REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ȘOFERUL DROGAT, OPRIT cu FOCURI de ARMĂ, a fost CONDAMNAT! VIDEO

ȘOFERUL DROGAT, OPRIT cu FOCURI de ARMĂ, a fost CONDAMNAT! VIDEO

Replica API 13 decembrie 2021 | 23:06 3211

Apostol Ion Enache, din Murfatlar, are 37 de ani și este o cunoștință veche a oamenilor legii. Acesta a fost protagonistul unor scene desprinse parcă din filmele de acțiune, după ce, aflat la volan, a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Întrucât nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor, aceștia au plecat în urmărirea sa. Pentru a opri autoturismul, oamenii legii au tras 8 focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția anvelopelor, reușind, într-un final, să-l prindă. Prin sentința din 9 decembrie a Judecătoriei Constanța, bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Menționăm că bărbatul consumase băuturi alcoolice și era drogat cu cocaină. Sentința nu este definitivă.

Apostol Ion Enache

Cum s-au petrecut faptele

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au efectuat, sâmbătă dimineață, în jurul orei 07.40, semnal regulamentar de oprire unui conducător auto care se deplasa în municipiu. Întrucât acesta nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor, refuzând să oprească, polițiștii au plecat în urmărirea sa. Pentru a opri autoturismul, polițiștii rutieri au tras 8 focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția anvelopelor. După imobilizarea autovehiculului, cei doi ocupanți au încercat să fugă, polițiștii reușind să-i prindă în scurt timp și să stabilească identitatea acestora: la volan se afla un Apostol Ion Enache, de 37 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0.46 mg/l în aerul expirat), acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. El se afla sub măsura controlului judiciar, pentru furt calificat și conducere fără permis, fapte săvârșite în luna iunie 2021 Ulterior, s-a dovedit că bărbatul se drogase cu cocaină.

În 2013 a fost arestat, după ce a spart 15 mașini într-o singură noapte

Împreună cu frații săi, Apostol Ion Enache a spart mai multe mașini în 2013, într-o singură noapte, după ce au ieșit de la discotecă. Nu au putut să fure nici un autoturism, dar, cum nu puteau încheia noaptea de "distracţie" atât de repede, cei şase s-au pus pe furat. Au luat tot ce le-a picat în mână, de la CD-uri, casetofoane, termosuri de cafea şi până la sticle, pe care le-au triat după bunul plac, iar ce nu le era de folos, a fost aruncat pe drum, la întâmplare. A doua zi, poliţiştii s-au trezit asaltaţi de sesizări telefonice, prin care locuitori din Murfatlar reclamau că autoturismele le-au fost vandalizate, li s-au spart geamurile, le-au fost forţate portierele şi le-au dispărut bunuri. Cu ajutorul martorilor, dar şi cu imaginile înregistrate de nişte camere de supraveghere din zonă, oamenii legii au reuşit să dea de urma făptaşilor, organizând în dimineaţa de marţi, 26 februarie, o percheziţie domiciliară. Acolo au fost găsiţi hoţomanii, fiind vorba despre Enache Ion Apostol, de 27 de ani, la acea dată, Costel Cercel, de 22 de ani şi concubinele acestora. Ceilalţi doi, un alt bărbat şi concubina, nu au fost găsiţi, rudele declarând că sunt plecaţi din localitate.

Ce a spus instanța

La stabilirea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au avut în vedere faptul că inculpatul a condus un autoturism pe drumuri publice, fiind sub influența alcoolului și drogurilor, fără a avea permis de conducere. A fost necesară efectuarea de focuri de armă, de avertizare, pentru a îl determina să oprească autoturismul. Inculpatul a recunoscut faptele săvârșite pe tot parcursul procesului, de la momentul depistării.

Citește și CINE este INDIVIDUL DROGAT care a fost OPRIT în TRAFIC, cu FOCURI de ARMĂ, de către POLIȚIȘTI

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judecatori aia comunisti numai dupa ce il vedea pe asta cum arata ii dadeau 7 ani.
8
0
nu puteati ma sa-i trageti in cap?
7
0
Fostu prefect era beat, a omorat pe cineva si a luat cu suspendare. Unde este justitia?
6
5
Cine plm mai e si drogalau" asta?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468