REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Țeparii cu nunțile de la Imperial Events au mințit autoritățile, ca să scape...

Țeparii cu nunțile de la Imperial Events au mințit autoritățile, ca să scape...

Mirela PASCAL 2 septembrie 2023 | 00:00 5394

După ce Replica de Constanța a adus în atenția publică ingineriile cu nunți făcute de patronii localului Imperial Events, situat în Satul de Vacanță, inspectorii OPC au descins la fața locului. Patronii, cu aceeași nesimțire și nonșalanță cu care au anulat nunta mirilor care programase petrecerea pe 29 iulie, i-au mințit și pe inspectorii OPC, numai că aceștia din urmă nu au înghițit gălușca aruncată de afaceriștii vieții, așa că, în final, au amendat societatea în baza căreia funcționează Imperial Events.

teparii cu nuntile de la Imperial Events au mintit autoritatile, ca sa scape...
Despre patronul Theodor Barbu, „mare” afacerist de 20 și ceva de ani, care jonglează cu nunțile după bunul plac n-ar mai fi prea multe de spus... Noi v-am furnizat detalii cu lux de amănunte, voi, cititorii noștri, le-ați digerat. Ceea ce nu știți, însă, este că inspectorii OPC au descins la restaurantul cu pricina, după ce unul din cuplurile țepuite au formulat reclamație, iar concluziile controlului nu fac decât să întărească cele prezentate de cotidianul Replica.

Minciuni sfruntate

Nu putem să nu remarcăm nesimțirea cu care patronii s-au apărat în fața inspectorilor, minținându-i cu aceeași nonșalanță cu care au anulat nunțile. Conform punctului de vedere formulat de reprezentantul SC Casa Mureș SRL, firmă în baza căreia funcționează Imperial Events și care e deținută de Theodor Barbu și mama lui, Corina, în data de 15.07.2023, înainte cu două săptămâni de eveniment, mirii s-au prezentat la salon, ocazie cu care au anunțat că la nuntă urmează sa fie prezente aproximativ 150 de persoane, nu 200 de persoane, cum scria în contract, și nu vor să achite meniurile pentru 200 de persoane. Acesta fiind motivul anulării contractului. Însă, inspectorii OPC nu aveau cu să înghită aceste minciuni gogonate, în contextul în care patronii nici nu au dovedit, cu acte, susținerile.

teparii cu nuntile de la Imperial Events au mintit autoritatile, ca sa scape...Teodor și mama lui, Corina

Ce spune OPC, după controlul realizat la Imperial Events!

Urmare a sesizării dumneavoastră înregistrată la C.J.P.C. Constanţa cu nr. 4429 din 19.07.2023 împotriva SC Casa Mureș SRL, în conformitate cu art. 8 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 3 din O.G. nr. 21/1992 rep.(2) privind protecţia consumatorilor, vă comunicăm că petiţia este întemeiată. Conform punctului de vedere formulat de reprezentantul SC Casa Mures SRL, în data de 15.07.2023, înainte cu două săptămâni de eveniment, v-ați prezentat la restaurant, ocazie cu care ați anunțat că la nuntă urmează sa fie prezente aproximativ 150 de persoane, nu 200 de persoane cum scria în Contract și nu veți achita meniurile pentru 200 de persoane. Reprezentantul Casa Mureș SRL declară că ați acceptat restituirea avansului și rezilierea de comun acord a Contractului și vi s-a acordat sprijinul pentru desfășurarea în alta locație a evenimentului. Având în vedere că nu s-a transmis niciun document scris din care sa reiasă că doriți achitarea a 150 de meniuri și că nu s-a prezentat nici o confirmare scrisă din partea dvs. prin care acceptați desfășurarea evenimentului în altă locație, dar și faptul că nu există o adresă/înștiințare de reziliere a contractului, considerăm reclamația întemeiată. Operatorul economic a fost sancționat pentru încălcarea prevederile art. 9 din OG 21/1992. Conform art. 16 alin. 2 din OG 21/1992 soluţionarea solicitării plăţii unor prejudicii morale sau daune conexe remedierii ori a înlocuirii produselor sau serviciilor necorespunzătoare cerute de consumatori sau de operatorii economici este de competenţa instanţei judecătoreşti competente ori a organismului de mediere competent”.

teparii cu nuntile de la Imperial Events au mintit autoritatile, ca sa scape...

