REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tapangea nu va fi expropriată pentru terenul de pe Cișmelei... deocamdată! Video

Tapangea nu va fi expropriată pentru terenul de pe Cișmelei... deocamdată! Video

Mirela PASCAL 15 octombrie 2022 | 00:00 2651

Georgeta Tapangea, care construiește un imobil pe strada Cișmelei și care se află în război cu Primăria Constanța, a obținut în instanță suspendarea hotărârii prin care Consiliul Local vrea s-o exproprieze. Decizia este definitivă.

Tapangea voia să ridice un spațiu comercial cu regimul de înălțime S+P+2E. Construcția a fost ridicată pe spațiu verde, pe un teren retrocedat de Radu Mazăre. În trecut, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, anunța că va face tot ce-i stă în putință pentru ajutorarea cetățenilor din zonă și pentru stoparea ridicării imobilului. În locul imobilului dorit de Georgeta Tapangea, Primăria Constanța dorește să realizeze o grădină publică. Din acest motiv, consilierii au aprobat, în decembrie 2021, hotărârea privind exproprierea lui Tapangea, pentru teren, cu suma de 34.500 de euro.

Tapangea a deschis acțiune în instanță pentru anularea hotărârii de expropriere din decembrie 2021, însă pe 10 august a pierdut. A formulat apel, iar vineri, 14 octombrie, magistrații i-au dat câștig de cauă și au suspendat hotărârea. „Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Imobilul a făcut subiectul unui adevărat scandal între investitorul Georgeta Tapangea, locuitorii din zonă și Primăria Constanța. Arborii au fost tăiați, iar în locul acestora a apărut un excavator, paleți cu materiale de construcții, dar și muncitorii. Din cauza săpăturilor, trotuarul a început să se surpe punând în pericol viața celor ce tranzitează zona.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusine justitiei ce se vinde pe 2 camere inghesuite....Rusine rusine rusine.. DNA de ce nu scutura judecatoria de m***e ?
4
0
Oras de pachetari si pensionari hamesiti ati votat mazare 20 de ani acum vreti un oras civilizat. Luati la m**e
8
1
Ce putere sa aiba kitzak, e zero barat. Sa mai facut si de ras cand afirma ca o sa faca parc, cand tapangea construia deja. Ai bani, detii controlul, pai degeaba e tapangea no1? Locuitorii din zona, acum s-au trezit?
6
4
Asta este Radu Mazare pe care uni il laudau,a dat autorizatii de constructii in parcuri,spatii verzi,pe plaje,practic unde a vrut pwla lui caci orasul Constanta era al lui,iar dupa ce R.M.a fost condamnat Fagadau a continuat ce a invatat de la fostul lui sef ca doar machidonul era vicele lui Mazare si catastrofele de judecatori nu desfiinteza hotararile abuzie ale lui Mazare,motivand ca lezeaza drepturile"cinstitilor cumparatori"care nu stiau cine este Mazare,cand normal ar fi ca ei sa spuna:"nu ai stiut ghinionul tau,dute si cerei lui Mazare bani inapoi"dar cine stie poate si uni dintre magistrati au beneficiat de marinimia fostului"patron"al orasului Constanta,puscariasul Radu Mazare.
17
2
Machidoneala si in Justitia constanteana. Blestemat oras !
16
2
Cand ai teren proprietate de la Adam și Eva ai toate drepturile ! Nu ei sunt "rebolutionarii" care au distrus (transformat) Romania in Rromanica
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108