REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Senatorul ALDE Ion Popa: 'Am vorbit cu Felix Stroe, să reparăm ce se mai poate repara, pe ultima sută de metri!'

Senatorul ALDE Ion Popa: 'Am vorbit cu Felix Stroe, să reparăm ce se mai poate repara, pe ultima sută de metri!'

Replica API 1 august 2019 | 00:00 337

Relația PSD – ALDE, în suferință cronică la Constanța

Relația PSD – ALDE, în suferință cronică la Constanța

Cei doi consilieri județeni ALDE care au votat împotriva înființării Comisiei de Repartizare Transparentă a Alocărilor Bugetare, în ședința de marți, 30 iulie a.c. a Consiliului Județean Constanța sunt băgați în ședință la ALDE Constanța. Președintele organizației județene, senatorul Ion Popa, a subliniat faptul că se impune sancționarea acestora, dar nu va propune excluderea lor, considerând că este o măsură cam dură! Pe de altă parte, în ceea ce privește relația PSD – ALDE, senatorul Ion Popa a precizat că a purtat discuții cu Felix Stroe, președintele PSD Constanța, „să reparăm ce se mai poate repara, pe ultima sută de metri”.

În urma ședinței Consiliului Județean Constanța de marți, 30 iulie a.c., consilierii județeni ALDE au fost chemați la partid să dea explicații. Consilierii Steluța Lebidov și Marcel Savlovchi vor trebui să explice în fața Biroului Județean ALDE de ce au nesocotit o solicitare a președintelui organizației de partid, a precizat senatorul Ion Popa, președintele ALDE Constanța, într-o conferință de presă care a avut loc miercuri, 31 iulie a.c.. Drept pentru care, în cadrul biroului se va discuta pe marginea sancționării celor doi, dar, așa cum a ținut să sublinieze, senatorul Ion Popa a arătat că nu va propune excluderea lor din partid.

„Eu le-am cerut să voteze „pentru” înființarea respectivei comisii, consider că este bine să existe o transparență și un control al acestor sume de bani. Până la urmă, vorbim de bani publici și e bine să existe o transparență a acestor bani publici. Și de aceea, am cerut să se dea un vot pentru înființarea acestei comisii. Nu am nicio înțelegere cu niciun partid politic, pe acest subiect, pentru că nu avem ce înțelegere să facem în privința înființării unei comisii care vizează transparentizarea alocărilor bugetare de la Consiliul Județean Constanța.

Nu sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat în ședința de Consiliu Județean Constanța și nici de votul pe care l-au dat cei doi colegi consilieri județeni. Pentru că alocările nu s-au făcut conform legii și algoritmului. Consider că a fost o alocare discreționară, iar un exemplu care îl cunosc foarte bine vizează Primăria Hârșova. Primăria Hârșova a primit aproape jumătate din suma pe care trebuia să o primească, conform legii, conform algoritmului și conform unor cutume care se practică în Consiliul Județean.

De asemenea, sunt nemulțumit de faptul că cei doi consilieri ALDE au votat împotriva înființării acelei comisii pentru transparență, care nu era înființată împotriva unui partid politic sau împotriva președintelui CJC. Ci, acea comisie avea tocmai rolul de a verifica și a de aproba aceste alocări bugetare, pentru a nu exista discuții ulterior. Înțeleg că a mai funcționat. Din acea comisie trebuiau să facă parte membri ai tuturor partidelor politice. Nu înțeleg încrâncenarea președintelui CJC de a nu se înființa acea comisie. Intuiesc cam care ar fi substratul. Prin urmare, astăzi vom avea o ședință de Birou Județean și vom discuta, vom dezbate, vom lua hotărâri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în ședința CJC.

Explicația votului lor o vom primi diseară la ședință. Am vorbit cu ei, am vorbit ieri și la telefon cu ei și înainte de ședință și după ședință, sigur că partea care ține de votul pe care l-au dat pentru repartizarea sumelor defalcate este o chestiune, votul dat pentru înființarea acelei comisii este o altă chestiune. Dacă la votul pentru alocarea pe fonduri. Este dificil de explicat de ce votezi împotrivă, chiar dacă sumele nu erau cele care ieșeau din calcule. Dar la votul pentru înființarea comisiei sunt extrem de supărat.

Sper să nu se ajungă la măsuri foarte drastice, adică excludere din partid, nu de alta dar ținând cont de faptul că am o mare încredere în instituțiile din județul Constanța, atât în cele din sistemul public, cât și cele din justiție. Nu voi cere excluderea lor. Statutul prevede mai multe tipuri de sancțiuni, cea mai gravă este excluderea. Dar mai sunt suspendare, mustrări, în funcție de gravitate. Atitudinea mea este fermă și intrasigentă. Îi vom asculta, vedem despre ce a fost vorba, luăm o hotărâre”, a afirmat senatorul Ion Popa.

În acest context, acesta a reamintit și de faptul că Daniel Learciu, exclus din partid de mai bine de un an, este în continuare membru al Consiliului Județean Constanța, ba mai mult, ocupă și funcția de vicepreședinte.

„Ce speranțe să mai avem că în țara aceasta dreptatea va fi făcută vreodată? Nu mai este membru ALDE de un an de zile și cu complicitățile între instituții și oameni, acel individ este în continuare pe funcția pe care nu ar mai trebui să fie, de un an de zile. Cât va mai dura... cât vor domnii și doamnele implicați în acest caz... Este revoltător! Tocmai acei oameni care ar trebui să ne facă pe noi, cetățenii de rând, să trăim liniștiți că nu se vor produce nedreptăți.

