REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sorina Pintea a preluat mandatul președinției rotative a Consiliului UE

Sorina Pintea a preluat mandatul președinției rotative a Consiliului UE

Replica API 10 decembrie 2018 | 00:47 335

Vineri, 7 decembrie a.c., Sorin Pintea, ministrul Sănătății a preluat de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein mandatul președinției rotative a Consiliului UE.

„Începând cu 1 ianuarie 2019 vom avea responsabilitatea coordonării uneia dintre cele mai importante instituții, Consiliul Uniunii Europene (EPSCO). Pe domeniul Sănătății suntem pregătiți să acționăm onest și neutru pentru dezvoltarea și consolidarea proiectului european”, a declarat Pintea.

De asemenea, Președinția României pe domeniul Sănătății cuprinde 5 teme importante și prioritare, care se referă la: rezistența antimicrobiană, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UR, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală, eHealth.

Prima temă, rezistența antimicorbiană (AMR) dar și infecțiile asocialte reprezintă o temă extrem de importantă pentru statele membre, în condițiile în care în regiunea UE se înregistrează o creștere a rezistenței antimicrobiene datorată utilizării iraționale a medicamentelor antibiotice, iar la București se va organiza o conferință ministerială pe această temă, iar în urma rezultatelor și concluziilor, se cva elabora un Proiect de Concluzii și se va negocia cu cele 28 de state membre UE.

Vaccinarea populației, un alt subiect de maximă importanță, deoarece, vaccinarea populației este în scădere, iar România va depune eforturi majore pentru a facilita schimbul de informații și bune practici privind programele de vaccinare în Europa. Se vor identifica soluții pentru creșterea ratelor de vaccinare și o bună aprovizionare cu vaccinuri în cadrul unui atelier organizat la Cluj-Napoca.

Accesul la medicamente, este un subiect ce va inclus pe agenda Reuniunii informale a miniștrilor sănătății, programat în luna aprilie 2019, la București, se va discuta și tema privind tratarea afecțiunilor date de infectarea cu virus hepatic C.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da da da ii rezolva cum sa nu. ii suge un pic si ii termina repejor.nemernicaaa
3
0
Bai mosule, Sorina noastra e unsa cu toate alifiile, ii rezolva pe mosnegii de la UE si totul va fi bine.
2
2
Sper sa nu-i supuneti si pe ei la acelasi tratament de care avem noi parte- adica lipsa tratamentuli, lipsa spitalelor, si lipsurile sunt singurele asigurate de guvernanti desi nu au fost trecute in programul de guvernare
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108