REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Tinerii din Constanța vor să aducă titlul de 'Capitala Tineretului din România' la mare. VIDEO

Tinerii din Constanța vor să aducă titlul de 'Capitala Tineretului din România' la mare. VIDEO

Replica API 26 septembrie 2019 | 08:14 413

Decebal Făgădău: Pentru mine Constanța este Capitala Tineretului din România

Decebal Făgădău: Pentru mine Constanța este Capitala Tineretului din România

Constanța se bate pentru titlul de ”Capitala Tineretului 2020- 2021” în cadrul concursului ce se va desfășura în luna octombie a.c., la Iași. Ajunsă finalistă, Constanța promite că va purta acest titlu în perioada 2020- 2021. Mai exact, tinerii care au pornit și născut proiectul care a condus Constanța în această ”bătălie” a orașelor ne asiguă acest lucru. Aceștia, împreună cu un număr foarte mare de voluntari au dat naștere unui proiect frumos, pentru tineri în orașul de la malul Mării Negre.

Iar în cadrul unei conferințe de presă pe care aceștia, împreună cu primarul municipiului, Decebal Făgădău, viceprimarul Costin Răsăuțeanu și reprezentanți ai primăriei pe care au susținut-o miercuri, 25 septembrie a.c., au prezentat clipul de promovare dar au vorbit și despre cum a luat naștere acest proiect și care sunt obiectivele acestora.

Orașele finaliste, Constanța și Craiova trebuie să își depună candidatura până pe data de 30 septembrie a.c., iar orașul câștigător va fi anunțat la Iași, în prezent ”Capitala Tineretului” din România în luna octombrie a acestui an în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a IV-a de la Iași. Orașul care va câștiga acest titlu va primi premiul de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de ”Capitala Tineretului din România” în perioada 2 mai 2020- 1 mai 2021.

”Îmi doresc ca acești tineri să aducă titlul de ”Capitala Tineretului” la Constanța și îi asigur că vor avea tot sprijinul administrației locale pentru toate proiectele pe care și le-au propus. Sunt extrem de multe și extrem de ambițioase dar am mare încredere în ei. Acum, aici se află o pică parte din echipa care a scris proiectul. Pentru mine acest proiect înseamnă descoperirea sau redescoperirea tinerilor care vor să se implice în viața orașului. De aceea eu îi felicit pe acești tineri care au născut conceptul, lista de proiecte ei au făcut absolut tot și abia aștept să văd Constanța capitala tineretului din România”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Alexandra Barbu, asistent manager al proiectului a povestit în cadrul conferinței de presă cele cinci direcții strategice.

”Mă bucur enorm că suntem finaliști ai acestui concurs și sper eu câștigătorii. Reprezint Universitatea Ovidius, Liga studenților, mai exact. Vă spun faptul că am reușit cu multă muncă să ajungem aici, să creăm un concept care este un mesaj de apropiere către comunitate, noi încercăm să facem lucruri frumoase pentru tineri și implicit pentru comunitate. Conceptul #ComeToSeaUs are cinci direcții strategice după care am scris acest proiect, acestea sunt: 1.#ComeToSeaUsSmart, unde încercăm să creăm un concept de smart city, să îmbunătățim viața tinerilor, să venim cu ceva nou. 2.#ComeToSeaUsArtsy prin această strategie încercăm să aducem cultura și să păstrăm tradițiile deja existente în acest oraș și să facem un oraș mai prietenos. 3.#ComeToSeaUsCool, încercăm să facem un calendar de evenimente și în extrasezon pentru tineri. 4.#ComeToSeaUsGreen, parte de ecologizare și de sport, cumva încercăm să aducem agenda europeană și principiile europene în viața tinerilor din Constanța, să conștintizăm și noi problemele existente în mediu. 5.ComeToSeaUsTogether, unde încercăm să colerăm lucrurile și să colaborăm împreună, să aducem toți factorii decizionali alaături de tineri și să avem o voce comună”, a spus Alexandra Barbu.

”Noi ne-am strâns acum 8 luni, s-a născut o idee, un nucleu după care o echipă, am interacționat și cu domnul primar care ne-a sprijinit de la început, au fost de bun augur întâlnirile, administrația locală ne-a ajutat și am creat o legătură foarte bună. Este un proiect făcut de tineri în colaborare cu administrația publicăarte bună. Este un proiect făcut de tineri în colaborare cu administrația publică”, a mărturisit Ionuț Barbu, responsabilul financiar în cadrul proiectului.

În acest proiect sunt implicate: AIESEC Constanța, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, Liga Studenților din cadrul Universității Ovidius Constanța, Asociația Studenților Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța, Liga Studențior din cadrul Universității Maritime Constanșța, Asociația Studenților Șaguniști și UN Youth Association of Romania- Constanța Branch.

Mai multe detalii despre acest proiect se găsesc pe pagina de Facebook Constanța- oraș finalist la Capitala Tineretului din România 2020-2021, tinerii declarând că abia așteaptă să modifice numele paginii în Constanța- Capitala Tineretului din România 2020- 2021, de asemenea și pe pagina de Instagram constantacapitalatineretului.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia din Liga Lingailor sunt slugoi lui Bobel,Barbu ii da chass,Elena Iordache ii da ce nu ii mai da nevastasa de mult,toti stiu ca lui Bobi ii plac plinutele.
1
0
Constanta orasu tinerilor din Romania ?? Asta-i gluma ? Ce sa le arati , intr-un oras tiganizat si plin de nesimtire ? Piata Tomis 3 plin de grasime pe jos si tigani . Cazinou emblema Constantei , care a ajuns ruina . Parcu Tabacariei ciuntit pentru , marele siloz City . Spatii verzi enorme rase pentru blocuri sau cluburi . Gara poarta de intrare , in Constanta , plina de ciudati , flegme si shaworme . Nu inteleg , cum de a trecut Constanta de Timisoara , Arad , Cluj , Oradea , Sibiu sau Iasi , in acest concurs ?? Orase care au cultura si alta structura de gandire si mentalitate colectiva .
3
1
o rusine,un oras imputit,unde nu se face nimic,un oras de rusinea lumii mai apari in poza fagadau linga niste tineri care habar n-au pe ce lume sunt
4
1
Incetati cu aceste chestii ..auzi constanta capitala tineretului etc. un ghetou plin de babuini ..bisnitari tigani cat jumatate din india turcime boschetari ..drogati autoritati analfabete si corupte nu are cum sa fie capitala ....si asa sunteti in urma cu 30 ani ..ce rusine si tupeu porcesc . etc
6
1
Ce s-a bagat si prostul scolii in cadru? Bah saracule, degeaba mai faci baii de multime, ca la primarie nu mai prinzi. Bine ca sustii toate proiectele astea de ampulea si pe cele internationale nu vrei. Pai copiii nostri gastiga concursuri internationale si se recomanda fiind din Constanta - Romania. Te-n gura de tzaran papagal!
3
2
in proiect este si cazinoul sau spatiile verzi ocupate de gasca pesede?
3
1
De ce nu te posezi si cu stalpisori lui Babu?
5
3
Care tineret? Format din cine? Copilul lui X si Y? Abureala de doi bani
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272