REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Șefii BTT Costinești cer prelungirea mandatelor în CA!

Șefii BTT Costinești cer prelungirea mandatelor în CA!

Replica API 24 februarie 2022 | 13:42 1658

Mandatele membrilor Consiliului de Administrație al BTT Costinești, instituție aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, ajung la final, pe 8 martie. Se cere prelungirea acestora cu încă două luni, însă rămâne de văzut dacă se și votează în AGA., ce se va întruni pe 14 martie.

Marius Dragu

Actuala ”formație” din CA al BTT Costinești este bătută în cuie de ani de zile. Pe la Minister Tineretului și Sportului s-au tot plimbat miniștri, însă niciunul nu s-a arătat interesat de o schimbare în conducerea instituției cu sediul în Costinești. Deși, situația financiară nu este deloc roz. Mandatele membrilor vor expira pe 8 martie, însă Consiliul de Administrație a convocat AGA pentru 14 martie, în vederea aprobării prelungirii mandatelor cu 2 luni.

Membrii CA sunt: Ivănescu Liviu , președintele Consiliului de Administratie ; Dragu Marius Alexandru, soțul Ancăi Dragu, fosta șefă a Senatului, Hancia Nicoleta, Lukács László și Popescu Alexandru.

Dragu nu l-a mai vrut pe Ivănescu președintele CA

De altfel, la finele anului trecut membrii CA au votat pentru menținerea lui Ivănescu pe funcția de conducere. Cui toții au fost de acord, mai puțin Dragu, care ar fi vrut-o pe Nicoleta Hancia președinte.

Societatea deținută de Ministerul Tineretului și Sportului a avut, anul trecut, cifra de afaceri de 3, 3 milioane de lei, mai mică decât anul anterior, profitul pe minus, și datorii de 5,3 milioane de lei. Anul trecut a avut active circulante de 1 928 727 lei, față de 6 508 773 lei, cât au fost în 2016.

Istoricul unui jaf românesc

Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a UTC. Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate. Fie că sunt vândute la preţuri de nimic, fie închiriate cu 50 de cenţi metrul pătrat sau ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, de uriaşa avere BTT s-a ales praful. Azi, compania mai are un singur hotel funcţional, Forum, în Costineşti.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nasta,hotul hotilor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108