REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şeful Cultului Musulman din România, vizitat de Rabinul Cultului Mozaic

Şeful Cultului Musulman din România, vizitat de Rabinul Cultului Mozaic

Replica API 19 mai 2016 | 11:13 219

La Constanţa

La Constanţa

Muftiul Iusuf Muurat şi Rafale Schaffer

Întâlnire inedită la Constanţa, între şeful Cultului Musulman al României, Muftiul Iusuf Muurat, şi Rabinul Cultului Mozaic din România, Rafale Schaffer. Discuţiile dintre cei doi, la care a participat şi Sorin Lucian Ionescu, au avut loc, ieri, la sediul Muftiatului din Constanţa. „Am decis să îl vizitez pe distinsul meu coleg pentru a sta de vorbă. Am discutat despre problemele comunităţilor noastre, care sunt foarte asemănătoare.

Am vorbit despre problemele de patrimoniu şi ce putem face pentru el”, a spus rabinul Rafael Schaffer. Totodată, rabinul a discutat şi despre problema Sinagogii din Constanţa, care este în paragină. Acesta a menţionat că preferă să îşi amintească Sinagoga aşa cum o ştia când era copil şi nu cum arată acum. Și șeful Cultului Musulman, muftiul Iusuf Muurat, s-a arătat îngrijorat de faptul că ceea ce trebuia să fie un templu a fost dat uitării. ”Relațiile noastre nu sunt doar diplomatice și politice, ci sunt relații de frățietate. I-am explicat rabinului despre comunitățile noastre, despre școlile teologice pe care le-am avut pe aceste meleagruri și suntem alături de comunitatea evreiască în marele proiect pe care îl are – reabilitarea cât mai urgentă a sinagogii. Sperăm ca după alegerile locale, administrația publică locală să se implice mai mult în reabilitarea sinagogii și a moscheii”, a spus muftiul.

De trei ani şi jumătate, conducătorul religios al comunităţii ebraice din România este rabinul Rafael Schaffer. A plecat în Israel, împreună cu familia, în urmă cu peste patru decenii. S-a născut la Arad, iar oraşul a fost determinant în formarea sa şi i-a marcat în mare măsură drumul în viaţă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108