REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Se schimbă regulile pentru comercianții de produse second-hand

Se schimbă regulile pentru comercianții de produse second-hand

Victor ROTARU 10 ianuarie 2023 | 11:54 889

Ministrul Mediului a anunțat introducerea unui regulament pentru produsele second hand aduse din import. Tanczos Barna a spus că nu e în regulă dacă 90% din textilele aduse se aruncă.

Mai mult de jumătate din produsele second-hand sunt aduse în țară ilegal, fără să aibă documente de însoțire e a mărfurilor, iar informațiile referitoare la calitatea lor nu există.

Potrivit ministrului Mediului, este nevoie de o reglementare mai clară pe piață, atât pentru hainele second-hand, cât și pentru electrocasnice sau alte produse. Mai mult, conform oficialului, este nevoie de o tratare minimă, urmată de reintroducerea la vânzare. În prezent, acest lucru nu se întâmplă în România.

„Sunt încercări de a ocoli punctele de trecere a frontierei, de a intra noaptea, de a declara deșeurile ca fiind second hand-uri. Lunile următoare vom veni cu un regulament pentru second hand-uri, inclusiv pentru haine. Pentru că și acestea reprezintă o presiune uriașă asupra României dacă se aduc textile ca fiind second hand, dar 90% se aruncă și 10% se pun pe raft pentru a fi revândute, nu este bine. De aceea, și la electrocasnice și la aparatură de orice tip și la textile este nevoie de o reglementare mult mai clară a ce înseamnă second hand și a ceea ce înseamnă refolosibil ca atare sau, după o minimă tratare, reintroducere pe piață”, a spus Tanczos, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
boanghinei padurile de furat si se ia de haine vechi. Si anume e suparat ca in loc de lemne iindienii baga haine pe foc. Sunt mai ieftine.
2
0
AICI , CAND SE MODIFICA ? NE TOT MIRAM DE CE SE INTAMPLA ATATEA ACCIDENTE . PENTRU CA SE MONTEAZA REPERE DEJA UZATE
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108