze RATC 22!(27 apr 01:38)
Daca reusiti ,veti castiga detasat .
mai mult...Replica
24 mar 09:54ReplicaEXPLOZIE LA NĂVODARI: O casă a fost pusă la pământ! FOTO/VIDEO

O explozie puternică s-a auzit, la primele ore ale dimineții, la Năvodari. O deflagrație puternică a distrus o...3802

24 mar 00:47ReplicaDEPUTATUL ZERO IMPLICARE! Domnule Iancu, ştiaţi că ENEL lasă localităţile în beznă sau că licitaţiile pentru gaze sunt blocate?!922
24 mar 00:44ReplicaFăgădău vrea chiriaşi sănătoşi în cartierul Henri Coandă şi copii duşi la şcoală!630
24 mar 00:00ReplicaINFRACTOR DE MESERIE! Din puşcărie, direct cu mâna în buzunarele constănţenilor

Infractor de meserie! Este vorba despre Ilie Adrian Osman, în vârstă de 35 de ani, care a ajuns de mai multe ori în...434

24 mar 00:00ReplicaInconştienţă! Şoferii pleacă la drum cu anvelopele PRAF şi DERAPEAZĂ!506
24 mar 00:00ReplicaMoga anunţă că România va fi independentă de Rusia: va scoate gaze din Marea Neagră pe la Tuzla şi pe la Vadu602
24 mar 00:00ReplicaConstănţenii, SUPĂRAŢI că s-ar putea interzice ţigările electronice în localuri: ‘Ei nu au rezolvat-o nici cu ţigările normale’

După isteria din primăvara anului 2016, atunci când a intrat în vigoare legea antifumat, iată că episodul s-ar...322

24 mar 00:00ReplicaSEMNAL DE ALARMĂ: Spitalul Judeţean Constanţa funcţionează ÎN SISTEM DE AVARIE!423
24 mar 00:00ReplicaTalpeş, prezent la şedinţa în care a fost votată supraimpozitarea lui cu 500%. Ce a putut comenta Făgădău!656
24 mar 00:00ReplicaPedepse de tot râsul pentru doi indivizi care s-au luat la bătaie cu poliţiştii

S-au umflat în pene, s-au luat la bătaie cu poliţiştii, iar în cele din urmă au fost condamnaţi. Nu la o...540

24 mar 00:00ReplicaNesimţire: În Mamaia Nord se deversează ape reziduale direct în mare313
24 mar 00:26ReplicaŞoferii băuţi nu se sperie nici de vremea rea! Duşi cu jandarmii la spital227
Vremea
3.2°1.9° - 3.9° sâmbătă, 24 martie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 6.26 m/s din NNV
Presiune: 1014.73 milibari

Loto
6/492415202348
5/40189172635
joker5202329347
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 mar 00:00SportArgentina - Italia 2-0. Victoria a venit în ultimul sfert de oră

Argentina și Italia s-au întâlnit vineri seara într-una dintre cele mai interesante partide amicale ale serii,...187

24 mar 00:00SportFranța – Columbia: 2-3

Franța și Columbia au oferit un meci spectaculos, vineri seară, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Sud-americanii au...148

24 mar 00:00SportSalah a punctat pentru Egipt, dar Portugalia s-a impus cu o dublă a lui CR7 în prelungiri

Cristiano Ronaldo e pur şi simplu magic. Portugalia a revenit incredibil în disputa cu Egiptul lui Salah,...128

24 mar 00:00SportGermania şi Spania, remiză: 1-1

Germania și Spania, ultimele două campioane mondiale, au remizat, scor 1-1, în amical de vineri, disputat la...125

Local
24 mar 00:00LocalConstanța are singura secție de spital din țară unde mai este tratată „tuberculoza oaselor”

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța are o secție unică în țară: Secția Exterioară...151

24 mar 00:00LocalLansare de carte la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța. Simpozionul Unirii, reprogramat

