REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Statuile „TINEREȚE“ și „SIRENA și DELFINUL“ vor fi REAMPLASATE în STAȚIUNEA MAMAIA

Statuile „TINEREȚE“ și „SIRENA și DELFINUL“ vor fi REAMPLASATE în STAȚIUNEA MAMAIA

Replica API 6 februarie 2021 | 00:25 2690

Motiv de bucurie pentru constănțenii iubitori de artă. După ce în urmă cu aproximativ 5 ani, cele două statui emblematice ale stațiunii Mamaia, erau păzite de patrupedele de la Biobază, se pare că, soarta acestora intră pe un făgaș normal. Mai exact, Primăria Constanța are în vedere restaurarea și reamplasarea acestora în stațiunea Mamaia, pe amplasamente agreate de Ministerul Culturii.

La vremea respectivă, statuile au fost transportate și depozitate în curtea Biobazei din Constanța, pentru a fi păzite de...câini. Fosta administrație susținea într-adevăr statuile au fost duse acolo pentru a fi păzite, protejate pe toată perioada lucrărilor. Iată că la mai bine de 5 ani de zile, constănțenii au început să-și pună semne de întrebare cu privire la starea celor două opere de artă. Administrația locală Constanța are în plan restaurarea, reamplasarea și punerea în valoare a statuilor și monumentelor din municipiul.

Operele de artă vor fi reamplasate în stațiunea Mamaia

Reprezentanții administrației locale susțin că atât ”Tinerețe”, cât și ”Sirena și Delfinul” se află în conservare, dar urmează să fie restaurate și reamplasate în stațiunea Mamaia. ,,La acest moment, cele două statui se află în conservare și urmează să fie restaurate. După aceea, acestea vor fi reamplasate în Mamaia, pe amplasamente agreate de Ministerul Culturii” au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Chitac, bravo Leu!!!
1
0
Operele de arta sunt la Luvru, astea-s niste chiciuri, ca bustul lui eminescu vesnic cacat de pescarusi de la cazino.
1
3
Prin gradina primarului de ieri, nimic, nimic.
1
1
Era foarte frumos daca aminteati si numele sculptorilor ...
4
0
Cu titlu bun sau nu, faptul ca ziarul foloseste si surse de la directiile de cultura este un lucru bun.Asa ne cunoastem mai bine orasul .Amplasamentul actual este sugestiv pt ce se intampla astazi in oras..Valooarea si frumosul in balarii iar ki
9
1
DA IUBITORII DE ARTA AU LESINAT DEJA
9
7
Ce titlu e asta prostovano?
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468