REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

TINERI CĂSĂTORIȚI, lăsaţi fără DARUL de NUNTĂ de un MINOR

TINERI CĂSĂTORIȚI, lăsaţi fără DARUL de NUNTĂ de un MINOR

Replica API 30 iulie 2020 | 00:00 1480

Unei perechi de tineri proaspăt căsătoriţi le-a fost furat tot „darul” obţinut de la invitaţi. Astfel, minorul L.B. , cu complicitatea verişoarei miresei, a reuşit să pătrundă în casa „însurăţeilor” şi să ii deposedeze de 12.800 de lei şi 1100 de euro. Accesul în casă s-ar fi făcut cu chei potrivite, furnizate de verişoară.

Ce a spus victima

Victima a reclamat că persoane necunoscute au intrat prin efracţie (chei potrivite) în apartamentul în care locuieşte cu chirie, şi au sustras suma de 12800 de lei şi 1100 de euro. Victima a declarat că, în urma căsătoriei, darul de nuntă respectiv suma de 12800 lei și 1100 de euro îi ținea acasă într-un plic de culoare albă, în sertarul de la șifonier. Cu privire la locul unde aceasta avea banii, persoana vătămată susține că doar verișoara sa cunoștea acest lucru, deoarece aceasta mai venea să doarmă la apartament. Acest lucru s-a întâmplat și în seara dinaintea furtului când verișoara a rămas peste noapte la aceasta, iar când s-a întors victima acasă de la serviciu, aceasta a constatat că ușa de la intrare este asigurată dar apartamentul a fost spart, lucrurile din acesta erau răvășite și sustras plicul cu suma de 12800 lei și 1100 euro, care se aflau într-o pătură în șifonier.

Cum s-a desfăşurat jaful

Jaful a fost comis de către concubinul verişoarei şi L.B. Conform declaraţiilor concubinului verişoarei, L.B. a urcat la apartament și a intrat în acesta cu ajutorul cheii contrafăcute, iar el a intrat după circa 5 minute după acesta. Când acesta a intrat în apartament l-a văzut pe L.B. cum se chinuia să dea jos de pe perete un televizor LCD și când l-a întrebat ce face acesta a spus că vrea să-l fure și să fugă pe fereastră. Tot atunci suspectul declară că a văzut la inculpat un plic de culoare albă, din care acesta a scos mai multe bancnote de euro și lei pe care le-a primit de la acesta. După ce a primit banii, acesta declară că L.B. a părăsit apartamentul fără a lua televizorul, iar acesta a rămas să încuie ușa de la apartament cu cheia contrafăcută și s-a ferit pentru a nu lăsa urme ștergând cu mâneca de la bluză obiectele atinse din locuință. Ulterior, concubinul verişoarei a declarat că a părăsit apartamentul iar cheia contrafăcută a aruncat-o într-o canalizare din cartier și apoi s-a întâlnit cu verişoara miresei căreia i-a povestit cum a sustras banii și împreună au plecat la Kaufland unde au făcut cumpărături în valoare de 200 lei din banii furați din apartamentul verișoarei, iar de aici au plecat la L.B. Cu privire la suma de bani sustrasă din apartament, suspectul a declarat că nu cunoaște suma exactă deoarece nu i-a numărat.

Victima s-a împăcat cu verişoara sa şi cu concubinul acesteia

Persoana vătămată declară că a recuperat de la verişoara sa şi de la concubinul acesteia suma de 17.100 lei și 550 euro și s-a împăcat cu aceștia. Tot aceasta a declarat cu privire la L.B. , că nu se împacă cu acesta până nu va recupera prejudiciul rămas în sumă de 2600 lei și 550 euro.

Instanţa a decis aplicarea măsurii educative a asistării zilnice pe durata de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia lasa in fata casei un teanc de bani. Sa vezi ca a doua zi vor fi mai multi.
2
0
Ca sunteti praf cu lb romana am vazut. Acum vad ca nici cu matematica nu stati mai bine. Cum plm au fost furati 12 800 si recuperati 17 100 ???
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272