Universitatea Andrei Șaguna a organizat vineri, 23 martie, Centenarul Marii Uniri, care a reunit mai multe evenimente...161

24 mar 00:00Local„Ora Pământului”: jandarmii constănţeni se alătură campaniei

Ca şi în anii precedenţi, sâmbătă 24 martie a.c., între orele 20.30-21.30, jandarmii constănţeni se vor...123

24 mar 00:00LocalGimnaziada şi Olimpiada Sportului Şcolar, în acest week-end la Constanţa

În perioada 24-25 martie a.c., Inspectoratul Şcolar Județean Constanța organizează fazele județene ale...123

24 mar 00:00LocalConstănţenii, îndemnaţi să consume apă cu porţia!

Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului, Filiala Constanța , alături de elevii clasei a IX-a ai...157

24 mar 00:00LocalConstanţa a fost portocalie şi nu de la... politic!

Constanţa a fost acoperită de un văl portocaliu, vineri 23 martie. Codul de vreme rea a adus chiar şi zăpadă...168

24 mar 00:00LocalCentrul Cultural Teodor Burada, parteneriat cu Chişinău

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va reînnoi parteneriatul cu Societatea de Etnologie din...119

24 mar 00:00LocalBişniţarii de ţigări din zona Abator, săltaţi de jandarmi

Jandarmii au surprins patru persoane care doreau să vândă fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege,...163

24 mar 00:00LocalAutoturism percheziţionat la Constanţa: şoferul este cercetat!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au...207

24 mar 00:00LocalFemeie rănită în urma unui accident rutier

La data de 23 martie a.c., ora 08.55, o femeie, de 31 de ani, din Năvodari, a condus un autoturism pe strada Soveja din...154

Politică
24 mar 00:04PoliticăUltimatum pentru SSC Farul din partea lui Făgădău: promovează şi vor fi în continuare finanţaţi. Reacţia lui Rezeanu! VIDEO

În cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța, a fost votat un proiect de hotărâre cu 25 de voturi pentru și o...238

24 mar 00:26PoliticăDecebal Făgădău vrea ca la început de ședințe să se intoneze Imnul Național

Edilul Constanței, Decebal Făgădău, a precizat în timpul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc vineri, 23...137

24 mar 00:27PoliticăZeci de constănţeni vor participa la Marşul Centenar de la Chişinău

Zeci de mii de români vor alege Unirea la Marșul Centenar care se va desfășura duminică, 25 martie, la Chișinău,...115

24 mar 00:27PoliticăElevii constănţeni sunt supăraţi că bursele rămân la aceeaşi valoare: „Primarul a promis că semestrial va majora cuantumul”

În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, de vineri, 23 martie a.c., a fost votat proiectul de hotărâre...126

24 mar 00:38PoliticăBranșarea la energie electrică a punctelor de frontieră Lipnița și Dobromir, în atenția Consiliului Județean Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit, vineri, 23 martie a.c., cu președintele Comisiei...316

24 mar 00:38PoliticăConsilierul PNL Mihaela Andrei, solicitare în atenţia Confort Urban!

Consilierul local liberal Mihaela Andrei a solicitat, în ședința Comisiei de Organizare și Dezvoltare Urbanistică a...699

24 mar 00:38PoliticăLiberalii constănţeni, atac la Făgădău: 'Primăria Constanţa este organizată haotic'

Suplimentarea ordinii de zi a ședințelor Consiliului Local Municipal de către primarul Decebal Făgădău în...1032

24 mar 00:42PoliticăKlaus Iohannis: Decizia privind propunerea de revocare a şefei DNA o voi lua după Paşti

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că decizia privind propunerea de revocare a şefei DNA,...234

23 mar 01:31PoliticăANIF cere ajutor Prefecturii Constanţa: staţiile de desecare au fost inundate

Șeful Administrației Naționale de Îmbunătățiri Funciare a cerut ajutor Prefecturii Constanţa pentru că 2...373

