REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ședință „liniștită” a Consiliului Local Constanța. Ce spune Făgădău despre colaborarea cu PMP

Ședință „liniștită” a Consiliului Local Constanța. Ce spune Făgădău despre colaborarea cu PMP

Replica API 1 februarie 2019 | 00:59 418

O ședință a Consiliului Local Constanța „liniștită, în care au fost supuse votului proiecte importante” – astfel a caracterizat primarul Decebal Făgădău ședința ordinare care s-a desfășurat, joi, 31 ianuarie a.c.. Cum a anunțat edilul local încă de la sfârșitul anului trecut, ședința nu s-a mai desfășurat în sala „Remus Opreanu”, din cadrul clădirii unde își au sediul Primăria Constanța, Consiliul Județean și Prefectura Constanța, ci într-o altă instituție din municipiul Constanța. De data aceasta, a fost aleasă sala de conferințe și spectacole a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Deși au fost destule voci care au susținut că sala este destul de mică și i-a pus puțin în încurcătură pe consilierii locali, prin această decizie, de a organiza ședințele de Consiliu Local în alte locații, mereu, îi „ajută” pe unii consilieri să vadă cu ochii lor instituțiile din municipiu – mai ales că, în paranteză fie spus, unii nu știau nici unde este intrarea în colegiu!

După cuvântul introductiv al prof. Vasile Nicoară, directorul unității de învățământ, care s-a arătat încântat că a putut fi gazdă pentru cei 25 de consilieri locali prezenți în sală, s-a trecut la votarea celor 38 de proiecte de hotărâre supuse atenției consilierilor locali – 37 pe ordinea de zi, unul pe ordinea suplimentară.

Din totalul proiectelor, două nu au trecut de votul consilierilor locali. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea dreptului de uz și servitute în favoarea E-Distribuție Dobrogea SA asupra terenului E Distribuție Dobrogea SA asupra terenului în suprafață de 40 mp, situat în stațiunea Mamaia, zona restaurantului Aurora, în vederea realizării serviciului public de distribuție a energiei electrice.

Pe terenul respectiv se dorește amplasarea unui post de transformare PTAB, în construcțile anvelopă de beton, necesar realizării serviciului public de distribuție a energiei electrice. Din declarațiile membrilor PNL, care au votat împotrivă, amplasamentul unde se dorește investiția este situat pe spațiul verde, în plus, se află și o statuie pe acel spațiul. Lângă terenul vizat pentru proiect se află o clădire în curs de execuție ce aparține companiei S.C ZIP ESCORT S.RL., un imobil cu regim de înălțime inițial P+3E vile turistice, supraetajat cu un nivel conform Legii 50/1991.

Construcția respectivă a fost autorizată de către Primăria Municipiului Constanța în anul 2017, conform numărului 1494/16.10.2017. Consilierii PNL au justificat refuzul de a vota pentru acest proiect, sub motivul că acea investiție nu trebuie să se realizeze pe un spațiu verde.

Totodată, nu a trecut de votul consilierilor locali proiectul de hotărâre privind completarea documentației anexă la HCL numărul 145/2009 privind aprobarea PUZ- construire imobil S+D+P+M+4-6E+T- locuințe și spații comerciale."

Terenul pe care se dorește construirea blocului este situat pe strada General Manu, numărul 60, cu o suprafață de 274.34 mp și se află în proprietatea S.C. Rezkozan Impex S.R.L. În cadrul ședinței, consilierul Romeo Rezeanu a luat cuvântul și și-a exprimat părerea vis-a-vis de astfel de investiții. Pe respectivul amplasament se intenționează a se ridica un bloc de 6 etaje pe un spațiu de aproximativ 274 mp, zona din centrul orașului fiind una foarte aglomerată.

„Stimați colegi, următoarele două proiecte presupune consrucția unor P+1 pe 200 și ceva de metri, aici se dorește un P+6 pe aceeași suprafață în centrul orașuli, știți bine cum stau acum mașinile pe străzile din centru, una peste alta, v-aș ruga frumos din respect pentru cetățenii acestui oraș, astfel de proiecte să nu le mai votăm niciodată.”, a ținut să sublinieze consilierul.

