REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se aşteaptă o decizie importantă a judecătorilor, în dosarul falsificatorilor de diplome

Se aşteaptă o decizie importantă a judecătorilor, în dosarul falsificatorilor de diplome

Replica API 25 ianuarie 2018 | 00:00 605

Dosarul celor 36 de persoane acuzate de infracţiuni de corupţie, privind eliberarea şi cumpărarea de diplome false, a ajuns la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa a judecat, marţi, 23 ianuarie, în cameră preliminară, contestaţiile formulate de o parte dintre inculpaţi, cu privire la decizia Tribunalului, din data de 15 noiembrie 2017, prin care au fost respinse cererile şi excepţiile formulate de aceştia, referitor la nulitatea actului de sesizare a instanţei, la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Practic, inculpaţii au invocat nulitatea rechizitoriului şi a materialului probator, iar Curtea de Apel Constanţa urmează a admite sau respinge aceste solicitări. În cazul în care Curtea va admite contestaţia, există varianta ca o parte dintre infracţiunile reţinute în sarcina inculpaţilor să fie eliminate, dar este posibilă şi întoarcerea dosarului la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale. În legătură cu aceste aspecte, instanţa urmează a se pronunţa pe data de 29 ianuarie.

De precizat că în acest dosar este vorba despre o adevărată reţea de falsificatori de diplome, formată din 36 de persoane, care a fost destructurată în urma a peste 20 de percheziții efectuate în februarie 2016. Persoanele vizate sunt: Burlacu Ştefan Vasile, Burlacu Cecilia Ana, Ciobanu Marian, Burlacu Cezar Mihail, Ghelase Ion, Vasilcioiu Liliana, Onu Dănuţ, Ghinea Marian, Mihalcea Victor, Mihalcea Nicoleta, Voinea Iulian, Frunză Silviu Vasilică, Moldoveanu Aurelian, Luscan Ciprian Petrică, Cioară Ion, Felea Sterian, Orea Daniel Dumitru, Vlădescu Nicolae, Ungureanu Bogdan, Marin Constantin, Vasilache Florian, Enescu Andreea Gabriela, Mărgărit Iuliana, Constantin Romulus Ionel, Serban Daniela Giorgiana, Ştefan Aurel, Diblă Ionuţ Florin, Moisă Catalin Costel, Moisă Laurentiu Marian, Condre Gabriel, Ciobotaru Vasile, Tudor Paula Anastasia, Toşcu Octavian, Ungureanu Nicolae, Uleru Ion și Rotaru Anişoara.

Capii reţelei sunt Ștefan Vasile Burlacu și fiica acestuia, Cecilia Ana Burlacu, care administrau firma Fany B S.R.L., autorizată să organizeze cursuri de pregătire profesională în meseria de tehnician electromecanic. Numai că aceştia eliberau diplome contracost, fără ca respectivii „cursanţi” să treacă vreodată pe la cursuri. În sarcina lui Ștefan Vasile Burlacu s-a reținut săvârșirea a 35 de infracțiuni, iar în sarcina inculpatei Cecilia Anca Burlacu s-a reținut săvârșirea a 14 infracțiuni, potrivit procurorilor.

Ceilalți 34 de inculpați trimiși în judecată sunt persoane care au cumpărat astfel de certificate sau intermediari care au facilitat obținerea lor. Unii dintre destinatarii certificatelor le-au și utilizat, depunându-le la locurile de muncă sau chiar la alte instituții ale statului, în vederea producerii de efecte juridice, cu scopul obținerii de foloase patrimoniale necuvenite. Unele dintre certificate au ajuns și la persoane care le-au utilizat în afara țării.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu mai imi gasesc cele 17 dosare penale sau evaporat...ce misto
3
0
ascultari telefonice...o sa le sugeti pula si lindicul sa faceti ca inamicul
3
0
Nu poti dormi ca ti a regulat nevasta dl.Romulus Ionel?.Are damblale la neveste de moldoveni veniti cu pluta in Dobrogea.De ce plmea nu iti cumperi si tu masina din Germania dejectie umana.Sa ti iau familie in p...a
7
0
Constantin Romulus Ionel e un smecheras din Cernavoda care a dorit sa se imbogateasca si professional si financiar din vanzarea ilegala a acestor diplome.In urbea sa natala e cunoscut ca un afemeiat ,fustangiu de mare clasa ,un individ care isi schimba des masinile cred ca are abonament spre Germania.
1
10
Te deranjeaza mesajele?.Sau esti unul din beneficiarii diplomelor luate pe neve de la una cele doua facultati?.Sau esti unul din cei care ajuns in posturi cheie in politia romana blatuiti dosare cu accidente mortale cu soferi beti si drogati sau dosare cu proxeneti ?Pedofilul a fost in curtea voastra protejat chiar de voi.Sunteti mai corupti decat cei pe care acum ii anchetati.Cinstitilor
6
0
Domnilor de la REPLICA nu cenzurati comentariile , presa e libera.
3
5
falsificatorii stiu meserie. ii angajam la parlament
1
6
Lasa ca a ti luat voi diplome de licenta de la Spiru Haret si Andrei Saguna la greu.Cati dintre voi a ti fost la vre un curs sau sa ne enumarati vre un coleg de facultate?.Acum va dati ...alba ca zapada...pedofililor !.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108