23 mar 01:24PoliticăCe firmă şi-a adjudecat contractul de reparaţii la terenurile de sport din Constanţa

Primăria Constanţa a semnat un contract privind "reparaţii curente la terenurile de sport din municipiu", valabil 12...697

Monden
24 mar 00:00MondenAnna Lesko a încins Internetul cu un decolteu de infarct

Anna Lesko (39 de ani) are cu ce se lăuda! Frumoasa cântăreață de peste Prut este tare mândră de trupul ei de...135

24 mar 00:00MondenAfirmația categorică a lui Tudor Gheorghe. „Eu nu sunt vedetă. Muncesc de-mi sar ochii din cap”

Celebrul artist Tudor Gheorghe a spus răspicat că nu se consideră vedetă. Ba mai mult decât atât, acesta a afimat...119

24 mar 00:00MondenAnca Sînă Serea și fiicele ei au donat banii câștigați la „Aici eu sunt vedeta”

Anca Sînă Serea și fiicele ei au donat banii câștigați la “Aici eu sunt vedeta”. Premiul în valoare de 9.000...111

24 mar 00:00MondenFiul lui Adrian Minune se îndepărtează pas cu pas de lumea tatălui său. La 12 ani, Florin a luat un premiul internațional la chitară clasică

Orizonturile muzicale din familia lui Adrian Minune se măresc pe zice trece, căpătând dimensiuni nebănuite nici...130

24 mar 00:00MondenIncinerarea lui Andrei Gheorghe crează controverse. Trei întrebări adresate BOR de către susţinătorii cremaţiunii

Incinerarea lui Andrei Gheorghe crează controverse. Deşi s-a declarat ca fiind creştin ortodox, Andrei Gheorghe şi-a...162

24 mar 00:00MondenTragedie la filmările pentru un lungmetraj cu Bruce Willis: Un pompier a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite

Un pompier a murit şi alte cinci persoane au fost rănite în urma unui incendiu produs pe platouri la filmările...110

24 mar 00:00MondenWill Smith îl urmează pe Morgan Freeman într-un serial National Geographic

Postul de televiziune National Geographic atrage tot mai multe vedete internaţionale de prim rang în producţiile...99

24 mar 00:00MondenAlbume ale lui Tony Bennett, The Temptations, Fleetwood Mac, incluse în Arhiva de înregistrări a SUA

Albume ale lui Tony Bennett, The Temptations şi Fleetwood Mac se numără printre cele 25 de materiale discografice...93

24 mar 00:00MondenUn fost model Playboy susţine că a avut o aventură sexuală timp de zece luni cu Donald Trump

Karen McDougal, un fost model Playboy, a declarat joi că a avut o aventură sexuală timp de zece luni cu preşedintele...142

24 mar 00:00MondenRoboţii din „Pacific Rim“ se ridică împotriva „Panterei negre“

Roboţii din 'Pacific Rim: Uprising' intră în acţiune la sfârşitul acestei săptămâni când filmul este lansat...103

Mapamond
24 mar 00:00MapamondLuare de ostatici în Franţa! Autorul a fost împuşcat mortal

...97

24 mar 00:00MapamondCinci români şi-au pierdut viaţa în explozia produsă în Cehia

Încă doi cetăţeni români au fost identificaţi între victimele exploziei produse joi la o uzină chimică din...110

24 mar 00:00MapamondCazul Skripal: British Council îşi închide porţile în Rusia

British Council a anunţat joi suspendarea tuturor proiectelor sale în Rusia pentru prima oară după 1959, pe fondul...101

24 mar 00:00MapamondLumânări funerare cu simbolul extremei drepte, depuse în faţa reşedinţei Angelei Merkel

Lumânări funerare având pe ele simbolul extremei drepte au fost depuse în noaptea de joi spre vineri în faţa...107

24 mar 00:00MapamondSpania: Un judecător al Curţii Supreme confirmă trimiterea în judecată a 13 lideri catalani pentru rebeliune