Prezent la ședință, Sorin Belu, reprezentantul ONG-ului Baricada Verde, a luat cuvântul și a declarat că a primit răspuns la o adresă transmisă Primăriei Constanța cu privire la linia de maxi taxi. "Primăria nu a prelungit avizele pentru maxi taxi. Cum se pregătește CT Bus, dar se închid ochii la concurența neloială?", spune Belu, reefritor la proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 384/2018 privind aprobarea reorganizării Regiei Autonome Transport în Comun Constanța prin transformare în societate pe acțiuni cu denumirea „CT BUS SA”;

Făgădău: „Am o colaborare cu PMP de care sunt mulțumit”

Au fost aprobate, în schimb, proiecte importante, după cum a subliniat primarul Decebal Făgădău: proiectul de hotărâre privind mărirea gigacaloriei, cel privind închirierea a trei locuințee pentru victimele și agresorii violenței în familie – fiind obligația administrației locale să asigure domiciliu atât pentru victime, cât și pentru agresori, până la soluționarea situației juridice a acestora, actualizarea unui proiect privind realizarea a trei imobile ANL în cartierul Palazu Mare, adăugarea unor clarificări în proiectul privind achiziționarea de autobuze electrice, reabilitarea cantinei Liceului „Dimitrie Leonida” și a Muzeului de Artă Populară Constanța, singura instituție de cultură aflată în administrarea municipalității.

În ceea ce privește proiectul privind desemnarea reprezentantului Municipiului Constanța în Adunarea generală a acționarilor societății RAJA SA, Teodor Patrichi a fost desemnat reprezentant în AGA. Iar Mihai Petre și Oana Dobre au fost desemnați membri provizorii în Consiliul de administrație al SC Ecosal SRL Constanța.

Faptul că la unele proiecte consilierii PMP au ales să se abțină în timp ce PNL a votat împotrivă – după ce, în urmă cu câteva zile, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz a confirmat că la nivelul municipiului Constanța se încearcă o colaborare cu PNL – nu l-a neliniștit pe primarul Decebal Făgădău. Acesta a precizat că „nu este prima dată când consilierii PMP se abțin”. El a afirmat: „Am o colaborare cu PMP de care sunt mulțumit. Probabil și-au dat seama că multe dintre proiecte au legătură cu solicitări ale constănțenilor. Avem o colaborare cu PMP la Constanța, de care sunt mulțumit, și dincolo de discuțiile politice, pe mine mă interesează mai mult partea administrativă. Nu au existat proiecte care să fie blocate, amânate, ignorate doar pentru că domnul Palaz conduce organizația PMP. Ba chiar vă pot spune că într-o discuție privată am lămurit problema trecerilor de pietoni într-un mod coerent. Nu trebuie să ne prostim, suntem oameni serioși, am discutat coerent. Au renunțat la proiect nu pentru că nu ar fi dat bine politic, ci pentru că s-au convins că nu este nevoie de o decizie politică”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

F.B., L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
colaborarea cu pmp e ca apa de la robinet: nici nu te vindeca, da' nici nu-ti face bine.
0
1
bv GIGI......
1
2
Fagadau REPETENTULE si la propriu si la figurat.Ai stat 9 ani la facultate dobitocule
8
3
de la 1 mai va fac gigacaloria 450 fraierilor. eu am gaze
1
2
Cine dracului e ala din poza? Constanta NU a avut si nu are primar!
6
2
Multumim primariei ptr grija pe care ne.o poarta si ne mareste gigacaloria !--Vedem ca o ducem f bine in regimul Psd a crescut nivelul de trai !--Sa va fie rusine --Adio votul nostru ptr primar --
9
1
La ce dracu maresti ggcal?sa tii putorile in HC?lasa-ne sa ne punem gaze,idiotule,cum ai&tu acasa,desfiinteaza cet si radet,muta cacatul ala de HC in Palas,pune politia pe imputitii astia care lasa gunoaie peste tot,pe aia de vand tigari in piete,atrage investitori,nu tiganime cu case gratis.Iar romanii sa se duca sa il traga de par pe jegos,ca mareste ggcal,apa asa dupa cum ii vine,ce stati ca fraierii&acceptati tot ce vine de la el?pune camere pe strazi&scapi de spaga politaiului,control pe ratc pe la sofer,fa ceva ptr Mamaia,ca de acolo vin vara banii,curata plajele&buticurile,mizeriile
10
1
odata de idiotul asta de fagadau.
16
4
Marire pretului la gigacalorie e in interesul constantenilor? PSD egal PMP. Frumos va sta.
12
1
Replica nu v-ati saturay de pupincurism?
9
2
normal ca au picat doar 2 proiecte, daca limbricii de Rezeanu si Caliminte de la Constanta Altfel au votat cot la cot cu PSD si ne-au marit noua Gicacaloria. Nea Chitac parca erai impotriva PSD. doar vrajeli in politica constanteana. Toti va pupati pe gura pe la spate si in fata noastra va scuipati de show. Rusine sa va fie!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108