REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Spitalul Regional la Constanţa, un vis sau realitate? Şefa DSP: Se caută variante de finanţare

Spitalul Regional la Constanţa, un vis sau realitate? Şefa DSP: Se caută variante de finanţare

Replica API 13 martie 2019 | 00:00 311

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a obţinut autorizaţia de desfiinţare a unor construcţii existente pe strada Viilor nr 1. Despre ce este vorba? “Avem heliport şi terenul pentru Spitalul Regional. Vrem să facem o desprindere a heliportului de terenul spitalului. Iniţial, a fost intabulat tot terenul, iar acum vrem să facem desprinderea. În ideea în care se va face spitalul, vrem să nu fie probleme cu terenul, să rămână liber pentru spital” ,a declarat Cristina Schipor, şefa DSP Constanţa. Cât despre Spitalul Regional, se va mai construe sau nu? “Se fac demersuri pentru acest proiect. Se caută variante, să vedem cum îl finanţăm”,a spus Schipor.

Guvernul României a aprobat în noiembrie un memorandum cu tema acordului de principiu privind identificarea alternativelor necesare pentru construcția spitalului regional de urgenţă Constanţa. Ba chiar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa dădea asigurări, la începutul anului, că Spitalul se va face. “Avem promisiuni că acesta se va face, nu mă interesează cine, Ministerul Sănătății, că se face din fonduri europene sau parteneriate private. Constănțenii merită să beneficieze de servicii medicale la standarde europene. Ceea ce am semnat în 2018, 2019 va însemna implementarea lor”, declara Ţuţuianu.

Spitalul Regional face şi obiectul, printre altele, a unei campanii de consultare publică realizată în premieră în țara noastră, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”. Până pe 22 martie 2019, cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să se implice civic pentru viitor oraşului.

M.P.

Vezi și:

https://www.replicaonline.ro/alege-prioritatile-constantei-constructia-spitalului-regional-pe-primul-loc-384770/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se va face nimic in tara pana nu condamnati adevaratii criminali si tradatori de neam si tara!Iliescu Ion,Roman Walter Petrica,Voican Gelu,Tariceanu Calin pt introducerea pe piata a substantelor tip droguri legale in 2007,Basescu si flota?asta e mai veche si n ati rezolvat o?Cade tara pe noi,bozgorii vor autonomie dar asa e cand vrei Moldova dai din Transilvania!
2
0
Hai mah Cristina, te-au deranjat din somn... Tu cu DSP-ul vostru taiati frunza la caini , sariti ca pompierii dupa ce se intampla ceva si acum iti dai cu parerea... Hai sictir si practica-ti meseria curvistina...!
3
1
ei nu sunt in stare sa-l faca functional pe asta judetean si vor sa se apuce de altul
3
0
Politica de dus cu zaharelul!Ati terminat Cazinoul,Pod Butelii,acum va putetii apuca de Spitalul Regional!Sictir!
8
0
Intr-o alta viata iar pina atunci va ginditi
3
0
Consultarii pe ce ....daca vor constantenii si nu numai ei spital regional...!nu vrem vrun schit.vro biserica din creieri bolnavi a lui tanasescu .preahotului teodosie.....ce spital....sa cada actualul pe noi....toti bolnavi la cap i-au deciziiiiii
4
0
Mai bine un penitenciar cu spa si masaj cu bulane tinere, sala de lectura si creatie literala. Cladirea v-a fi construita in timp record de catre protestatari pentru ca va cuprinde si terase pentru aprozarele romanesti.
5
0
Hai flit.IN loc de spital mai facem niste carciumioare si cateva hotelase....Constanta are ceea ce merita
8
0
Vedeti ca tocmai se pot recupera cca 9 milioana de lei aruncati de primarie pe biciclete ... cu ei deja turnati fundatia....
12
0
Hai lasati-o balta.Nu se va construi nici un spital in urmatorii 50 de ani.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108