REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
14.6° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Tenis: Novak Djokovic nu a primit viza de intrare în SUA şi ratează turneul de la Indian Wells

Tenis: Novak Djokovic nu a primit viza de intrare în SUA şi ratează turneul de la Indian Wells

A.F. 7 martie 2023 | 00:00 379

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost constrâns să declare forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), neputând intra în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, au anunţat organizatorii competiţiei, citaţi de AFP.

Tenis: Novak Djokovic nu a primit viza de intrare in SUA si rateaza turneul de la Indian WellsNovak Djokovic

Djokovic, care a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităţilor americane în ultimele săptămâni, se va afla astfel în imposibilitatea de disputa şi celălalt Masters 1.000 programat în această primăvară în SUA, la Miami (Florida), peste două săptămâni.

"Novak Djokovic a declarat forfait", au precizat organizatorii californieni duminică seara, într-un scurt comunicat, adăugând că georgianul Nikoloz Basilaşvili va lua locul sârbului la tragerea la sorţi a tabloului masculin, scrie Agerpres.

"Nole" solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale, în ultimele săptămâni. "Dacă mi se refuză, mă voi retrage de al Indian Wells, bineînţeles, înaintea tragerii la sorţi", asigurase jucătorul.

Federaţia americană de tenis şi organizatorii US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite, au susţinut demersul sârbului, fără succes însă. Prin urmare, el nu va primi niciun tratament special din partea autorităţilor de la Washington, care nu permit intrarea în ţară a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva coronavirusului. Iar Agenţia de securitate a transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic este co-deţinător al recordului de titluri de Mare Şlem (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, record absolut. Eliminat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP de la Dubai, Djokovic are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine ca nu cedeaza, bravo lui.
0
0
Tenismen gigantic si atat ! Nu ne asteptam de la sportivi sa fie modele decat in sport, lucru pentru care le multumim! Pentru rest, e nevoie de cate un pic mai mult in toate pentru a ne influenta ei deciziile in viata ! Браво Nole!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515