REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu insistă: Vrem ca oamenii cu funcţii importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă?

Tăriceanu insistă: Vrem ca oamenii cu funcţii importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă?

Replica API 24 august 2016 | 10:58 207

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, la B1 TV, despre scandalul de la oficiul eliberări permise auto în care a fost implicat.

"În 2008, când eram prim-ministru, am decis numirea unui nou secretar general la vremea aceea, Ilie Bolojan, care este actualul primar din Oradea. La vremea respectivă, era prefect de Bihor. L-am adus în Bucureștiși, la scurtă vreme după ce a venit, m-a întrebat dacă nu așdori ca modul în care a rezolvat problema eliberării diferitelor documente oficiale; pașapoarte, permise, cereri de înmatriculare, cărți de identitate; la Bihor, ca să încercăm să implementăm la nivelul întregiițări. Vreau să spun că m-am dus special la Bihor să văd cum funcționează sistemul pus la punct de Bolojanși funcționează impecabil: cu programare, fără coadă, două regimuri, regimul normal, regim de urgență, cu taxă suplimentară, fără niciun fel de atenții", a explicat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a specificat apoi că i-a cerut lui Ilie Bolojan să implementeze acest sistem în toatățara, lucru care s-ași întâmplat.

"Acest sistem a fost implementat în toatățarași cel mai complicat atunci a fost Bucureștiul, având în vedere mărimea Bucureștiului, dar această chestiune a fost reglementată. Între timp, au apărut aceste dereglări pe care le vedem cu toții. În ceea ce mă privește, în România, conform legii, există un anumit nivel de înalți oficiali care au un sistem de protecție de care beneficiază, asigurată de SPP. Există anumite protocoale între instituții. În cazul în care un oficial, eu sau altul, care beneficiază de aceste dispoziții, are nevoie să meargă într-o instituție publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicăriși modul de funcționare. Prin urmare, există anumite considerente, inclusiv de securitate, care funcționează în egală măsurăși în România,și în alte state, în așa fel încât să se evite anumite incidente. Există o doză imensă de populism. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca oamenii cu funcții importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă în funcția respectivă", a adăugat președintele ALDE.

sursa: http://www.b1.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108