REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tabere de țigani "DIZOLVATE" de oamenii legii! Zonele au fost igienizate!

Tabere de țigani "DIZOLVATE" de oamenii legii! Zonele au fost igienizate!

Replica API 1 august 2017 | 00:35 639

Polițiștii locali, oamenii legii din cadrul Secției 2, jandarmii dar și angajați ai Polaris au trecut la treabă! Vorbim despre așa-zisele tabere de persoane de etnie romă care ocupă abuziv spații din municipiul Constanța, spre disperarea locuitorilor care susțin că s-au săturat de mizerie și gălăgie. Astfel, marți, 1 august, autoritățile au evacuat și igienizat mai multe zone din oraș.

Polițiștii locali din Constanța, la dara 1.08.2017, au participat la o acțiune tematică organizată pentru identificarea persoanelor care produc disconfort în perimetrul străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea - Dionisie cel mic- Prelungirea Semănătorului. Au participat 9 polițiști locali, lucrătorii secției 2 Poliție Constanța, jandarmi precum și lucrători si utilaje din cadrul Polaris Holding pentru igienizare. Acţiunea a început în jurul orelor 07.00, au fost depistate 22 de persoane care locuiau în adăposturi improvizate pe un teren viran din perimetrul menţionat, acestea fiind conduse la sediul Secţiei 2 Poliţie, în vederea legitimării şi stabilirea identităţii. 10 dintre acestea au fost amprentate şi fotografiate, deoarece nu se regăseau în baza de date specifice, neapărând menţiuni la rubrica "persoane urmărite". Nu au fost aplicate sancţiuni şi nu au fost întâmpinate evenimente deosebite. Precizăm că aceste tabere de țigani apar pe raza municipiului mai ales pe timpul verii, când vin de prin toate părțile țării. Spre exemplu, în vara anului 2016, pe 7 iulie – mai exact, oamenii legii au evacuat mai multe familii de țigani care se instalaseră în zona Pavilionului Expozițional. Toate bune și frumoase, numai că, la scurt timp, alți indivizi tuciurii au împânzit zona. Cu sarsanale și corturi instalate, deja se simțeau ca acasă. Astfel, polițiștii locali și cei din cadrul IPJ au descins în zonă. Au legitimat persoanele de etnie romă. Acestea, indignate peste măsură, au afirmat: "Se cunoaște că nu mai este primar domnu' Mazăre (Radu Mazăre – n.r.). Ia uite ce e aici. Noi am venit cu sunătoare, cu flori de tei, coada șoricelului, cu busuioc... să vindem. Știm că nu avem voie să stăm aici, dar ne ținem copiii, să nu moară de foame. Suntem din Dâmbovița. Nu facem nici o problemă aici, nu facem prostii, că doar venim aici an de an. Le spălăm hainele la copii, ne ducem la toaletă, facem baie, nu suntem chiar așa...", au spus ei. Când au fost întebați dacă au venit la mare, s-au enervat peste măsură: "Da, am venit la mare, că eu am bani de mare... Abia fac și eu 10 lei și... auzi, la mare. Doamna Merkel primește pe toată lumea în Germania..., dar aici..", spuneau indivizii de etnie romă în iulie 2016.

Citește și: Țiganii evacuați îl plâng pe Mazăre și se iau de Făgădău: "De ce nu taie bălăriile primaru' ăsta?" VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce activitate desfasoara politista din foto?inteleg ca e in timpul serviciului ptr ca e in uniforma!Daca e de meserie gura casca nu trebuia sa se angajeze in politie.
0
0
Cei din spatele unitatilor militare de la strada Tulcea?! Cind?ca dau foc la boscheti...etc si etc
0
0
Dizolvati si taberele de cipani din administratie.
4
0
Poate vin si la Mangalia la gara in statia LIDL sa dizolve tabara de tigani care agaseaza turistii si fac transport neautorizat cu masini de TX si Gorj ori Valcea. Ca astia de aici nu prea au curaj sa se ia de ei. Noroc cu locala ca ii mai amendeaza din cand in cand dar sunt tot acolo ca rutiera adevarata nu indrazneste sa le ridice numerele.
3
0
de pe baba novac de la namol nu-i atinge nimeni, sa fim intelesi.
1
0
Pe cand si pe cei din spatele academei navale?
1
0
Aholeo mo ce bine stateam aicisa la costanta,la cort si ne facuseram toate conditiile cu apa menajera si fosa septica peste tot! Acuma zice ca ne duce intr-un cartier rezidential la bloc mo,si stam in apartamente libere....da le facem sa fie ca la cort
3
0
ca le pregateste vagadau asternuturile si-i muta legal doua strazi mai spre mare la henri coanda zis si bel air.
4
2
Cred ca au fost impuscati pana acuma ..nu uitati dragi romani constanteni ..prea fericiti si luminati asa cum va format mazare ca voi le platiti acestor tigani - sacaly ..alocatie la puradei ..ajut social ..asistenta medicala etc. bucurati-va dragilor constanta este un oras magnific pacat ca este locuit ...sunteti cu 50 ani in urma fata de alte orase mari din romania ..
4
0
Mergeti in Germania. Acesti tigani terorizeaza cartierul in fiecare noapte. Trec pe strada cu muzica la maxim, urla, se cearta, arunca cu sticle in garduri si ce prind. Pe cei de pe strada Semanatorului nu ii vede nimeni?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108