REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Stațiunea Neptun se pregătește de sezonul estival în plină pandemie!

Stațiunea Neptun se pregătește de sezonul estival în plină pandemie!

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 2682

În plină pandemie de coronavirus, străzile din stațiunea Neptun sunt pustii și … decopertate. O imagine de sătuc pustiu te izbește imediat cum pătrunzi pe străduțele stațiunii. Însă, se pare că acestă imagine are și o explicație: un proiect în valoare de aproximativ 23 de milioane lei, ce are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc.

În stațiunea Neptun se muncește de zor încă de la începutul acestui an. Chiar dacă este declarată stare de urgență din pricina virusului SARS-Covid 19, în stațiunile de la malul mării se fac deja pregătiri pentru sezonul estival 2020. Pustietatea și liniștea din stațiunea Neptun a fost alungată de zgomotul utilajelor care au decopertat asfaltul. În momentul actual întreaga stațiune pare a fi un sătuc uitat de lume.

Însă, ce trebuie să precizăm este că potrivit documentațiilor tehnice, în această stațiune, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din stațiune, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete. Atât în Neptun, cât și în Olimp, vor fi reabilitate și modernizate următoarele străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Totodată, se vor reface trotuarele și sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări pe străzile Scriitorilor, Gării, Plopilor și Aleea Steaguri.

Dintre acestea, deocamdată doar mici porțiuni au fost reasfaltate. Speranța constănțenilor este ca acestea să nu cumva să rămână așa pentru că dacă s-ar întâmpla asta, vor încerca să evite cât se poate această stațiune. „Totul arată atât de straniu. Stațiunea e pustie și pare că pe acolo s-a petrecut un război. Acum, sperăm să se refacă totul până în sezonul estival căci dacă nu, va fi o nebunie totală. Însă, trebuie să spun partea bună, din punctul meu de vedere, și anume faptul că modernizează trotuarele. Alea erau cele mai jalnice prin Neptun” a transmis pentru Replica un constănțean care a tranzitat în ultima perioadă stațiunea.

Proiectul în valoare de aproximativ 23 de milioane lei, are ca obiectiv important valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc, se arata într-un comunicat. Modernizarea sistemului de iluminat public rutier și pietonal pe străzile ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viață. În acest sens, la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată cu energie regenerabilă, verde, prin sistem de plăcuțe fotovoltaice. De asemenea, pe străzile Gării și Crinului vor fi amenajate piste de biciclete, iar la intersecția străzilor Gala Galaction, Ferdinand și Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7: ,,Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1 SUERD: ,,Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investiții în infrastructura de turism)”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti cea mai mare nenorocire a orasului, de la prima atestare documentara,rusine,mare rusine
0
0
Se pregatesc statiunile de sezon ,adica statiunile astea pot sa faca ce vor dar oamenii nu prea, ca sunt consemnati la domiciliu. Asa ca statiunile vor fi cam singure.
1
0
Tot sudul litoralului arata asa.Arhitectul sef, primarul,prin firmele licitate sa modernizeze infrastructura prin diverse programe:Axa, Maxa, Vaxa, Basca.. .,arata ca dupa bombardament.In situatia in care prioritatile in tara si in lume sunt altele, vor ramane asa pana la"calendele grecesti".
4
2
Din fotografiile prezentate - tragem concluzia ca statiunea este undeva la nivelul lunii a 3 a.
1
0
Saracie cu tichie. Asta este marele proiect din Neptun. Distrus si furat.
1
0
Nu inteleg,Neptunul a mai fost asfaltat odata. Iluminatul si trotuarele au fost si ele renovate,celelalte statiuni sunt la pamant,Venus,Cap Aurora si Jupiter.Plaja e aproape inexistenta de la Venus pana la Jupiter,sa nu mai vorbim de falezele lor si iluminatul lor...Cred ca exista un conflict de interese aici sau rea vointa
6
0
Va da beinur prafuri porospete ca sa nu va plictisiti,ca altceva n-aveti ce face printre gunoaie si hoti!
5
0
O sa modernizeze tarabele de porumb fier ale lui mocea si beinur . Astia trebuie bagati la puscarie . Si au batut joc de toata statiunea . Hai mocea ! Pregateste zeama cu gust de oase ca vin fraierii la mare !
10
0
Este de o prostie rara Gogule!Daca ar gadi toti asa ca tine ne-am autodistruge!
6
1
statiunea neptun olimp,controlata de securisti,este un paradis de beton perfect daca vrei sa plecimdin concediu enervat . Ptr politicieni,retardos,cocalaros,este perfect,mergeti usor,ca.i rece!
4
1
Hai nea Bucovala cu deschiderea sezonului!Hotelurile or sa fie doar pt.stat in carantina!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108