REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA condamnă expulzarea de către China a trei jurnalişti ai publicaţiei Wall Street Journal

SUA condamnă expulzarea de către China a trei jurnalişti ai publicaţiei Wall Street Journal

Replica API 21 februarie 2020 | 00:00 290

Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat miercuri expulzarea de către China a trei jurnalişti ai publicaţiei Wall Street Journal, cerând ţării să respecte libertatea presei, relatează AFP, citată de Agerpres.

''Ţările raţionale şi responsabile înţeleg că presa liberă raportează fapte şi exprimă opinii. Răspunsul adecvat este să prezinţi argumente contrare, nu să restricţionezi libertatea de expresie'', a declarat Pompeo într-un comunicat.

Anterior, China a anunţat că se opune cu fermitate noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entităţi mediatice controlate de guvernul şi Partidul Comunist chinez şi a atenţionat că îşi rezervă dreptul de a replica la acţiunile Washingtonului, notează Reuters şi AFP.

"SUA s-au lăudat întotdeauna cu a lor libertate a presei. Însă ei se amestecă în buna funcţionare a mass-media chineze din SUA şi le perturbă activitatea", a denunţat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe. "Ne rezervăm dreptul de a da replica (SUA) în cadrul acestui caz", a spus el.

Geng Shuang a anunţat că Beijingul a revocat în acest context acreditările de presă pentru trei jurnalişti ai Wall Street Journal după ce cotidianul a refuzat să-şi ceară scuze pentru un editorial în care China este calificată drept "omul cu adevărat bolnav al Asiei".

Administraţia lui Donald Trump a anunţat marţi că va asimila de acum încolo mass-media statului chinez cu misiuni diplomatice, în faţa a ceea ce responsabilii americani au calificat drept propagandă crescândă a Beijingului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920