„La Constanța, între PSD și ALDE nu este o relație conflictuală”

În acest context, în care doi consilieri județeni ALDE urmează să fie trași la răspundere pentru că au votat, în cadrul CJC, alături de colegii PSD, se ridică semne de întrebare cu privire la relația pe care cele două partide o au la nivelul Constanței. Senatorul Ion Popa a arătat că, la nivelul județului de la malul mării, relația PSD – ALDE nu este tocmai bună, dar nu este nici conflictuală!

„Așa cum știți, eu de mult timp am spus că în județul Constanța, relația ALDE – PSD nu este bună. Pentru că a pornit prost, și vă spune unul care a trecut de multe ori prin astfel de situații. Nu așa se pornește într-o alianță, nu așa se construiește o colaborare la nivel județean. Mie mi-a fost greu să fac ceea ce nu s-a făcut în trei ani de zile, de când există o alianță. O colaborare care nu funcționează aproape de loc, nici la nivel de CJC, nici la nivel de consilii locale, sunt o grămadă de probleme prin teritoriu. Și ieri am discutat cu președintele CJC, încercând să îl conving să respecte acea formulă de repartizare a sumelor. De asemenea, am vorbit și cred că suntem pe drumul pe bun, cu Felix Stroe, președintele PSD Constanța, să reparăm ce se mai poate repara pe ultima sută de metri.

Am ridicat această problemă și premierului Dăncilă. În Constanța, între PSD și ALDE nu este o situație conflictuală. Dar dacă aceste nemulțumiri, care sunt ale colegilor din teritoriu, continuă, există riscul să pornească un tăvălug și să apare repercusiuni la nivel național. Teama mea este că, dacă aceste lucruri nu sunt rezolvate la nivel județean, s-ar putea ajunge ca la nivel național să degenereze situația și să se ajungă la aspecte pe care nu le dorim. Pentru că am demonstrat în acești ani că suntem parteneri onești și chiar dacă ne-am dat seama că, pe alocuri, au fost oameni care nu s-au ținut de cuvânt, noi am mers înainte și am susținut guvernarea”, a afirmat senatorul Ion Popa.

„Politiciani ticăloși și cinici care calcă pe cadavre pentru scopuri politice”

În altă ordine de idei, senatorul Ion Popa s-a arătat indignat de faptul că numeroși politicieni au folosit tragedia de la Caracal pentru a-și face capital politic.

„Politicieni ticăloși și cinici, care sunt în stare să calce pe cadavre pentru a își atinge scopuri politice. Nu îi nominalizez, pentru că mi-ar trebui foarte mult timp. Din păcate, nu sunt puțini. Până la urmă, vorbim despre tragedii. și primul lucru pe care trebuiau să îl facă, toți ticăloșii aceștia, era să se gândească să spună câteva cuvinte către familii. Sau să se gândească la fetițele respective și la familiile lor, să existe un gram de compasiune, de empatie. Spun cu tristețe că am remarcat lucrul acesta. Nu am să fac o analiză a instituțiilor statului este evident că au greșit și că trebuie să plătească. Dar cred că trebuia ca în momentele acestea să nu mai exploatăm politic absolut tot. Abia după ce ne gândeam la fetițe și ne rugam pentru sufletele lor, abia după aceea trebuia să ne gândim la bestie să își primească pedeapsa pe care o merită și abia apoi să vedem unde și cine a greșit.

ALDE a propus încă de la început înființarea unui grup de lucru interministerial care să identifice sincopele și să găsească soluții. Parlamentarii ALDE și conducerea ALDE sunt dispuși să vină, oricând, în această perioadă, într-o sesiune extraordinară, care dă posibilitatea Guvernului de a adopta o ordonanță de urgență pentru a reglementa deficiențele sesizate în acest caz. Și aici era vorba desrpre câteva modificări la 112 etc”, a mai precizat senatorul Ion Popa.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: PNL şi PMP, înfrângere în Consiliul Judeţean. Consilierii ALDE riscă să fie excluşi din partid după ce au votat alături de PSD

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai vrut sa spui ca. sa furam ce se mai poate.
1
0
e si ce a mai ramas de ciordit caci altfel d-nul porc de stroe a furat si apa pura din aqviferul prebalcanic veche de 23000 de ani si a inlocuit-o cu apa maloasa a dunarii
3
1
Pa cine m-ai intereseaza minciunile astora? Cu ce se ocupa, de fapt, nenea asta?!
6
1
la munca de carpeala sa le dam salarii de carpeala .
5
0
Cine e mumia asta ce a facut la viata lui?
9
0
Lingai ordi ari
8
0
am ocazia ii dau muie cu cacat hotului porc stroe !!!
9
0
Sa auzi pe cineva din ALDE, haznaua politicii autohtone, vorbind de ticalosie este chiar hilar.
11
0
Alde face ce spune stroe daca a zis so pe Tutuianu , asta a facut. O tiganie, o lupta a lui Stroe cu presedintele cj total inutila. Utila pentru stroe, o zica lumea de el ce bine distrugea.
13
1
De ce sa se formeze o alta comisie, cand exista deja una??? Si de ce sa sanctionati niste oameni care au votat in folosul cetatenilor??? Nu prea miroase a bine mai Popa...
10
1
Cine e popa asta???
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108