REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se vor construi case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament, în Constanța

Se vor construi case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament, în Constanța

Replica API 16 iulie 2019 | 21:41 334

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa au susținut o conferință de presă, marți, 16 iulie a.c., începând cu ora 14:30 în incinta Palatului Administrativ, în sala Remus Opreanu, pentru a discuta despre proiectele ce vor fi implementate în perioada imediat următoare. Cele două proiecte se referă la închiderea Complexului de Servicii Comunitare "Orizont" dar și închiderea Centrului de Plasament "Delfinul", dar Reabilitarea si Modernizarea, Dotarea imobilului situat pe Aleea Agarici, numărul 5 din municipiul Constanța, unde în prezent locuiesc copii din centrul orizont.

Proiectul „ÎNCHIDEREA COMPLEXULUI DE SERVICII COMUNITARE "ORIZONT" a fost finațat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului constă în demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanța, prin Inchiderea Complexului de Servicii Comunitare „Orizont”.

Obiectivele specifice sunt următoarele:

-construirea și dotarea a 2 Case de Tip Familial în Comuna Lumina, str. Morii nr. 79P, județul Constanța, cu o capacitate de 16 locuri fiecare, destinate copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont”;

-reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe strada Morii nr. 79J, Comuna Lumina, Județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare cu o capacitate de 30 de locuri, destinat beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate.

-reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe Aleea Agarici nr. 5, Municipiul Constanta, Județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare cu o capacitate de 70 de locuri, destinat beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate.

Valoarea totală a proiectului este de 5.652.727,50 lei, din care 3.849.479,97 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene, 588.743,99 lei reprezintă contribuția din bugetul național, 90.576,00 lei reprezintă contribuția publică proprie, iar 1.123.927,54 lei reprezintă cheltuieli neeligibile proiect.

La conferința de presă a fost prezent și primarul localității Lumina, Ioan Roman, unde urmează a se construi două case de tip familial.

”Mă bucur că fac parte din unul din aceste proiecte, le mulțumesc celor care au venit către noi și ne-au cerut sprijin și mă bucur că am găsit terenul necesar și imobilul necesar ce urmează a fi modernizat pentru ca acest proiect să devină realitate, de asemenea eu am am avut sprijin de la comunitate și consilieri. Sunt fericit pentru că beneficiari vor fi copii, care îmi sunt atât de dragi”, a spus primarul Ioan Roman.

Suprafața totală a amplasamentului este de 483.49 m, iar perioada de realizare a investiției este de 12 luni. Pachetul de servicii oferite constă în: cazare și îngrijire persoană, hrană, educare, dezvoltare abilități de viață independentă, consiliere psihosocială și suport emoțional, reintegrare familială și comunitară dar și realizarea de activități culturare.

Cel de-al doilea proiect proiectul „ÎNCHIDEREA CENTRULUI DE PLASAMENT "DELFINUL" de asemenea a fost finațat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivele urmărite:

-construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în orașul Murfatlar, strada Ion Creangă, nr.27 județul Constanța, aferente proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”

reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe str. Pandurului, Nr.120, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi aferente proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”.

Valoarea totală a proiectului este de 4.509.883,09 lei, din care 3.833.400,63 lei reprezentă contribuția Uniunii Europene, 586.284,80 lei reprezentă contribuția din bugetul național, iar 90.197,66 lei reprezintă contribuția publică proprie.

Perioada de implementare a proiectului este de 37 luni (12 octombrie 2017 – 31 octombrie 2020).

Un alt proiect care s-a adus în discuție în cadrul conferinței, în vedere de această dată, construirea a patru locuințe pentru 30 de persoanele cu dizabilități dar și un centru de zi pentru acestea. Aceste locuințe se vor construi în comuna Băneasa.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e decat un business. Construirea si dotarea noilor case de tip familial precum si reabilitarea altor centre deja existente se va face cu firme de casa ale PSD. Nu mai stiu de unde si cum sa mai scoata bani. Nimic mai simplu.
0
0
Foarte bine sa aiba si puradeii romi unde sa stea.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108