Singurul lucru adevărat din cele spuse de patroni este că pe 15 iulie mirii s-au prezentat la local, însă pentru a stabili detaliile privind meniurile. Atunci, au avut șocul vieții lor. „Aveam nunta pe 29 iulie, în mai puțin de 2 săptămâni. Pe data de 22 februarie 2022 am plătit avansul și am încheiat și contractul, condiționați fiind de numărul de persoane. Este o modă, dacă dorești să faci nunta sâmbătă, te condiționează să achiziționezi 200 de meniuri. După lungi telefoane și rugăminți din partea noastră, am mers sâmbătă, 15 iulie a.c., la restaurant pentru a stabili ultimele detalii legate de meniuri. Aici, ne-a dat vestea...a fost ca un șoc. Ne-a sugerat câteva localuri... mult prea mici pentru numărul de persoane. Am fost și le-am văzut, vă dați seama că nu puteam face nunta acolo”, ne-a declarat mireasa care avea rezervat localul pentru 29 iulie și pentru care a plătit un avans de 2000 de lei.

Barbu a contractat 3 nunți, deși avea un singur salon

Barbu a mințit mirii cu aceeași nonșalanță cu care i-a anunțat că le-a anulat rezervarea, că i-a lăsat cu ochii în soare din „motive administrative”. În realitate, patronașul mai avea programate... nu una, ci două nunți pentru data de 29 iulie.

Contractul semnat de ambele părți, ambiguu!

Imperial Events funcționează pe societatea Casa Mureș SRL, controlată de Ștefan Theodor Barbu și Vasile Barbu, care a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, și profit de 761.913 lei. Contractul semnat de Casa Mureș SRL cu mirii care au nunta pe 29 iulie a.c. este destul de ambiguu, în sensul că sunt specificate obligațiile beneficiarului, și nu foarte clar obligațiile prestatorului.

teparii cu nuntile de la Imperial Events au mintit autoritatile, ca sa scape...Contractul semnat de mire cu Casa Mureș SRL

Potrivit contractului, „în cazul în care, ulterior semnării prezentului contract, beneficiarul solicită devansarea sau anularea evenimentului, Restaurantul va comunica acestuia dacă acest lucru este posibil. În cazul amânării datei, termenele de plată rămân nemodificate. Devansarea/amânarea evenimentului va fi anunțată în scris, prin fax sau scrisoare recomandată cu confirmare de primire cu cel puțin 90 de zile înainte de data evenimentului sau începerii acestuia”, însă fără să specifice dacă această din urmă obligație îi revine doar beneficiarului ori și prestatorului.„În situația în care beneficiarul anulează evenimentul acesta va pierde doar avansul fără ca Restaurantul să poată solicita și plata de daune interese. Înștiințarea cu privire la anularea evenimentului trebuie făcută în scris”, se mai arată în contractul semnat.

Și, ca un ultim detaliu, reamintim că țeparii de la Imperial Events au fost demascați de reporterii Replica, care au ”descins” în data de 29 iulie, atunci când trebuia să aibă loc nunta mirilor A. și F., lăsați baltă cu două săptămâni înainte de eveniment. Și, ce credeți: i-am dovedit?! Localul găzduia o petrecere cu tot tacâmul... miri, nași, invitați.

teparii cu nuntile de la Imperial Events au mintit autoritatile, ca sa scape...

Mai multe, puteți citi în articolele de mai jos!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo este actionar si cristinel dragomir, fstvice la cjc p vreme lui nicusor constantinescu. A santajat pe fam barbu pana la bagat actionar
0
0
Corina????!!!!
1
0
Corina, cea mai disponibila:)))
4
0
Doamna Corina e disponibila?
5
0
Șocant!
5
0
De nuntile facute in pandemie nu spune nimeni, nimic?
3
0
tasu un boschetaru unchiu lui alt boschetar
6
0
Astia sunt plini de datori !! O sa piarda,tot...
7
0
Barbule măta este acasa ?
12
1
ăștia-s niște parveniți de pe vremea țăranului Cristinel Dragomir. Au manglit spații comerciale pe vremea hoților Constantinescu și Dragomir, și acum se dau mari afaceriști, dar de fapt ei tot niște țărani rămân. Că așa funcționează țara asta. Cu legitimație de escroci.
23
1
Ce face Corina, nu fac multe
17
0
Cocalarul asta zic fetele ca ia steroizi si nu prea se mai scoala mustiucu ....
17
2
Imi cera scuze de scris sunt din Republica modiva
4
0
Acești oameni trebuiesc închizi am lucrat toata viata mea la eu cogeleaza și micul dejun
16
0
c***y c***y
8
0
Buna rau Corina!
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468