REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Taxele și impozitele pe proprietăți cresc iar. E inevitabil, spun specialiștii financiari

Taxele și impozitele pe proprietăți cresc iar. E inevitabil, spun specialiștii financiari

A.F. 30 martie 2024 | 00:00 897

Taxele şi impozitele pe proprietăţi (imobile şi terenuri), colectate şi utilizate de autorităţile locale, vor creşte în 2025, după intrarea în vigoare a prevederilor stabilite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 16/2022, care schimbă esenţial modul de calcul al acestor taxe, potrivit unei analize EY România.

Taxele si impozitele pe proprietati cresc iar. E inevitabil, spun specialistii financiari

"Anul 2025 pare atât de îndepărtat acum, când abia a început 2024, dar contribuabilii, persoane fizice şi juridice deopotrivă, trebuie să ştie că, pe lângă creşterile de impozite din acest an, peste numai 9 luni îi aşteaptă noi majorări, de data aceasta pe segmentul taxelor locale pe proprietate.

Creșterea taxelor s-a amânat pentru 2025

Este vorba despre prevederi care schimbă esenţial modul de calcul al acestora, stabilite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 16/2022, care ar fi urmat să fie aplicate începând cu 1 ianuarie 2023. Ulterior, autorităţile au revenit şi au decis amânarea intrării în vigoare, pentru data de 1 ianuarie 2025.

Anul în curs a venit deja cu majorări ale altor taxe şi modificări legislative pe baza cărora povara fiscală creşte în 2024, astfel că amânarea aplicării noilor reguli de calcul a taxelor locale a fost binevenită. Este important de ştiut însă că, în urma aplicării noilor reglementări, de anul viitor, creşterea taxelor şi impozitelor pe proprietăţi (imobile şi terenuri), colectate şi utilizate de autorităţile locale, este inevitabilă", se menţionează într-un material semnat de Alex Milcev, liderul departamentului de Asistenţă fiscală şi juridică, EY România, scrie Agerpres.

Bugetele locale nu colectează suficient, așa că banii se vor lua de la populație

În opinia sa, primul factor care a stat la baza deciziilor de schimbare a modului de calcul al acestor taxe ţine strict de contextul intern, naţional, unde ne confruntăm cu situaţia în care bugetele locale nu colectează suficiente venituri din taxe şi impozite care să acopere cheltuielile locale, astfel încât să lase loc investiţiilor, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba nemernicilor la un venit de 1500 de lei la 2 persoane puneti taxe de habitat 192 de lei? Unde mai exista asemenea taxade habitat atat de mare? Impozit la apartament vechi de 44 de ani 237 de lei .Taxa teren 15 lei.Nenorocitilor mai bine sa vina rusii maine decat cu voi Omorati lumea.Asta este genocid.O sa iasa lumea in strada criminali nenorociti .Sa nu aveti parte de familiile voastre ,de pensiile voastre nemernicilor.Sa se aleaga praful de voi cand dati legi si taxe marite,mor oameni de foame.Traim de mii de ori mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.Vreti numai bani bani, nemernicilor.Omorati si distrugeti acest popor cu saracia,foamea si bolile.
0
0
Se pare ca drogații speciali, asa zusi magistrati, împlinesc 40 și ceva de ani și ies la pensie speciala echivalenta a câtorva sute de Pensii ale amărâților cărora li se vor m arii taxele și impozitele, au nevoie de resurse acești drogați. Am o întrebare care ma frământă cumvasi anume de modul în care se calculează pensiike medii. Una e sa faci media între o speciala de zeci de mii de euro cu una de 2000 și alta sa fa ci media între 2000 și 4000.Astia când latră continuu la TV au impresia ca se adresează asistaților sociali. Îmbuibați lor, sa știți ca pe lumea cealaltă plecați ca orice om de rand. Ajunși acolo, veți da socoteala huzurului din timpul vietii
3
0
anul asta sufera politicienii, ca sint alegeri. la anul este dezlegare, sa suferim restul.
3
0
Dar de ce se complica asa de mult cu strangerea de bani din mariri de taxe ?! Nu e mai simplu sa nie confiste tuturor proprietatile si apoi sa ni le revanda ... Asa s-ar strange mai multi bani si mult mai repede. Sa fie facuta treaba asta o data la 4 ani ... dupa alegeri ! Ca pana la urma, cu toate metodele lor, tot acolo vom ajunge, adica, sa mai platim o data ceea ce ne-am cumparat din banii municiti de noi si SUPRAIMPOZITATI de EI !!!
11
0
E normal, având în vedere dezmățul din sistemul bugetar
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108