REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Se circulă sau nu fără declaraţie în zona metropolitană Constanţa?

Se circulă sau nu fără declaraţie în zona metropolitană Constanţa?

Replica API 18 mai 2020 | 11:01 12719

Starea de alertă a iscat noi confuzii în rândul cetățenilor, asemenea situației stării de urgență. Nici de această dată, autoritățile nu au reușit să lămurească românii într-un mod simplu, astfel încât să nu fie lăsat loc pentru interpretări. Am primit destule mesaje sosite pe adresa redacției, în care cititorii ne-au rugat să lămurim locuitorii județului Constanța când anume trebuie să folosească declarația pe proprie răspundere.

"Trebuie să completez de fiecare dată declaraţia?"

"Am o nelămurire. Dacă eu locuiesc în Ovidiu și trebuie să merg la muncă în Constanța, sunt nevoit să completez de fiecare dată declarația pe proprie răspundere când ies din localitate? În lege se precizează doar despre zona metropolitană București, însă la Constanța ce se întâmplă?", este unul dintre mesajele primite de la cititori.

De asemenea, o altă doamnă se întreabă dacă există zona metropolitană Mangalia și dacă satele aferente și comuna Limanu aparțin de această zonă. Întrebarea are același scop, este sau nu nevoie de declarația pe proprie răspundere.

Nu este nevoie de declaraţie în zona metropolitană

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, "sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi."

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ne-au precizat că nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru cetățenii localităților aflate în vecinătatea municipiului Constanța, precum Năvodari, Eforie, Ovidiu, Lumina, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol. De asemenea, același lucru este valabil și pentru locuitorii din 23 August, Agigea, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Lumina, Mihai Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla şi Valu lui Traian.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tu chiar daca completezi declaratia tot iei amenda pentru ca esti un mare dobitoc, esti chiar ilegal de prost
0
0
nu exista acest virus,este doar o gripa si un bun prilej ca statul sa faca bani din amenzi, este vorba de jaf jaf jaf
0
1
Si murfatlar
2
1
zonele metropolitane le au doar orasele mari,resedintele de Judet
3
3
eu zic mai bine sa completezi cat mai multe hartii ca daca te intalnesti cu un garcea care mai are si norma de amenzi de la guvernantii lui peste o cam iei si iti ia mai putin timp decat sa-ti pierzi timpul prin tribunale dupa aia
10
2
De fapt o distanta de peste doi metri fata de alte personae ar trebui sa fie suficienta. Daca mergi cu masina personala,nu ai contact nici cu pietonii,nici cu alti pasageri care urca sau coboara in statii si logic ar fi sa ai voie sa mergi lejer in alte orase,fiind atent cand cobori sa nu te bagi in multimer sau sa te ferresti cand se apropie un meltean prea aproape. Ar fi simplu de specificat,insa se lasa loc pentru abuzuri,ca militia sa-si faca antrenamentul pentru tinerea populatiei sub bocanc. Starea de frica amenzilor absurde trebuie sa fie mai mare decat frica de virus,ce e asa de greu?
12
0
S-a specificat foarte clar ca este nevoie de declaratie doar la parasirea localitatii sau a zonei metropolitane, dar unii cetateni nu pricep, trebuie lamuriti fiecare in parte.
14
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108