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani...97

24 mar 00:00MapamondStatele Unite plasează un francez, expert chimic al SI, pe „lista de terorişti“

Statele Unite l-au plasat pe francezul Joe Asperman, pe care îl prezintă ca specialist în arme chimice al grupării...99

24 mar 00:00MapamondAmple manifestaţii în Franţa împotriva reformelor angajate de Emmanuel Macron

Zeci de mii de angajaţi de la căile ferate şi funcţionari francezi au mărşăluit joi în toată ţara pentru a-şi...107

24 mar 00:00MapamondRusia a denumit noile „superarme“ ale lui Putin după un vot neobişnuit al publicului

Rusia a dezvăluit denumirile pentru o nouă generaţie de rachete nucleare, pe care preşedintele Vladimir Putin le-a...120

24 mar 00:00MapamondHackerul Guccifer 2.0, suspectat de serviciile secrete americane că ar fi agent rus

Hackerul Guccifer 2.0, care a acţionat împotriva campaniei prezidenţiale din 2016 a fostului secretar de stat...104

24 mar 00:00MapamondCEDO dă dreptate instanţelor germane care au luat copii din grija părinţilor în urma bătăilor sistematice

Instanţele germane au acţionat corect atunci când au decis luarea a opt copii din grija părinţilor lor, membri ai...100

Sănătate
20 mar 00:19SănătateProstata – ce trebuie să știți despre simptome și diagnostic

Prostata este o boală specifică bărbatului, iar cel mai important factor de risc este vârsta. Se constată că...1107

15 mar 21:31SănătateALARMANT: tot mai mulți constănțeni depistați cu HEPATITA B!

Specialiștii Fundației Baylor Marea Neagră au depistat, prin programul de consiliere, testare voluntară și...1071

7 mar 00:46SănătateAgenţia Europeană a Medicamentului recomandă retragerea imediată de pe piaţă a unui medicament

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat miercuri suspendarea imediată şi retragerea de la...1814

7 mar 00:00SănătateGravidele trebuie să acorde o atenție deosebită bolilor de rinichi. Medicii constănțeni explică de ce!

Pe 8 martie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, constănțenii sunt așteptați în VIVO!, zona food-court,...937

6 mar 00:00SănătateAlertă europeană pentru România! Ministrul Sănătății a declanșat mecanismul de protecție civilă

România a cerut activarea mecanismului de protecție civilă pentru imunoglobulină. Asta înseamnă că în calitate...945

5 mar 00:06SănătateUnde mergeți când aveți nevoie de un chirurg pediatru?

Malformații de tot felul, afecțiuni din patologia abdominală, urologică sau tumorală sunt operații care sunt...1109

28 feb 00:51SănătateSFATURI de la DSP Constanța pentru a vă proteja de GRIPĂ. „Pentru unii gripa este doar o experiență neplăcută, pentru alții poate duce la deces!”

În fiecare an, gripa afectează între 5% si 15% din populație, au atras atenția medicii Direcției de Sănătate...1407

22 feb 00:06SănătateSe joacă cu proprii copii, în loc de păpuşi! Peste o sută de minore din Constanţa au devenit mame în 2017!

Peste o sută de minore din Constanța au devenit mame în cursul lui 2017. Numărul este mic, dacă ținem cont de...2105

22 feb 17:42SănătateTot mai mulţi copii din Constanţa, încadraţi în grad de handicap. Cei mai mulţi - diagnosticaţi cu afecţiuni psihice!

Tot mai mulți copii sunt încadrați într-un grad de handicap. În evidențele Direcției Generale de Asistență...2123

18 feb 01:40SănătateNaştere naturală versus cezariană. Medic: „Nici una dintre cele două variante nu este perfectă. În obstetrică, nu există riscuri zero”

Momentul venirii pe lume a unui copil este extrem de important, iar modul în care acesta se produce este deopotrivă...2011