REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Se judecă apelul în cazul crimei de la Cernavodă

Se judecă apelul în cazul crimei de la Cernavodă

Replica API 24 februarie 2022 | 11:31 1131

Romeo Şerban şi Marcel Şerban împreună cu nepotul lor minor, Armand Enache, au fost trimişi în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și de tulburare a ordinii și liniștii publice. Cei trei sunt acuzaţi că, pe fondul consumului de alcool, au lovit repetat un tânăr de 27 de ani, în urma ultimei lovituri victima căzând şi lovindu-se puternic cu capul de trotuar, suferind leziuni corporale grave care au condus la deces.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui i Armand Enache la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 5 (cinci) ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și de tulburare a ordinii și liniștii publice, Romeo Şerban a primit un an şi patru luni de închisoare în timp ce Marcel Şerban s-a ales cu doi ani şi patru luni de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni. Sentința a fost dată pe 20 mai 2021 și nu este definitivă, apelul urmând să se judece pe 23 februarie 2022.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, în noaptea incidentului, victima, aflată sub influenţa alcoolului, se plimba prin Crown Caffe din Cernavodă, salutând pe toată lumea. Deranjând grupul în care se aflau cei trei agresori, victima a fost scoasă din local de către unul dintre inculpaţi, pe motivul că ar fi fost înarmat cu un cuţit. La câteva minute, din local au ieşit şi ceilalţi doi inculpaţi şi au început să lovească victima care a încercat să se apere ducându-şi braţele la nivelul capului. După ce a primit 5-6 lovituri din partea fiecăruia dintre cei trei, victima, în timp ce încerca să fugă, a fost lovit de către Armand Enache aceasta lovitură cauzându-i căderea pe trotuar şi apoi decesul.

Judecătorii au reținut gradul de pericol social al faptelor săvârșite

Instanţa a reţinut gradul de pericol social al faptelor săvârșite, împrejurările, modul concret de comitere, dar şi violența cu care inculpații au acționat. Armand Enache nu are antecedente penale, iar în cursul urmăririi penale a avut o atitudine relativ cooperantă, însă incomplet sinceră, din ancheta socială efectuată la Primăria Orașului Cernavodă rezultând că a urmat cursurile școlare 9 ani în Spania, dar a revenit în urmă cu 2 ani în țară, a reluat cursurile școlare; Romeo Şerban are vârsta de 33 de ani, nu are ocupație stabilă, nu are antecedente penale iar Marcel Şerban are vârsta de 25 de ani, nu are ocupație stabilă, nu are antecedente penale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pismis cu Ion Veronica fac dragoste la tura de noapte in auto de servici
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108