REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SPIT, de pe SULMONA, se va MUTA din CASA lui Valentin IONESCU în Tomis MALL

SPIT, de pe SULMONA, se va MUTA din CASA lui Valentin IONESCU în Tomis MALL

Replica API 11 noiembrie 2021 | 00:30 7255

Așa cum Replica a relatat în repetate rânduri, Primăria Constanța plătește chirii de 800.000 de euro, lunar, unor diverși ce au avut legături puternice cu fosta conducere social democrată. Fie că vorbim de patronii de la City Park, de familia Beciu, fostul consilier local Dănuț Moisoiu sau fostul consilier județean Constantin Florian, continuând cu condamnatul din dosarul Retrocedărilor, Valentin Ionescu, cu Sorin Strutinsky, chiar și Ionuț Barbu, ultimii trei fiind, pe rând, proprietari ai clădirii de pe Sulmona, unde funcționează sediul SPIT. Iată că actul, adică contractul pe care Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța îl are pentru sediul din strada Sulmonei expiră pe 31 decembrie 2021 și se pare că acesta nu va mai fi reînnoit. Astfel, Agenția fiscală nr 3 își relochează serviciile în Tomis Mall iar restul serviciilor care funcționau pe Sulmona se vor redistribui între sediile existente pentru a reduce costurile. Sediul nou se va deschide la începutul anului 2022. Chiria pe care SPIT o plătește către S.C. Euro Antreprenor S.R.L., fondată de Strutinsky și Ionescu, este de aproape 60.000 de lei lunar.

Centrul Eliberare Pașapoarte Tomis Mall

Relocare în Tomis Mall

Primăria Constanța pregătește un nous pațiu pentru Agenți Fiscală nr 3, care fuuncționează, în prezent, pe strada Sulmona. De la anul, serviciul s emută în City Mall.

”Mutăm agenția fiscală de pe Sulmona în Tomis Mall. Așa cum ziceam, renunțam la acel spațiu”, ne-a declarat Florin Cocargeanu, viceprimarul USR al Constanței.

Cine deține spațiul de pe Sulmonei

Din iunie 2019, S.C. Euro Antreprenor S.R.L. este noul proprietar al clădirii de pe strada Sulmonei unde funcționează SPIT. Firma din Capitală are ca unic asociat persoană fizică pe Maria Sonia Lazăr (10%), care îi este și administrator, și ca asociați persoane juridice pe Fundația Filantropică Iorgu Ionescu Benești (50%) și Fundația Domeniul Otetelișanu (40%). Beneficiar real este Ionescu Valentin Gheorghe. Ca fondatori ai firmei sunt Ionescu Valentin Gheorghe care a venit cu un aport de 3.000 de lei adică 50% din capitalul social dar și controversatul Sorin Strutinski cu un aport de 3.000 de lei adică 50% din capitalul social. Anterior, clădirea a aparținut tot lui Ionescu, prin firma sa Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, împreună cu Ionuț Barbu, prin societatea Follow Me SRL. Sisteme Internaţionale de Afaceri SA s-a retras, ulterior, din firma care a închiriat primăriei sediul de pe Sulmona nr.22.

Se fac pregătiri pentru sediul din Tomis Mall

În vederea relocării în Tomis Mall a Agenției Fiscale nr 3, SPIT Constanța a lansat o achiziție publică pentru ” Servicii de proiectare amenajare spațiu amplasat în incinta centrului comercial Tomis Mall Constanța”. Proiectul constă în: „amenajări interioare, inclusiv compartimentarea și designul - planuri releveu, plan compartimentări, plan mobilare, plan plafon fals, plan fațadă intrare, inclusiv detalii de execuție, memorii și caiete de sarcini. Partea de proiectare instalații electrice va cuprinde schemele monofilare si amplasarea consumatorilor, amplasarea prizelor, dozelor, tabloului electric , inclusiv detalii de execuție, memorii și caiete de sarcini. Partea de proiectare instalații climatiza HVAC va cuprinde schemele sistemului de ventilație, montarea grilelor, inclusiv detalii de execuție, memorii și caiete de sarcini. În cazul proiectului instalației de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, acesta va conține proiectul sistemului de stingere incendiu cu sprinklere, în conformitate cu legislația în vigoare.“ Termenul de execuție al lucrărilor de proiectare este de 10 zile din momentul predării tuturor documentațiilor necesare. Prețul estimativ este de 10.500 RON.

Chirie foarte mare și pentru sediul de pe Tomis

Iani Beciu, de la Complex Eden, cel care deține, împreună cu soția sa, Marina Beciu, clădirea de pe bulevardul Tomis 112, unde funcționează unul dintre sediile SPIT primește de la instituție peste 15.000 de euro lunar.

Sediul SPIT de pe Sulmonei

Chirie exorbitantă și pentru spațiul din City Park Mall

Municipalitatea plătește lunar peste 20.000 de lei chirie pentru locația unde funcționează Centrul de Informare Cetățeni. Noua administrație a formulat solicitare la conducerea City Mall, în vederea micșorării chiriei, în ianuarie, la acea vreme societatea care administrează Mall-ul transmițând o ofertă de preț primăriei.

Și fostul CONSILIER Florian Constantin pierde CONTRACTUL cu Primăria Constanța

În iulie 2008, Primăria Constanța a semnat un contract de închiriere cu SC Daconex SRL, pentru închirierea spațiului de pe strada Amzacea numărul 13, în suprafață de 1.410 mp, proprietatea societății mai sus menționate. În prezent, aici își desfășoară activitatea Poliția Locală. Inițial, contractul a fost semnat pe 5 ani, însă ulterior a tot fost prelungit, primăria plătind o chirie lunară de peste 20.000 euro. Nu va mai face asta mult timp, pentru că se fac demersuri pentru mutarea Poliției Locale de pe Amzacea într-un sediul RAEDPP. Așa că, Daconex SRL, firmă deținută de fostul consilier județean Florian Constantin, nu va mai păpa bani de la primărie.

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atata timp cat nu dau de la ei din buzunar,nu conteaza cat dau
3
0
O decizie excelenta!!! Haterii primarului fac spume acum
3
1
Oare se poate sa platesc ceva pe acolo? Daca n-am "steaua galbena" sau "certificatul verde" ca doar sunt la fel,difera doar anii.
1
1
da si cat este in tomis? de ce naiba nu construiti o cladire a primariei?teren este
10
1
A ramas Moisoiu cel mic si bun de nimic. Baaaa nu lasati beizadeaua lui Moisoiu sa moara de foame ca nu stie sa faca nimic in afara sa cheltuie banii pe figuri ieftine. Hai nu fiti rai!!!
5
0
este ieftin , chiar se pot mari chiriile
1
0
Praduiala pe vremea lui mazarica...
15
2
Mari bagabonti!
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468