REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Specialiștii ISU dau de PĂMÂNT cu Lucian Bode după TRAGEDIA de la Constanța

Specialiștii ISU dau de PĂMÂNT cu Lucian Bode după TRAGEDIA de la Constanța

Replica API 20 februarie 2021 | 22:12 2284

Specialiștii ISU susțin că saltelele pneumatice au o eficacitate scăzută în timpul misiunilor din cauza dimensiunilor mari care nu permit amplasarea lor lângă clădirile înalte. Discuțiile au apărut după cazul de la Constanța în urma căruia pompierii au fost acuzați că nu au astfel de echipamente.

ISU „Dunărea” din Brăila are o saltea pneumatică pe care nu a folosit-o niciodată. Aceasta a fost cumpărată în urmă cu un an și nu a fost utilizată nici măcar pentru antrenamentul pompierilor deoarece exercițiile au fost suspendate pe perioada pandemiei. Ca urmare, pompierii au aflat cum se folosește salteau din cărți și din pregătirile făcute în unitate.

„Exerciții nu s-au făcut din cauza pandemiei. Noi știm, conform cărții tehnice, că salteaua se umflă într-o perioadă cuprinsă între 80 și 120 secunde. Tot în fișa tehnică scrie că între două folosiri trebuie să treacă 20 de secunde. Nu poate fi folosită de mai mulți oameni în același timp și este manevrată de patru pompieri”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ștefan Stoian.

Salteaua are o lungime de 8,5 metri, o lățime de 6 metri și o înălțime de 2,5 metri. Din cauza dimensiunii, salteaua nu poate fi folosită în majoritatea misiunilor la care sunt chemați pompierii

„Are o eficacitate scăzută în cadrul misiunilor. Practic, nu prea sunt locuri în care poate fi folosită. Toate blocurile au în jurul lor gard, gard viu, copaci. Nu este spațiu ca să o desfășori. În străinătate se renunță la aceste saltele. În America, de exemplu, folosesc un fel de trambuline pentru astfel de situații”, a explicat reprezentantul ISU Galați, Eugen Chiriță.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că în România nu există decât patru saltele pneumatice pentru misiunile pompierilor. El a anunțat că le va solicita inspectoratelor județene să achiziționeze astfel de echipamente care costă aproximativ 40.000 de euro, bucata.

Declarația ministrului a fost făcută după tragedia de la Constanța în care o femeie a căzut de la etajul 6, dintr-un apartament în care izbucnise un incendiu. Pompierii care au intervenit la fața locului nu aveau saltea pneumatică, iar autoscara a venit după ce femeia căzuse de la balcon, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema nu se pune asa. Majoritatea incendiilor se produc din cauze stupide. Problema este cum pot fi salvati oamenii din aceste situatii. Se dau toti pe aici cu capul de pereti referitor la saltele. Bun, nu pot fi prea mult folosite din cauzele prezentate, dar o autoscara era musai sa existe. Astfel, primul echipaj ar fi putut innabusi imediat focul iar doamna salvata.
0
0
Daca erau specialisti, nu se mai intamplau atatea in timpul "specializarii" lor.
0
0
ba, cat de prosti pot fi astia, greu imi vine sa cred. pai sa va fut in gat de inapti, in 2021 sa vorbesti de echipamente ca se manevreaza greu si ca are eficacitate scazuta?!?! pai in tarile civilizate cum mortii vostri functioneaza?!?! cereti ba oferte pe piata ca progresul tehnologic nu a ramas cu voi in perioada comunista, a avansat de mult. inaptilor!
1
0
ba isu ,mai bine va luati tobogane si castele gonflabile.Aveti grija sa le spuneti la aia care sar din apt in flacari sa.si scoata pantofiica sa numle gaureasca! incompetentilor! iamsouneti cum e cind arde cite un cotet botezat pensiune si va plingeti ca nu outetu baga speciala pe strada,ca nu aveti apa.cine a dat aviz constructiempe spaga nu voi??ati uitat?fraierilor!
1
1
Este adevarat ca trebuie sa fim exigenti in situatiile de viata si de moarte, dar sa punem vina pe lipsa saltelelor care practic nu puteau fi instalate din motive de spatiu timp, arata ca suntem mai mult decat carcotasi. Poate exista posibilitatea sa intervina mai bine si mai eficient dar asta cu salteaua e prea de tot. Putea sa sara pe alt geam decat unde era salteaua montata dupa timpul in care se instaleaza sau speculatii pot fi nesfarsite.
6
0
specialistii lui peste se dau cu curul de pamant ca si in cazul colectivului
5
2
Ar trebui dati afara toti de la ISU si angajati "specialistii" care comenteaza peste tot despre saltele, scari, timp de actiune si alte lucruri "usoare" pentru toata lumea. De o societate inflamata cum e in romanica beneficiaza altii numai noi nu. Ce ar fi daca specialistii care tot comenteaza s-ar documenta? Ar vedea ca treburile stau cam altfel. Dar pompierii acum sunt tinta furiei pentru comportamentul lor pe la controale. Amenzi, pretentii, ingamfare si chiar lipsa de logica. Le-a venit randul. Poate devin mai umani si logici cand iau contact cu oamenii. Poate nu mai au un plan de amenzi.
6
1
femeia a murit DE PROASTA !!!! asta dincolo de ideea ca despre morti numai de bine. Avea lumanari si candele multe aprinse in casa - de unde si focul. Sotul a iesit, ea s-a INTORS DUPA LAPTOP, si cate secunde dureaza ??!!!. A vrut tot asa sa iasa pe geam cu laptopul, pt cine a urmarit filmarea. Domnul da, dar nu pune in traista - nu aa avut creier. O dobitoaca mai putin pe lume
5
7
Esti liber dtpdv...out bode
0
0
Specialisti ISU: Exista saltele pneumatice de mai mai multe dimensiuni. Ati gasit cheia motorului de la barca de interventie. Lacul Siutghiol, Decembrie 2014...
10
0
ba sindicalistii plm..lasati textele.sa iesiti sa cereti bani mereu stiti.sa gasiti scuze stiti.ba burtosilor cine trebuia sa va repare masina aia care sta de 2 ani stricata?? ra ti ai dracu de trantori
10
1
Pai daca Bode a fost prost si nu a trimis corpul de control al ministrului sa vada cum au fost cheltuiti bani de"specialisti I.S.U."inclusiv cheltuiile cu personal acum il iau astia cu eficianta saltelelor cu toate ca o femeie a murit din cauza lor,adica cu toate ca"specialisti"astia sunt vinovati tot ei il acuza pe min.de interne pentru ca este un prost si nu a luat masuri contra lor,despre o munstrare de constiinta fata de femeia aia moarta nici vorba,astia de la ISU nu au asa ceva.
17
0
Dau de pamant sa salveze onoarea conducatorului suprem..lasati..
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272