REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Taximetriştii renunţă la proteste. Făgădău promite maşini electrice

Taximetriştii renunţă la proteste. Făgădău promite maşini electrice

Replica API 13 februarie 2019 | 09:33 587

Preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa, Lică Neagu, a ajuns luni, 11 februarie 2019, la o înţelegere cu primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Important este că taximetriştii constănţeni renunţă la protestele anunţate pentru săptămâna aceasta, întrucât şeful autorităţii locale le-a promis că nu va schimba regulamentul privind activitatea lor decât în acord cu propunerile membrilor Camerei Taximetriştilor. De asemenea, le-a propus taximetriştilor o serie de proiecte menite să înlăture pirateria din domeniu, prin schimbarea radicală a parcului auto şi înlocuirea actualelor maşini cu maşini electrice. “Nu mai protestăm. Ne-am înţeles cu primarul mai mult decât mă aşteptam. Nu o să schimbe fără noi nimic. Cum vrem noi, numai să fie bine pentru noi, şi să creăm o stare de bine. Primarul vrea să schimbe hotărârea de Consiliu Local, când vrea să schimbe sigla pe care să o pună pe autobuze şi pe taximetre şi vrea să ia aprobare să înfiinţeze o bandă de circulaţie pentru transportul în comun şi taximetre, şi excepţie să fie numai Salvarea, Poliţia. Şi aceştia dacă l-au prins pe altul că merge pe acolo, îl sancţionează”, a explicat Lică Neagu.

sursă foto: europa fm

Făgădău: “M-am întâlnit şi am negociat cu marii producători de autoturisme ecologice”

Membrii Camerei Taximetriştilor din Constanţa se vor întâlni cu primarul Decebal Făgădău în luna martie 2019 la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a discuta mai multe despre proiectele Primăriei Constanţa. Preşedintele Camerei Taximetriştilor, Lică Neagu, ne-a mărturisit că primarul Decebal Făgădău i-a transmis următoarele: “Vreau să vă fac o surpriză... M-am întâlnit şi am negociat cu marii producători de autoturisme ecologice, electrice... În trei ani, vreau să schimbăm tot parcul auto, prin programul Rabla, plus sponsorizare de la producători, plus sponsoirizarea de la poluatori sau de la cei cu certificatele verzi. Taximetriştii să nu trebuiască să plătească decât rata, ceea ce înseamnă diferenţa dintre combustibilul consumat şi ce nu mai consumă. Vă voi pune la dispoziţie gratis staţii de încărcare electrice. Peste trei ani, vreau să fiţi emblema oraşului şi să-i eliminaţi pe cei care iau 200 de lei până în Mamaia. Eu vă ajut ca cei care vă concurează nelegal să nu intre în Constanţa”.

S-au înţeles cu echipa de conducere a Primăriei

Amintim că luni dimineaţă, înainte de a ajunge să discute cu primarul Decebal Făgădău, taximetriştii au stat de vorbă cu viceprimarul Dumitru Babu. Acesta le-a vorbit taximetriştilor despre necesitatea schimbării regulamentului privind activitatea lor. Delegaţia Camerei Taximetriştilor din Constanţa condusă de preşedintele Lică Neagu nu a reuşit să se înţeleagă cu viceprimarul pe tema schimbării regulamentului, fapt pe care i l-a expus în aceeaşi zi şi primarului Decebal Făgădău. Şeful autorităţii locale i-a mărturisit lui Lică Neagu că e bine că din echipa de conducere a Primăriei Constanţa face parte şi unul “rău” şi unul „bun”. Important este că până la finalul zilei taximetriştii au reuşit să se înţeleagă cu echipa de conducere a Primăriei Constanţa şi astfel au decis să renunţe la proteste.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CA I-A PROMIS LU NEAGU UN POST DE CONSILIER
2
0
Care bea apa de la robinet!
2
0
Omul chiar are simtul umorului. Peste 3 ani nu va mai fi primar de aproape 2 ani.
2
0
Bai da fraieri sunteti....chiar asa va prosteste primarul?Probabil va promis contra vot masinile electrice...
6
3
Probabil hybride ca cele doar electrice nu stiu daca rezista la 100 de porniri pe zi apoi sa ajungi la aeroport B cu autonomia.Cat rezista acumulatorii ca dupa ce nu mai tin curent arunci masina precum telefonul ,deci nu sariti repede ca muta la poola!
4
4
Tare faza cu "sa plateasca doar rata " si aia ca a negociat el cu producatorii de masini , primarule nu vrei sa negociezi si cu mine ca vreau sa fac un bloc in centru orasului intr-o parcare undeva ?! Sau mai bine in Mamaia , sa-l fac vorbesc cu fostul deputat Manea si cu Druga si gasim noi o parcare pe undeva .Auzi statii de incarcare , baaa podul de la butelii , cazinou , cet-ul ala care il tot preiei de cand erai viceprimarul lu Pastaie , cu alea ce faci cu ele ????
8
1
Sa fim seriosi ...nu mai poate fagadau sau oricare primar ar fi ,sa doarma noaptea din cauza ca nu sunt taxiuri electrice ...
10
2
S-a intalnit trai-ti-ar Promitzau cu taximetristii si le-a dat in cap cu vreo doua promisiuni de I-a naucit. Cica de-atunci umbla de zici ca-s beti, au un zambet larg pe fata si vorbesc singuri. I-a rupt. Bravo Promitzau, I-ai fraierit si p-astia.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212