REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tineretul liberal a prins grai: cere Primăriei Constanţa să se ocupe de focarul de infecție din zona Școlii 12

Tineretul liberal a prins grai: cere Primăriei Constanţa să se ocupe de focarul de infecție din zona Școlii 12

Replica API 14 septembrie 2015 | 00:15 177

Copreşedintele Organizaţiei municipale Constanţa a Tineretului Naţional Liberal, Cristina Andreea Văsii, atrage atenţia asupra faptului că, în cartierul Dacia, zona Școlii Gimnaziale nr.12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, vizavi de sediul Uniunii Turco- Tătare din România, de cel puțin cinci ani de zile, locuitorii din blocul LV45 fac sesizări continuu către Primăria Constanța cu privire la efectele produse de amplasarea necorespunzătoare a containerelor de colectare deșeuri și a focarului de infecție provocat de acestea.

La acestea se adaugă și comportamentul inadecvat al mai multor persoane care locuiesc în barăci pe strada Semănătorului și care, în mod constant, își fac „cumpărăturile” din containerele de gunoi. Așa cum se observă și din fotografii, containerele pentru colectarea deșeurilor nu sunt îngrădite sau protejate, accesul la conținutul acestora fiind atât la dispoziția oamenilor, cât și a animalelor fără stăpân, care răscolesc deșeurile menajere, pe care le împrăștie afară. Astfel, zona din fața scărilor și grădinile din fața blocurilor s-a tranformat într-o mare groapă de gunoi. Mirosurile degajate de aceste deșeuri menajere sunt deseori insuportabile.

Este inadmisibil să locuieși înconjurat de gunoi în centrul Constanței!

„Până la momentul de față nu a fost primită o soluție din partea instituțiilor abilitate contactate de către asociația blocului, singura reacție fiind cea din partea firmei Polaris, care colectează zilnic deșeurile, iar pe timp de vară uneori de două ori pe zi, doar dacă este solicitat de către locatari. Având în vedere că actualul primar intermar al municipiul Constanța, Decebal Făgădău, nu a ținut audiențe în ultima perioadă, locatarii din blocul LV45 nu au putut comunica direct această problemă, insistând prin a face sesizări și solicitări scrise către Primăria Constanța, la care nu au primit niciun răspuns”, susţine copreşedintele TNL Constanţa.

Este evident faptul că soluții există, începând cu îngrădirea containerelor, instalarea unui sistem hidraulic de coborâre a containerelor sub nivelul solului și până la relocarea acestei zone de colectare, dar se pare că problema cetățenilor din acea zonă nu reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanța, dacă nu a fost remediată din 2010 și până în prezent! În ceea ce privește persoanele care privează locuitorii cartierului Dacia de condiții normale de trai, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică și Direcția de Asistență Socială ar trebui să efectueze de urgență o vizită de lucru în teren pentru a lua măsurile necesare rezolvării problemelor generate de indivizii care locuiesc pe strada Semănătorului: poluare fonică, poluarea mediului, locuințe insalubre, condiții de trai neadecvate atât pentru minori, cât și pentru adulți, furturi din locuințele și vehiculele vecinilor.

„În concluzie, solicit mass-media locală și națională să intervină prin mediatizarea acestei probleme pe care Primăria Constanța o ignoră de mai bine de cinci ani, punând în pericol sănătatea umană și traiul decent al constănțenilor”, conchide copreşedintele Organizaţiei municipale Constanţa a Tineretului Naţional Liberal, Cristina Andreea Văsii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108