REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Senat: Semnificaţia împlinirii a 10 ani de Parteneriat strategic România-SUA, marcată în întâlnirea Corlăţean-Muniz

Senat: Semnificaţia împlinirii a 10 ani de Parteneriat strategic România-SUA, marcată în întâlnirea Corlăţean-Muniz

Replica API 18 martie 2021 | 00:00 1024

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean (PSD), l-a primit miercuri pe însărcinatul cu afaceri a.i. al Statelor Unite ale Americii în România, David Muniz, întâlnire în care fost evidenţiată importanţa şi semnificaţia aniversării în 2021 a 10 ani de la semnarea Declaraţiei comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre cele două ţări.

Sursa foto: www.senat.ro

Corlăţean a menţionat abordarea bipartizană constantă de-a lungul acestor ani din politica românească cu privire la importanţa strategică a Parteneriatului România-SUA, calificat constant în toate programele alternative de guvernare de la Bucureşti drept unul din cei trei piloni majori pentru politica externă românească (Parteneriatul România-SUA, apartenenţa la UE şi dimensiunea de securitate care rezultă din calitatea de membru NATO).

Potrivit unui comunicat al Senatului, cei doi oficiali au abordat teme din relaţia bilaterală în plan politic, cooperarea în domeniul securităţii naţionale, teme economice, cooperarea nucleară civilă şi implementarea Acordului interguvernamental semnat anterior în acest domeniu etc.

Corlăţean a solicitat sprijinul autorităţilor americane pentru realizarea unei agende de contacte politice în cursul anului 2021 la nivelul Parlamentului României şi respectiv Congresului SUA, în cadrul cărora va putea fi susţinut politic şi interesul legitim al României de includere în Programul Visa Waiver.

De asemenea, cei doi oficiali au analizat evoluţiile de securitate din Flancul Estic al Alianţei şi din spaţiul lărgit al Mării Negre şi au abordat teme privind Parteneriatul Strategic între NATO şi UE şi evoluţiile conceptelor strategice din cadrul celor două organizaţii, a căror finalitate ar trebui să conducă la obiectivul unei Alianţe puternice şi al unei Uniuni Europene eficiente, care să evite crearea de duplicări sau competiţii, se menţionează în comunicat, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
americanii ne iau banii pe autostrazi si nu le construiesc, ne iau 2 miliarde de dolari pt rachete facute in anii 60 si ne tin ca pe ultimii oameni cu vize, daca vrei sa calatoresti in SUA. Parteneriat bun numai pt ei
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108